Amerika Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi almak, belli prosedürleri olan meşakkatli bir süreçtir. İş, eğitim ya da tatil gibi çeşitli amaçlar bağlamında farklılaşan amerikan vizesi alma işlemleri, ülkeden ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Vize verirken en çok zorlayan ülkelerden bir tanesi olan Amerika vizesi nasıl alınır ile ilgili aklınıza takılan tüm bilgileri anlatmaya çalışacağız.

Amerika Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Amerikan Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika vizesi farklı amaçlara hizmet eden birçok kategoriden oluşmaktadır. Amerika vize işlemlerinde bulunacak kişilerin, “Amerika Göçmen Olmayan Vize” statüsünde başvuru yapmaları gerekmektedir.

Göçmen olmayan Amerika vizesi türleri:

(A, G, NATO) Diplomatik ve Resmi Vizeler
(B) İş, Turizm, Tıbbi Tedavi
(C) ABD’den Transit Geçiş
(D) Mürettebat Vizesi
(E1/E2) Tüccar / Yatırımcı Vizesi
(F/M) Akademik Eğitim veya Dil Öğrencisi / Mesleki veya Akademik Olmayan Eğitim Vizeleri
(J) Değişim Programı
(H, L, O, P, Q, R) Geçici İşçi /Çalışma veya Staj Vizesi
(I) Basın Mensubu ve Gazeteciler

Bu vizelerin alım yöntemleri benzerlik göstermesine rağmen, belge ibrazı ile ilgili farklılar içerebilmektedir. Bu sebeple ilk önce Amerikan Konsolosluğu ile iletişime geçin ve konsolosluğun yönlendirmeleri ile sizden istenecek tüm belgeleri eksiksiz şekilde tamamlayın. Belgeleriniz ne kadar fazla ve tam olursa vize alma şansınız o oranda artacağı için belge sunumuna dikkat etmeniz önemlidir. Amerika’da kalacağınız yer, ne kadar nakit paranızın olduğu, kredi / banka kartlarınızdaki para miktarınız ile ilgili belgeler özellikle önem arz eder. Vize başvuru formunu ve diğer istenilen evrakları hazırlayarak konsolosluğa başvurmanız gerekmektedir. Başvuru sonrasında durum güncellemelerini ve işlemleri takip edeceğiniz süreç başlar.
Amerika vizesi alma

Amerika Vizesi İçin İstenen Belgeler

ABD vizesi almak için başvuru sahiplerinin, öncelikle https://ceac.state.gov/genniv/ adresinde yer alan DS 160 başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurmaları gerekir. Form internet üzerinden online olarak doldurulmaktadır. Form doldurma sırasında dijital fotoğraf da yüklenmesi gerekmektedir. Fotoğraf 5*5 cm boyutlarında olmalıdır. Elektronik ortamda yükleme yapılacağı için; başvuru öncesi taranmış kopyasını bilgisayarınıza kaydetmeyi unutmayın.

DS 160 formu elektronik ortamda oluşturup imzalayarak konsolosluğa iletilir. Her ihtimale karşı çıktısını alabilirsiniz. Form haricinde en az 6 ay süreli pasaportunuz, eğer dolu ise eski pasaportlarınız ve nüfus cüzdanınız başvururken ibraz edilmesi gereken belgelerdir. Ayrıca varsa tapu, kira sözleşmesi, sgk dökümü, işyeri evrakları, öğrenci belgesi ve banka hesap dökümü gibi destekleyici belgeleri de hazır bulundurmanız gerekmektedir.

Exit mobile version