Paris Alışveriş Rehberi

Dünya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Paris, birçok dünya markasının doğduğu yer olan Fransa’nın gözbebeği. Aynı zamanda dünyaca ünlü moda evlerini bünyesinde barındırıyor.

Paris deyince akla sadece romantizm, tarih, birbirinden güzel lezzetleri sunan cafe ve restaurantlar gelmiyor. Moda başkentlerinde biri olan Paris, özellikle alışverişi sevenler, moda ve tasarım tutkunları için mutlaka görülmesi gereken bir şehir.

Paris’te Alışveriş Yapılacak Yerler

Daha önce Paris’te nerede kalınır yazımızda Paris’in mahallelerini detaylıca anlatmıştık. Turistik semtlerinin hemen hepsinde alışveriş yapabileceğiniz merkezler, tasarım dükkanları, butikler mevcut. Ama sıkı bir alışveriş tutkunuysanız; 8. Bölge olan Champs Elysees bölgesindeki Şanzelize Caddesi’ne; tasarım dükkanlar, sanat galerileri, kitapçı ve butikleriyle ünlü 3. Ve 4. Bölge olan Le Marais’e mutlaka uğramalısınız.

Söylediğimiz gibi Paris’in hemen her bölgesi alışveriş noktalarıyla dolu. Fakat tüm Paris’i gezecek kadar zamanınız olmadığını düşünerek belli başlı alışveriş yerlerini sizin için listeledik.

Ünlü Alışveriş Merkezleri

Le Bon Marche

Paris’in ilk mağazası olma özelliğine sahip yer 1852 yılında açılmıştır. Paris’in 6. Bölgesi; Rue de Sèvres’tedir. Türkçe’ye de bonmarşe olarak geçmiş kelimenin anlamı ucuzluk olsa da burası için ucuz market diyemeyiz. Mimarisi oldukça etkileyici olan bu alışveriş merkezi çok katlı bir yapıda olup, Paris’te lüks alışverişin önemli adreslerinden biri. Kenzo, Louis Vuitton, , Givenchy, Tag Heuer, Guerlain gibi dünyaca ünlü markaların mağazalarının yanı sıra; üst katlarda mobilya ve dekorasyon sergileri, kitap standları ve bir de günlük alışverişinizi yapabileceğiniz market bulunuyor.
Adres: 22 Rue de Sevres, 75007 Paris

Le Bon Marche

Galaries Lafayette

Burası oldukça büyük ve görkemli bir alışveriş merkezi. Genellikle tasarım ürünlerin merkezi olan Lafayette giyim, mücevher, yiyecek gibi her türden ürünü bulabileceğiniz bir yer. Fakat oldukça yüksek fiyatlı olduğunu hatırlatmakta fayda var. Alışveriş yapmayacak olsanız dahi buraya sadece gezmek için gelebilirsiniz. Gelmişken de en üst katındaki cam kubbeyle kapatılmış teraslı cafelere uğramayı ihmal etmeyin. Galaries Lafayette Opera binasının hemen arkasında yer alıyor.
Adres: 40 Blvd Haussmann, 75009 Paris

Printemps

Boulveard Haussmann üzerinde yer alan ünlü alışveriş merkezi, 1864 yılında açılmış. İçinde giyim, aksesuar, ev eşyası, oyuncak gibi her türlü ürün ve markaya ulaşabileceğiniz alışveriş merkezi, mimarisi ile de dikkat çekiyor. Alışveriş yapmayacaksanız bile yolunuz düşerse buraya kısa bir zaman ayırıp mimarisini ve özellikle manzaralı terasını görmenizi tavsiye ediyoruz. Terasından Notre Damme Katedrali, Eyfel Kulesi, Invalides gibi yapıları görebilmek mümkün.
Adres: Printemps, 64 Boulevard Haussmann, 75009 Paris

