Mantar Nasıl Temizlenir?

Yemeklerimizde sıkça kullandığımız mantarların çeşitlerine göre temizleme biçimleri vardır. Ülkemizde en çok kullanılan kültür mantarı (beyaz) pek çoğumuzun bildiğinin aksine yıkanmadan temizlenir. Mantar temizlemek ile ilgili bilmeniz gereken diğer detayları sizler için listeledik. Mantarlar yıkanmaması gereken yiyecekler arasında yer alır. Mantar yapısı gereği sünger gibidir ve suyu çok hızlı şekilde emer. Su çeken mantarlar lezzetlerini kaybedebilir. Bunun yanı sıra eğer et yemeğine ilave ediyorsanız yemeğin ekstra sulanmasına neden olabilir. Mantar nasıl temizlenir tüm detaylarıyla öğrenin.

Mantar nasıl temizlenir?

Soyarak mantar temizleme yöntemi:

Mantarın sapını elimizle üst kısmından ayırıyoruz. Üst kısmın üzerindeki (siyahlıkların olduğu) zar bölümünü soyuyoruz. Bunun için bir bıçakla zarın ucunu kaldırıp ardından elimizle veya yine bıçak yardımıyla zarı soyabiliriz. Zarı soyduğumuzda mantarın beyazlığı ortaya çıkacaktır.

Mantarın sapı için de aynı işlem geçerli. Önce uç kısmını kesip atıyor, ardından sapın zar kısmını soyuyoruz. Zar soyma işleminden sonra dilersek nemli bezle, kalan siyahlıkları temizleyebiliriz. Eğer siyahlık kalmamışsa bu işlemi yapmamıza gerek yoktur.

Fırçayla mantar temizleme yöntemi:

Mantarları soymak istemiyorsanız bir fırça yardımıyla temizleyebilirsiniz. Satın alacağınız sebze temizleme fırçasını mantarların üzerinde nazikçe gezdirip fırçalayın. Bu yöntemle üzerindeki siyahlıkların hepsi kolayca temizlenir. Ardından nemli bir bez ya da kağıt havluyla mantarları silin.

Exit mobile version