Çocuğunuzla Tatile Çıkarken Otellerde Bakmanız Gereken 7 Özellik

En az yetişkinler kadar okul dönemi boyunca yorulan ve tatili hak eden çocukları ödüllendirirken onların konforunu ve keyfini göz önünde bulunduran otel ve tatil merkezleri ailelerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Bu noktada otel seçiminde ilk kriterlerini kendi beklentilerinden çok çocuğunun beklentilerini karşılayacak nitelikte olmasına dikkat eden kişilere yönelik, çocuklar için ideal bir otelde olması gereken özellikleri ele aldık.

Çocuk Oyun Parkı

Çocuk Oyun Parkı
Yetişkinlere hitap ettiği kadar çocuklarında gönlünü kazanmak isteyen otellerde bulunması gereken en önemli özelliklerden biri çocuk oyun parklarıdır.  Tatilde denize kum gibi eğlenceli aktiviteler mutlaka çocuklar için ilk tercihlerden biri olsa da, sonraki zamanda mutlaka oyun oynamak isteyecek olan çocuklar için oyun parklarının bulunması, onların memnuniyetini sağlarken anne babaların da rahat bir tatil yapmalarına olanak sunar.

Emzirme Odası

Emziren anneler için ideal bir otelde olması gereken en önemli ayrıcalıklardan biri de emzirme odasıdır. Bebeğini dilediği zaman istediği kadar emzirme imkânı sunan emzirme odaları, artık birçok otelin başlıca bölümleri arasında yer almaktadır. Ancak bu ayrıntıyı gözden kaçıran otel sahipleri için, annelerin otel seçiminde emzirme odasının olup olmadığına dikkat etmekte fayda vardır.

Animasyon Hizmeti

Animasyon Hizmeti
Çocuklar için vazgeçilmez olan animasyon gösterileri, keyifli bir tatil içinde olmazsa olmazlardan biridir. Bu sebeple çocukları unutmayan otellerin en önemli hizmetleri arasında çocuk animasyon hizmeti yer almaktadır. Otellerin animasyon hizmetleri sayesinde sıkılan çocuklar daha keyifli vakit geçirmekte ve ebeveynler de tatilin tadını çıkarabilmektedir.

Butik Otel Özelliği

Kalabalık ve çok büyük olan otellerde çocukla birlikte tatil geçirmek anne ve baba için oldukça yorucu olmaktadır. Bu noktada sessizliği ve sakinliği en konforlu şekilde sunan butik oteller, çocuğu ile birlikte rahat bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olmalıdır. Aktivite konusunda çok fazla imkâna sahip olmayan butik oteller, çocukların ailesi ile daha çok zaman geçirebileceği bir tatil fırsatı sunmaktadır. Bu sayede aileler de çocukları ile rahat ilgilenme fırsatı bulurken, tatilin keyfini de sonuna kadar çıkarabilmektedir.

Bebek Bakım Odaları

Bebek Bakım Odası
Özellikle bir yaşından küçük bebekli aileleri düşünen oteller bebek bakım odaları, emzirme odaları ve hatta özel bakıcı hizmeti dahi sunmaktadır. Özel otel odasının dışında bebeğinin bakıma ihtiyaç duyduğu anlarda bebek bakım odalarının bulunması, annenin kolayca bebeğiyle ilgilenmesine olanak sağlarken bebeğin de sıkıntısının çok beklemeden halledilmesine olanak sağlamaktadır.

Çocuk Havuzu

Çocuk Havuzu
Tatil yetişkinler için deniz ve havuz keyfi olduğu kadar çocuklar için de büyük ölçüde aynı anlamı taşımaktadır. Bu sebeple otelinde çocuk havuzu bulunduran oteller ailelerin kurtarıcısı olmaktadır.

Ara Öğün İkramları

Her şey dahil olarak hizmet vermekte olan otellerde sabah, öğle ve akşam öğünleri büyük ölçüde beklentileri karşılasa da, çocukları sevindirmeye yönelik ara öğün atıştırmalıklarının ikram edilmesi, onların daha keyifli vakit geçirmelerini yarar. Özellikle oyunu bırakıp da öğün vaktinde yemeğini yememiş olan çocuklar için ara öğünlerde ikram edilen pizza, börek ve kek gibi lezzetli atıştırmalıklar onların rahat etmesini sağlamaktadır. Çocuklu aileler için kaliteli ve keyifli bir tatil için en önemli kıstas kendi memnuniyetlerinden önce çocuklarının memnuniyetinden geçmektedir.

Exit mobile version