Koç Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Vakıf üniversiteleri denildiğinde akla ilk gelen isimlerden biri olan Koç Üniversitesi, son zamanların en başarılı, en popüler okullarından biri haline gelmiştir. Bu üniversite, Vehbi Koç vakfı tarafından inşa edilmiş ve 1993 yılında İstinye’de bulunan geçici kampüsünde eğitime başlayan, 2000 yılında Rumeli Feneri’ndeki daimi kampüsüne taşınmıştır. Bugün İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk ve Tıp Fakülteleri ve Hemşirelik Yüksek Okulu ile eğitime hizmet etmekte olan Koç Üniversitesi 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 18 doktora programı ile Türkiye’de ve dünyada bilimin gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Koç Üniversitesi fakülteleri şu şekilde sıralanır:

koç üni

Lokasyon olarak Rumelifeneri/Sarıyer de bulunan kampüsü, içerisinde bulundurduğu öğrenci yurtları ve evleri, spor alanları, yüzme havuzu, marketi, kuaförü ve daha bir çok olanağı ile öğrencilerine yaşam alanı sunar. Şehir merkezine uzaklığı da baz alındığında, bu şekilde bir alan yaratmaları her bakımdan avantaja dönüşen bir hamle olmuştur Koç için. Başarı sıralamaları her geçen sene daha da yükselirken, İstanbul’da tercih edilmesi gereken okulların başında geliyor. İş imkanı konusunda öğrencilerine asla yarı yolda bırakmamayı amaç edinmiştir. Eğitim dilini İngilizce olarak belirleyen Koç, öğrencilerine kaliteli eğitim ile geleceğe hazırlar. Lisans veya Önlisans eğitimini tamamlayan öğrencilere veya başka okullardan mezun durumundaki öğrencilere de lisansüstü, doktora eğitimlerini de bulunduruyor. Donanımlı profesörleri, artan başarılarıyla Koç geleceğin üniversiteleri arasında görülüyor.

koç

Koç Üniversitesi’nin Bilinmeyenleri,

Şehir dışından tercih edenler için de İstanbul’da tercih edenler için de Koç, öğrencileri için sadece bir okul olmaktan çıkıp ev haline gelmiştir. Sosyal alanlarda öğrencilerini geliştirmeyi amaç edinen ve bu yolda öğrencilerine destek olan bu üniversite onlarca öğrenci kulübüne ev sahipliği yapar. Bu kulüplerin hepsi aktif şekilde çalışır. Ayrıca, diğer vakıf üniversitelerinin aksine Koç Üniversitesi’nin Amerikan futbol takımı bulunur. Üniversitenin içinde bir fakülteden diğerine geçmek için yer altındaki tünelleri kullanmanız gerekir. Bu çözüm, hem okul içi büyüklüğünden dolayı ulaşım sıkıntısı çekmemeleri için hem de yoğun kar yağışı ve soğuk olduğu zamanlarda daha korunaklı bir şekilde hareket edebilmeleri için öğrencilere avantaj olarak koyulmuştur. Bunun dışında, okulun içinde kaybolma olasılığınız da oldukça yüksek. Yolları öğrenene kadar okulda epey zaman harcayacağınızın bilgisini de vermeliyim. Üniversite eğitim yılı boyunca ara sınavlarından sonra tatil ilan edilir. Bu tatil yaklaşık 5 gün sürer. Spring break olarak adlandırılan bu ara tatil öğrencilerin sınavlardan sonra kendilerini toparlamasına yardımcı olur.

amerkan futbolu koç

Uluslararası Alanda Koç,

Koç Üniversitesi, bu alanda kendisini oldukça yetiştirmiş adeta diğer vakıf üniversitelerine öncü olacak şekilde yoluna devam etme prensibindedir. Öğrencilerine dünyaya açılma fırsatını sunan Koç, Erasmus, World Exchange ve Summer Exchange programlarıyla dolu bir eğitim yılı vadeder. Avrupa’da, Amerika’da ve dünyanın diğer bütün ülkelerinde de kaliteli okullarla iş birliği içindedir. Okul yılı içerisinde ortalamanız beklenen seviyenin üzerindeyse istediğiniz ülke ve okul için başvurabilir, Koç’un sağladığı bu avantajdan kolayca yararlanabilirsiniz. Koç aynı zamanda öğrencilerini IELTS, TOEFL gibi zorlu yabancı dil sınavlarına hazırlıklı yetiştirir.

