Slime Nasıl Yapılır?

slime nasıl yapılır

Çocukların ve yetişkinlerin yeni eğlencesi slime, son zamanların en trend oyuncaklarından biri haline geldi. Bir çeşit oyun hamuru olarak tanımlayabileceğimiz bu oyuncak; çamurumsu, akışkan jel kıvamında ve yapışmıyor. İster satın alabileceğiniz isterseniz de evde farklı malzemelerle yapabileceğiniz slime için onlarca tarif mevcut. Evde slime yapmak isteyenler için slime nasıl yapılır sorusunun cevabını sizin için detaylı şekilde anlattık. Slime malzemeleri ve slime yapımı hakkında tüm bilgiler, farklı slime yapma metodlarını paylaştık.

Önceleri evde çocuklarına farklı oyun alternatifleri yaratmak isteyen ebeveynler tarafından yapılan slimelar, zamanla sosyal medya trendi haline geldi. Slime yarışmaları, farklı malzemelerle verilen tarifler, paylaşılan slime videoları; yetişkinleri de en az çocukları kadar eğlendirdiğini gösteriyor.

Slime çılgınlığına katılmak, ya da çocuğunuz için eğlenceli bir oyuncak yapmak isterseniz paylaşacağımız tariflerle evde kolayca rengârenk slimelar hazırlayabilirsiniz. Deterjan, çay, sıvı sabun, yapıştırıcı, oje, sim, tutkal, boraks, gıda boyası gibi onlarca farklı malzeme ile slime yapılabilir. Malzemeleri oyuncakçılardan, kırtasiyelerden, hobi dükkanlarından ya da internet üzerinden satın alabilirsiniz. Boraks ise eczanelerden, aktarlardan ya da internet sitelerinden satın alınabilir.

Boraks ile slime nasıl yapılır?

Gerekli malzemeler
– 1 su bardağı ılık su
– 1 su bardağı oda sıcaklığında su
– Yarım çay kaşığı boraks
– Yarım bardak Zıpzıp hamur tutkalı
– ¼ çay kaşığı dilediğiniz renkte gıda boyası
– İsteğe göre sim

Slime yapılışı

İlk olarak 1 bardak ılık su içine gıda boyasını ve yarım çay kaşığı boraksı ekliyoruz. Renk homojen hale gelene kadar karıştırıyoruz. Ardından farklı bir kapta tutkalla oda sıcaklığındaki suyu karıştırıyoruz. Hazırladığımız borakslı suyu tutkallı karışıma yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Bu esnada sim ilave edebilirsiniz. Dilediğiniz kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin. Koyu olduğu takdirde ılık su ilave edebilirsiniz. Kıvamı sıvı olduğunda ise az miktarda boraks ekleyerek katılaştırabilirsiniz. Slimeları renklendirmek için gıda boyası yerine guaj boya da kullanabilirsiniz.

Slime Nasıl Yapılır?

Deterjan ile borakssız slime nasıl yapılır?

Boraks kullanmadan deterjan ile slime yapabilirsiniz. Doğal mineral olan boraks birçok deterjan içinde kullanılmaktadır. İçeriğinde boraks bulunmayan deterjanla da slime yapmak mümkün. Yukarıda anlattığımız tarifi boraks yerine toz ya da sıvı çamaşır deterjanı kullanarak aynı sırayla uygulayabilirsiniz.

Slime Nasıl Yapılır?

Şampuan ve tuzla slime nasıl yapılır?

Evde boraks ve tutkal yoksa tuz ve şampuan ya da tuz ve sıvı sabun ile de slime denemeleri yapabilirsiniz. Bir kaseye az miktarda şampuan ve üzerine yavaş yavaş, oldukça az tuz ilave ederek karıştırmaya başlayın. Bu tarifte başka da malzeme kullanılmıyor. Hatırlatmakta fayda var; boraks ve tutkal yoksa bu şekilde gerçek bir slime yapmak mümkün değil.

Slime’ın çocuklar için zararlı olduğuna dair herhangi bir kaynak bulunmuyor. Cilt ve solunum açısından sağlığı tehdit edici bir madde içermediğini söyleyebiliriz. Ancak yutma, yeme gibi risklere karşı küçük çocukların gözetim altında oynamasına dikkat etmelisiniz.

Exit mobile version