Berlin‘de Nerede Kalınır?

Almanya’da görülmesi gereken şehirlerin en başında hiç şüphesiz Berlin gelmektedir. Berlin; gerek tarihi dokusuna sahip çıkması gerekse de birçok etnik kültürü bir arada barındırmasından dolayı bu ünvanı hak etmektedir. Geçireceğiniz zamanı doğru kullanmak ve aldığınız keyifi artırmak için Berlin’de kalacağınız bölge veya mahalle seçimi dikkatlice yapılmalıdır.

Berlin’de ulaşım:
Berlin’de ulaşım ağı oldukça geniştir, bu nedenle hiçbir zaman ulaşım problemi yaşamazsınız. Geniş metro ağı sayesinde her yere metroyla istediğiniz saatte ulaşabilirsiniz. TXL havaalanından şehrin merkezine kadar taksi ya da toplu taşımayla geçebilirsiniz. Bu yol aynı zamanda pek çok ekonomik konaklama seçeneğini de barındıran bir güzergâhtır.

Berlin’in mahalleleri ve bölgeleri:
Almanya’nın başkenti Berlin şehrinin detaylı haritası. Bölgeleri ve mahalleleri görebileceğiniz gibi haritadaki kırmızı çizgili şerit de Berlin Duvarıdır.

Berlin Şehir Haritası
Berlin Bölgeleri ve Mahalleleri Haritası

Kreuzberg

Xberg olarak da bilinen Kreuzberg, şehrin merkezinde Türk göçmenlerin, hipsterlerin, en iyi barların ve restoranların bulunduğu yerdir. Bölgede soylulaştırma politikası uygulanmaya çalışılsa da, gurbetçi- yerli halk birbiriyle kuvvetli derecede kaynaşmıştır, birbirleri arasında dayanışma çok fazladır. Turistik noktalar yakın olduğu için bu bölge konaklama açısından tercih edilebilir ayrıca bir Türk için güvenli ve görülmesi gereken bölgelerdendir. Kreuzberg için Berlin’in Brooklyn’i benzetmesini yapabiliriz. Kreuzberg’deki ekonomik otelleri görmek için bu linkte tıklayın.

Xberg Berlin
Kreuzberg Mahallesinden Genel Görünüm

Xberg’te Görülmesi Gereken Yerler:

Kreuzberg Konaklama Önerileri:

Kreuzberg’de her bütçeye uygun otel bulunmaktadır. Kalınması güvenli bir mahalle olup en popüler otelleri görmek istiyorsanız bu linke tıklayın.

NeuKölln

Buu bölgede yabancı ya da turistseniz yerli halkla kolay iletişim kurabilir, yabancılık çekmezsiniz. Berlin’in en cana yakın, samimi bölgelerinden olan NeuKölln Berlin’deki tüm cool şeylerin toplandığı yerdir. Ayrıca bu kısım, hafta sonu eğlenmek isteyenler ve tatilciler tarafından çok tercih edilir. Kısacası buraya giderseniz, arkadaşlarınızdan daha cool olursunuz. Coolluk ve popülarite adına aradığınız her şey; hipsterlar, Türkler, hamburger restoranları, ucuz barlar, underground parti ve gece kulüpleri, gayler…

NeuKölln’deki uygun otelleri görmek ve rezervasyon yapmak için bu linke tıklayın.

NeuKölln‘de Görülmesi Gereken Yerler:

Neukölln Konaklama Önerileri:

Mitte

Berlinin merkezi sayılan Mitte de bir turistin aradığı her şey var; TV Kulesi, Alexanderplatz, Müzeler Adası ve tabiki bol bol turist. Burası aynı zamanda Berlin’de alışveriş içinde harika bir yerdir, cebinize göre pek çok şeçenek bulacaksınız. Berlin’de toplamda 1 milyona yakın otel bulunuyor, yerel evler çok fazla olmadığı için AİRBNB şansınız az ama yinede özel ve lüks daireler bulabilirsiniz. Tabi ona göre soyguncular da..
Eğer Berlinde zamanınız kısa ve kısıtlıysa, turistik yerlere yakın olmak istiyorum diyorsanız Mitte sizin için en uygun konaklama şeçeneğidir.

