Berlin Alışveriş Rehberi

Berlin gezi rehberi hazırlayan herkesin mutlaka merak ettiği en önemli Berlin aktivitelerinden birisi de hiç şüphesiz Berlin’de alışveriş olur. Berlin, diğer tüm metropol şehirler gibi çoğu açıdan bir cazibe merkezidir. Alışveriş meraklıları için de birçok zevke hitap eden yeri içerisinde barındıran Berlin’in moda tutkunları için de önemli bir yeri vardır. Berlin alışveriş rehberi yazısından önce Berlin’in bölgelerini ve mahallelerini daha iyi tanımak için Berlin’de nerede kalınır yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Lafı daha fazla uzatmadan şimdiye kadar hazırlanmış en detaylı Berlin Alışveriş Rehberi yazımıza başlayalım:

Berlin’de nerede alışveriş yapılır? Ne alınır?

250 yıllık porselen markası KPM – Königliche Porzellan-Manufaktur

KPM Berlin250 yıllık tarihi ile adeta Berlin ile özdeşleşmiş bir porselen üreticisi olan KPM Berlin’e giden alışveriş tutkunlarının mutlaka yaşaması gereken bir tecrübe. Tiergarten S-Bahn istasyonunun yakınındaki Charlottenburg bölgesindeki tesislerinde KPM World diye adlandırılan kısımda markanın zengin olaylarla dolu tarihçesine mutlaka bir göz atın. Yine bu tesislerde bulunan fabrika satış mağazasından alışveriş yapmadan önce KPM Cafe’de birçok KPM ürününü deneme şansını sakın atlamayın.
Açık adresi: Wegelystraße 1
10623 Berlin
Açılış & Kapanış Saatleri: Pazartesi – Pazar 10.00 – 18.00
Resmi internet sitesi: https://en-de.kpm-berlin.com

KaDeWe – Kaufhaus des Westens

kadewe-berlinKurfürstendamm caddesi Batı Berlin’in en meşhur caddelerinden olup kısaca ku-damm diye de bilinir. Ku-damm’ın hemen yanında bulunan Wittenbergplatz meydanında bulunan KaDeWe bölgenin önemli ve lüks mağazaları ve markaları barındıran bir alışveriş merkezidir. “Kaufhaus des Westens” (Berlin’in batısındaki alışveriş merkezi) isminin kısaltması olan KaDeWe açıldığı 1907 yılından beri lüks markaları barındıran büyük bir mağazadır.

6 kata kurulu KaDeWe 5600 metrekare alanda ve 2000 çalışanı ile lüks düşkünlerine hizmet vermektedir. Binanın 6. katında bulunan gurme restoranlar ve cafelerdeki lezzetleri mutlaka tadmanızı öneririz.
Açık adresi: Tauentzienstraße 21, 10789 Berlin
Açılış & Kapanış Saatleri: Pazartesi – Perşembe: 10.00 – 20.00
Cuma: 10.00 – 21.00
Cumartesi: 9.30 – 20.00
Resmi internet sitesi: http://www.kadewe.de/en/

Europa-Center Berlin

Europa Center BerlinMeşhur Kaiser Wilhelm kilisesinin ve Kurfürstendamm caddesinin hemen yanında bulunan Charlottenburg bölgesinde bulunan Europa Center içerisinde bulunan 70 mağazası ve 7500 metrekarelik alanıyla Batı Berlin’de görülmesi gereken önemli alışveriş noktalarından bir diğeridir.

Açıldığı 1965 yılından beri Berlin’de alışveriş merkezleri içerisinde popülerliğini koruyan bir yerdir. Binasının çatısında Almanya’nın en meşhur araba markalarından Mercedes’in devasa amblemi bulunması ve meşhur “Die Stachelschweine” (ingilizce: “The Hedgehogs”) kabaresini de bünyesinde bulundurması nedeniyle de diğer Avm’lere göre akılda kalması kolay olmaktadır. Binanın ilk 3 katında alışveriş ve yemek kısımları yer alır. Daha yüksek katlarda iş yerleri ve bir de otel bulunur. 1100 araçlık otoparkında Avm müşterileri daha ucuza park yapabilmektedirler.
Açık adresi: Tauentzienstraße 9, 10789 Berlin
Açılış & Kapanış Saatleri: Avm 7/24 açık olup mağazalarının saatlerine sitesinden bakmanızı tavsiye ederiz.
Resmi internet sitesi: http://www.europa-center-berlin.de/en.html

Kurfürstendamm Caddesi

Kurfuerstendamm BerlinBatı Berlin’in en meşhur caddelerinden olan Kurfürstendamm alışveriş tutkunlarının mutlaka görmesi gereken önemli yerlerden birisidir. Doğusunda bulunan Tauentzien caddesini de içerisine alan geniş bir bölgeyi kapsayan lüks alışveriş markalarının mağazaları ve güzel cafeleri on yıllardır Berlin’in en çok turist alan bölgeleri içerisindedir.

Wittenbergplatz metro durağından başlayan Tauentzien sokağı ile KaDeWe Avm’inin ortasından batıya doğru uzanan bölgede Kaiser Wilhelm Memorial kilisesini geçtikten sonra Kurfürstendamm caddesi başlar. KaDeWe Avm ve kilise arasında kalan kısımda daha orta fiyat skalasına sahip dükkanlar yer alırken batıya doğru yürümeye devam ettikçe giderek daha üst segmentteki mağazalara yerini bırakır. Hazır bölgeye gitmişken kuzeye doğru uzaman ara sokaklardan olan Fasanenstraße, Knesebeckstraße ve Bleibtreustraße’ye ve bu ara sokaklarda bulunan butiklere ve tarihi binalara da göz atmanızda fayda var.

Kurfürstendamm bölgesindeki bazı lüks tasarım markalarının bina numaraları: Chanel 188, Yves Saint Laurent 52, Luis Vuitton 56, Cartier 52, Dolce and Gabbana 187, Bally 52, Valentino 57.

Exit mobile version