Sebze ve Meyveler Nasıl Temizlenir?

Ülkemiz taze sebze ve meyve temininde oldukça zengin kaynaklara sahiptir. Sağlığımız ve dengeli beslenmemiz açısından sebze ve meyve tüketiminin günlük besin alımında mutlaka yeri olması gerekir. Fakat sebze ve meyvelerin iyi temizlenmediği takdirde barındırabileceği zararlı mikroorganizmalar ve koruma amaçlı kimyasallar sağlımızı tehdit etmektedir. Bu nedenler doğrultusunda sebze ve meyveler nasıl temizlenir sorusunu sizler için araştırdık.

Sebzeler ve Meyveler Nasıl Temizlenir

Belirli bazı sebze ve meyveler hariç birçoğunu anlatacağımız yöntemle güvenle temizleyebilirsiniz.

Sebze ve Meyve Temizliği İçin Yardımcı Alet ve Malzemeler

Sebze ve meyve temizliği sırasında işinizi kolaylaştıracak sebze ve meyve temizleme aletlerinden faydalanabilirsiniz. Bunlardan bazılarını sizlere tanıtmak isteriz. Bu aletleri satın almak isterseniz de yazımızın hemen altında bu temizlik aletlerini ve fiyatlarını bulabilirsiniz.

Sebze Temizleme Eldiveni: Özellikle kök sebzeleri temizleme işleminde topraktan arındırma sırasında ellerimiz zarar görmesin diye özel üretilen bir eldivendir sebze temizleme eldiveni. Temizleyeceğiniz bazı dikenli sebze ve meyvelerde de bu eldiveni kullanabilirsiniz.

Sebze Temizleme Sıvısı: ister ticari isterse de organik tarım ile yetişsin, her meyve ve sebze parafin, toprak, kir ve bir takım atıkları üzerlerinde barındırırlar. Özellikle de yapraklı yeşil sebzelerde daha çok kir, parafin ve toprak vardır. Bu kir ve atıkları sebze ve meyvelerin üzerinden temizlemek için geliştirilmiş %100 doğal sebze temizleme sıvıları üretilmiştir. Kolay durulanarak meyve ve sebzelerin üzerinde kalmaması ve doğal olmaları nedeniyle gıdalarında hijyen arayan birçok kişi bu temizleme sıvılarını kullanırlar.

Sebze Soyucular: Kalın kabuklu sebzeleri soymaya yarayan pratik mutfak aletleridir.

Exit mobile version