Berlin Mitte Bölgesi
Turistler için en uygun konaklama şeçeneklerinden biri olan Mitte Bölgesi

Mitte’de Görülmesi Gereken Yerler:

Rosenthaler Platz
Berlin ‘in en popüler kafe ve barlarının bulunduğu Rosenthaler Platz

Mitte Bölgesi Konaklama Önerileri:

Mitte bölgesindeki en uygun otelleri görmek ve rezervasyon yapmak için bu linke tıklayın.

Friedrichshain

Doğu Berlin, Berlin şehrinin en iyi gece kulüplerine ev sahipliği yapan ve aradığınız ne varsa bulabileceğiniz bir parçası. Kesinlikle Berlin’nin “alternatif” tarafı ayrıca tüm göçmenler ve aile dostu parklar, doğal güzellikleri ile daha çok çocuklu aileler için uygun bir konaklama şeçeneği yaratıyor.

Friedrichshain Bölgesi Berlin
Sessiz, sakin görünümünün ardında Berlin’ deki en iyi gece küluplerini barındıran Friedrichshain

Friedrichshain’da Görülmesi Gereken Yerler:

Warschauer Strasse
Ulaşım ağlarına olan yakınlığı nedeniyle buluşma noktası olan Warschauer Strasse

Friedrichshain Bölgesi Konaklama Önerileri:

Friedrichshain bölgesindeki otelleri görmek ve rezervasyon yapmak için bu linkte tıklayın.

Prenzlauer Berg

Berlin’nin en sevilen mahallelerinden biridir. Doğu Berlin’in eski ve kötü bir parçası gibi görülse de duvar yıkıldıktan sonra tekrar popülerleşti ve artık temize çıktı. Berlinli pek çok aile burada kalıyor ve artık buranın kötü anılması için hiçbir sebep yok. Bir sürü kocaman yeşil alanlar, parklar dolu bu bölgenin Manuer Parkı en ünlüsüdür. Lezzetli keşifler için Fransız restoranı Patagonya’ yı tercih edebilirsiniz.

Prenzlauer Berg
Berlin Duvarı yıkıldıktan sonra popülerleşen Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg’te Görülmesi Gereken Yerler:

Kastanienalle Bölgesi
Yeni insanlarla tanışıp sosyalleşmek isteyenlerin adresi Kastanienalle

Prenzlauer Berg Bölgesi Konaklama Önerileri:

Prenzlauer Berg bölgesindeki otelleri görmek ve rezervasyon yapmak için tıklayın.

Schöneberg

Tarihsel olarak Schöneberg, Dünya’nın ilk gay mahallelerinden biriydi. Bugün hala pek çok eşcinsel yaşamak ve eğlenmek için burayı tercih etse de Neukölln biraz rol kapmış gibi gözüküyor. Berlin’in en güzel, aksiyondan uzak ve güvenli bölgelerinden biridir.

Schöneberg’de Görülmesi Gereken Yerler:

Wittenbergplatz Berlin
Berlin’ in beş yıldızlı lüks alışveriş merkezi Wittenbergplatz

Schöneberg Bölgesi Konaklama Önerileri:

Schöneberg bölgesindeki otelleri görmek ve rezervasyon yapmak için tıklayın.

Açıkça söylemek gerekirse Berlin yukarıda bahsedemediğimiz Charlottenburg, Wedding ve Moabit gibi birçok güzel, eğlenceli ve tarihi mahalleye sahip Avrupa’nın kesinlikle görülmesi gereken bir metropolüdür. Ancak kısıtlı vaktiniz varsa ve Berlin’i şöyle bir keşfetmek istiyorsanız listemiz size yeterli gelecektir. Siz yine de Berlin geziniz boyunca az uyuyup bolca gezmeye çalışın.
İyi tatiller dileriz.

Exit mobile version