Bazar Ethic

Modern etnik ürünlerin satıldığı bir alışveriş merkezidir. Giyim, aksesuar, çocuklar için ürünlerin satıldığı, genellikle etnik ve tasarım parçaların, el işi ürünlerin yer aldığı butiklerin bulunduğu bir merkez Bazar ethic. Adres: 25 Rue Beaurepaire, 75010 Paris

Paris Bit Pazarları

Marche Aux Puces St Quen

Burası Paris’in dünyaca ünlü bit (antika) pazarlarından biri. Giysiden, aksesurara, mobilyadan ev eşyalarına kadar aklınıza gelebilecek her türlü ikinci el parçaları bulabilirsiniz. İkinci el deyince aklınıza döküntü eşyalar gelmesin. Burası bizdeki Çukurcuma’ya benzetilebilir. Tabi ona göre oldukça büyük ve çok daha fazla çeşitlilikte ürün satan dükkan ve tezgahları barındırıyor. Adres: Porte de Clignancourt, 75018 Paris

Marche aux Puces de la Porte de Vannes

İkinci el ve antika eşyaları bulabileceğiniz, her çeşit ürünün satışının yapıldığı tezgahlardan oluşan bir merkez, Marche aux Puces de la Porte de Vannes. Cumartesi ve Pazar günleri saat 14.00’a kadar açık. Adres: Avenue Georges Lafenestre

Paris Semt Pazarları

Marche de la Bastille; Her hafta Perşembe ve Pazar günleri kurulan, Paris’in en büyük pazarıdır. Yiyecek, giyecek ve her türlü hediyelik eşya alışverişi yapabilirsiniz. Adres: Richard Lenoir, 75011
Paris’te alışveriş yapılabilecek diğer pazarlar; Marche Raspail; Reu de Rennes’de, Marche d’Aligre ise lace d’Aligre de kurulmaktadır.

Marche Bastille

Paris’te Kozmetik Alışverişi Nereden Yapılır?

Benlux

Benlux Paris’te kozmetik, çanta, saat, aksesuar alışverişinizi uygun fiyatlı yapabileceğiniz, gümrük mağazası özelliğine sahip bir merkez. Eğer kozmetik alışverişinizi duty freeden yapmıyorsanız, buraya uğramanızı tavsiye ederiz. Adres: 174 Rue de Rivoli, 75001 Paris
Paris’te ayrıca birçok butik parfümcü bulabilirsiniz. Eğer Paris’ten ne hediye alsam diye düşünüyorsanız; bilinen markalar yerine butik parfüm evlerinden parfüm satın almak oldukça güzel bir hediye alternatifi.

Paris’te semtlere göre alışveriş

Yukarıda belirli başlı turistik ve yerel alışveriş merkezlerinden bahsettik. Ama Paris gibi sokakların yaşadığı bir şehirde merkezlerde zaman kaybetmek istemiyorsanız, küçük tasarım dükkanları gezmekten, orijinal ürünler satın almaktan keyif alıyorsanız sokaklara dalmalısınız.
Le Marais: Paris’in en güzel tasarım butikleri, sanat galerileri, dizayn cafeleri bu bölgede diyebiliriz.
Champs Elysees: Burası ünlü Şanzelize Caddesinin yer aldığı bölge. Dünyaca ünlü markaların mağazaları, ünlü moda evleri bu cadde üzerinde ve çevresinde yer alıyor. Cadde üzerinde yer alan mağazalardan bazıları: Louis Vuitton, Channel, Hugo Boss, Valentino, Lanvin, Kenzo, Cavalli, Burberry.
Montmartre: Paris’in en yüksek rakımlı yeri burası. Monmartre Tepesi en güzel Paris manzarasının izlenebildiği yerdir. Bu bölgede birbirinden şirin tasarım dükkanlar, vintage shoplar ve bir de dünyaca ünlü kumaşçılar çarşısı Marché Saint-Pierre yer alıyor.

Exit mobile version