Yeditepe Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi, İstanbul’da ilk kurulan vakıf üniversitelerinden biridir. Bünyesinde bulundurduğu fakültelerde verdiği eğitim kalitesi ile adından söz ettirmeyi başarabilmiştir. Eğitim dili İngilizcedir. Üniversite, 26 Ağustos yerleşkesine kurulmuştur. Modern bir yapıya sahip olan binalarıyla, İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunur. Üniversitede bulunan fakülteler şöyle sıralanabilir:

13965

Yeditepe’nin altyapısına bağlı işleyen Yeditepe Üniversitesi Hastanesi 2005 yılından beri aktif halde çalışır. Özellikle diş hekimliği fakültesi üzerindeki başarısıyla, alanında en iyi olan devlet üniversiteleriyle yarışır. Okuldaki öğrenci sayısı 20 bini geçer. Bunun yaklaşık %20’sini yabancı uyruklu öğrenciler oluşturur. Bu şekilde bakıldığında, Yeditepe’nin Dünya çapında bir üniversite olduğu gerçeğine varabiliriz.

yeditepe

Yeditepe’nin Bilinmeyenleri,

Üniversite kurucusu Bedrettin Dalan tarafından eğitim kurumlarının ilk ayağı olarak hedeflenmiştir. Ardından, İstek Vakfı Okullarını kurarak, eğitim konusunda kaliteli adımlar atıldığı gösterilmiştir. Üniversitenin sembolü, Selçuklu mimarisine özgü, kadın ve erkeği temsil eden çift başlı kartaldır. Ayrıca Yeditepe, 60 bölüme sahip olma özelliği ile Türkiye’de vakıf üniversiteleri arasında en çok bölüme sahip okuldur. Üniversite içerisinde bulunan cafeleri, yemekhanesi, spor alanları ve binaları çevreleyen büyük bahçesiyle öğrencilere yeni bir yaşam alanı sunar. Öğrencilerin neredeyse hepsi bir kulüp üyeliğine sahiptir. Yeditepe, yüze yakın çeşitli kulüpleri ve sosyal alanlardaki başarısıyla öğrencilerini sadece eğitim alanında desteklemez, onları her şekilde aktif genç birey olarak görür. Okulun yerleşkesi içerisinde son derece konforlu öğrenci yurtları bulunur. Öğrencilerin çoğu ya buradaki yurtlarda ya da Ataşehir’de bulunan uygun fiyatlı evlerde konaklar.

yeditepe konferans-1

Uluslararası Alanda Yeditepe,

Yeditepe de Dünya odaklı öğrenciler yetiştirmek adına yurt dışı bağlantılarını gitgide artırarak, bu konuda lider okulların başına geçmiştir. Erasmus, World Exchange gibi programlarında öğrencilerini son derece destekler. Bünyesine kabul ettiği yabancı öğrencilerini en iyi şekilde ağırlar. Okula girdiğiniz ilk senenin ardından başlamak üzere son seneye kadar ortalama notunuzu yüksek tutarak istediğiniz ülkedeki okula başvurunuzu yapabilirsiniz.

yt.uni_4

Yeditepe Burs İmkanları,

Yeditepe’nin aday öğrencilerine sağladığı bir çok burs imkanı vardır. Tam burstan %25’e kadar ÖSYM burslarıyla tercih listenize ekleyebilirsiniz. ÖSYM sıralamanız eğer ön sıralardaysa, burs avantajınızın yanında okulun size sağladığı belli bütçeler vardır. İstek vakfı okullarından mezun olan öğrencilere ilk 5 tercihlerine yazma koşuluyla %25 oranında ek burs vermektedir.

KTP-4

Sosyal Alanda Yeditepe,

Kapalı mekan spor tesisleri olarak Sosyal Tesisler Yeditepe binasının alt katlarında seyircili ve seyircisiz iki kapalı voleybol ve basketbol sahası bulunur. Buna ek olarak, squash salonu, fitness center, yarı olimpik seyircili kapalı ve açık iki yüzme havuzu, masa tenisi alanı spor bölgelerinde yer alır. Üniversite, mezunlarına Kariyer Gelişim Ofisi alanı altında staj ve iş  imkanları bulabileceği bir platform hazırlamıştır. Bu sayede Yeditepe, üniversiteden mezun olduktan sonra veya üniversiteye devam ederken iş bulamama derdinizi ortadan kaldıracak adımları da atmıştır. Bir çok önemli ve alanında uzman firmalarla iş birliği içinde devam eder. Öğrencilerine yıl içinde kariyer odaklı fuarlar ve konferanslar vererek, onları çalışma hayatına teşvik eder.

A’dan Z’ye Yeditepe Üniversitesi hakkında genel bilgileri ve bilmeniz gerekenleri sıraladık. Siz de eğer kaliteli vakıf üniversitelerinden birinde okumayı düşünüyorsanız, Yeditepe en iyi tercihlerden biri olacaktır.

Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version