 koçç

Burs İmkanlarıyla Koç,

Okuldaki öğrencilerin büyük çoğunluğu burslu olarak kabul edilir ve öğrencilere bu konuda çeşitli imkanlar sağlanır. Burslar şu şekilde listenebilir:

Semahat-Nusret Arsel ve 
Suna-İnan Kıraç Üstün Başarı Bursu

Koç Üniversitesi’nin çeşitli programlarına Tam Burslu olarak üst sıralamalarda yerleştirilecek 30 öğrenciye verilir. Bursların en az 3’er adedi Hukuk ve Tıp Fakültelerine ayrılmıştır.

%100 Burs (Tam Burs)

Koç Üniversitesi’nin Tam Burslu programlarına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinden muafiyet sağlar. Tam Burslu programlara yerleştirilen öğrencilere yurtlarda ücret ödemeden kalma olanağı, aylık masraflara katkı ve ders kitabı giderlerine katkı ihtiyaca bağlı olarak ve Üniversitenin düzenlemeleri dahilinde devam etmek üzere sağlanabilir. İhtiyaç dâhilinde yapılacak başvurular tercih döneminden başlayarak değerlendirilir.

%50 Burs (Destek Bursu)

Koç Üniversitesi’nin %50 Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin yarısını kapsar.

%25 Burs (Kısmi Burs)

Koç Üniversitesi’nin Kısmi Burslu programına yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs eğitim-öğretim ücretinin dörtte birini kapsar.

Akademik Başarı Bursu

LYS sınavı sonucunda Koç Üniversitesi’nin burssuz, destek burslu (%50 burslu) ya da kısmi burslu (%25 burslu) programlarına yerleştirilen öğrencilere programlarındaki akademik dönem sonundaki başarı sıralamalarına dayanarak bir sonraki dönem için eğitim-öğretim ücretinden indirim veya muafiyet sağlanabilir.

Şehit Çocukları Bursu

LYS sonucunda Koç Üniversitesi’nin burssuz, %50 burslu veya %25 burslu programlarından birine girme hakkı kazanan ve daha önceki yıllarda Türkiye’de bir lisans programına yerleştirilmemiş olan şehit çocukları Tam Burslu olarak kabul edilir.

Öğrenci Dekanlığı Çalışan Öğrenci Programı

Koç Üniversitesi öğrencilerine, üniversitenin çeşitli bölümlerinde yarı zamanlı çalışarak deneyim ve gelir elde etme imkânı da sunar.

Kitap Bursu

Her akademik yarıyıl başında Kitap Bursu başvurusu yapan öğrenciler ihtiyaç durumlarına göre değerlendirilir ve kısmi ya da tam olarak kitap giderleri karşılanır.

Sporcu Bursu

Belirli bir spor dalında başarılı olan öğrencilere eğitim ücretinden %50’ye kadar muafiyet sağlayan sporcu bursu verilebilmektedir.

KÜ_lib_2

Kütüphane ve Laboratuvar İmkanları,

Koç Üniversitesi bünyesinde bulunan Rumeli Feneri’ndeki Suna Kıraç Kütüphanesi, Taksim’de Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Kütüphanesi ve Nişantaşı’ndaki Hemşirelik Yüksek Okulu Kütüphanesi öğrencilerine ve mezunlarına kapılarını açık bırakmıştır. Bu kütüphaneler ayrıca öğrencilerine ders çalışma ortamını 7/24 sunar. Çeşitli laboratuvarlarıyla derslere her zaman hazır durumunda olan bu alanlar, üst düzeyde teknoloji ile donatılmıştır.

Koç Üniversitesi’ni seçmek için sıralanan nedenler o kadar dolu ki, şimdilik bu kadar detayları gösterebildik. Dilerseniz, tercih etmeden önce daha ayrıntılı incelemek adına sitesine giriş yapabilirsiniz.

 

Koç Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version