Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

Uzun bir yıl oldu, işten, hayatın temposundan, sorunlardan, sorumluluklardan ve daha birçok sebepten dolayı oldukça yorulduk. Yaz mevsiminin üzerinden uzun bir zaman geçti ve şu an bizim için en iyi olacak şey; kesinlikle bir tatil. İşte o zaman geldi! Yılbaşı tatili, kapımıza dayandı. Aylar boyunca pek nefes alma şansı olmadan, bir yandan iş nedeniyle bir yandan özel hayatta boğuşmamız gereken sorunlardan dolayı, rahat bir zaman geçiremedik. İşte bu yüzden, yılbaşına evde girmek istemeyenlere yönelik yılbaşı tatili seyahat önerileri sunmak amacıyla şöyle bir seçeneklere göz attık. Uygundan pahalıya her durum için bir tatil imkânı yılbaşı tatili için seyahat önerileri listemizde mevcut.

Tatil fikri, kafamızda hemen yaz mevsimi ile birlikte canlanır. Sıcak havada, kendimizi denize atmak, oldukça cazip ve hoş gelir. Ama yılın en güzel dönemlerinden birisi de kıştır ve yılbaşında da hem kişisel uğur ve dilekleri için hem de kar ile birlikte o güzel fotoğrafların içine girmek için en az yaz kadar hoş ve unutulmaz anılar biriktireceğiniz seyahatlere çıkabilirsiniz. Bunun için birbirinden güzel, birbirinden eğlenceli, birbirinden cazip yurt içi ve yurt dışı yılbaşı tatili seçenekleri mevcut.

Karadeniz Bölgesi

Yurt içi seyahat önerileri arasında, tabi ki Karadeniz bulunuyor. ‘’Kış’’ ve ‘’yağmur’’ denince aklımıza gelen ilk bölge olan Karadeniz, muhteşem havası, enfes manzarası, nefis ormanları ve güzel denizi ile gönlümüzü fetheden mekânlardan. İster Uzungöl’de yemekler ve teleferik ile seyahatin tadını çıkarın, ister Ayder yaylasına gidip, hem temiz havaya, hem de enfes manzaraya doyun. Karadeniz, yurt içi seçenekler arasında, akla gelen ilk duraklardan.

Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu Bölgesinde, hem Nevşehir’deki peri bacaları, hem Erciyes Dağı’nda kayak keyfi, hem de Ankara, Konya ve Sivas’ın tarihi mekanları arasında, harika bir seyahat yapabilirsiniz. Bir yanda doğal güzellikler, diğer tarafta tarih, sanat, mimari. Her zevke ve isteğe uyabilecek seyahat önerileri arasında olduğu kesin.

Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

Ege Bölgesi

Çoğunlukla yaz tatili için aklımıza gelen, deniz ve Güneş ile özdeşleşmiş Ege Bölgesi, kış mevsimi için de harika bir tercih olabilir. İzmir’in merkezinde, canlı sokakları, sıcak insanları ve güzel ortamı, köylerinde ise doğal ve tarihi güzellikler ile birlikte, Şirince köyünün şarap ile özdeşleşmiş sokaklarını, diğer beldelerin ve köylerin tarihsel mirasını bulabilirsiniz.

Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

İtalya

Akdeniz’in diğer köşesinde bulunan, insanlarının sıcaklığı ile Türkiye’yi aratmayacak, her tarafı tarih dolu İtalya, Türkiye gibi, mükemmel bir doğal mirasın üzerinde konumlanmış bir yer. Venedik’in suların üstündeki güzelliği, Floransa’nın Da Vinci’yi içinden çıkaran, yüzyıllar boyu sanatın merkezi olan sokakları, Roma’nın ünlü tarihi çeşmesi ile birlikte, gizli kalmış yüzlerce insanlık mirası, size pek çok seçenek imkânı sunuyor.

Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

İspanya

Barselona ise başlı başına bir plan. Gaudi ile özdeşleşen şehir, bir açık hava müzesi görünümünde. Harika sokak dizaynı, Barok sanat döneminin etkilerini barındıran, enfes işçilik ve hayal gücünün etkilerini görebileceğiniz mimarisi ile de, yüzyıllara dayanan sanat geçmişiyle de tadına varabileceğiniz, dolu dolu bir şehir.

Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

Fransa

Sevgilinizle veya eşinizle, duygusal, hayat boyu unutamayacağınız bir seyahate mi çıkmak istiyorsunuz? O halde sizi, aşkın başkenti Paris’e alalım. İster Eiffel kulesinin karşısında kahve için, ister Sefiller gibi başyapıtların yazıldığı sokakları gezin, ister dünyanın en güzel şaraplarını için, ister her birine farklı bir tarihsel kişiliğin adı verilmiş, Paris’te Gece Yarısı gibi filmlere konu olmuş sokakları gezin. Paris, duygular, hatıralar ve aşk arasında, her anından fevkalade keyif alacağınız bir seyahat rotası.

Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

İngiltere

İlla kar görmek mi istiyorsunuz? O halde, Büyük Britanya size göre. Britanya adası, her ülkesiyle, hem doğal harikalara, hem tarihin beşiği olmuş kültürlere, hem de birçok bilim insanı ve sanatçının yetiştiği mekânlara sahip. Londra ve Thames Meydanının, Thames Nehri’nin güzelliğini görebilir, özgürlükler ile özdeşleşmiş Hyde Park’ı ziyaret edebilir, dilerseniz Newton gibi önemli kişiliklerin, fikirlerini ilk defa halkla paylaştıkları mekânları görebilirsiniz.

Yılbaşı Tatili İçin Seyahat Önerileri

Liste uzatılabilir, duraklar artırılabilir. Yılbaşı seyahati için, yurt içinde de, yurt dışında da, inanılmaz hatıralar yaşayabileceğiniz rotalar seçebilirsiniz.

Exit mobile version