İstanbul Bilgi Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Bilgi Kültür Vakfı tarafından şimdiki Santral kampüsü bölgesi olan Eyüp’te kurulmuştur. Bilgi, 25,000 öğrencisi ile vakıf üniversiteleri arasında en popüler ve en kalabalık okullardan biri. Bünyesinde bulundurduğu 8 fakültesi, 5 enstitüsü, 4 yüksekokulu ve 3 meslek yüksek okulu ile lisans,lisansüstü,önlisans öğretimi vermeyi hedeflemiştir. 2015 itibariyle Bilgi 24,000 mezun vermiştir. Bilgi Üniversitesi, eğitim dili olarak kurulduğu seneden itibaren İngilizce olarak devam etmiştir. Okul aynı zamanda 2006’dan bu yana dünyanın en büyük üniversiteler ağı Laureate International Universities’in Türkiye’deki tek üyesidir. Dolapdere, Santral ve Kuştepe olarak 3 ana kampüste topladığı fakülteler ve yüksek okullar ise şu şekilde:

bilgi

Bilgi’nin Bilinmeyenleri,

Pek çoğumuzun aksine, Bilgi Üniversitesi, İngilizce dil eğitimiyle de beraber Türkiye’deki bir çok vakıf üniversiteleri arasında en iyi yerlerde. Hazırlık sınıfında Bilgililer her ne kadar zorlansalar da, aslında eğitim dili İngilizce olunca en iyi olmaları hususunda yetiştiriliyorlar. Hazırlık kampüsü Kuştepe Yerleşkesinde bulunan Bilgi’nin lokasyon olarak da artıları fazladır. Özellikle tercih zamanı Bilgi’yi incelemek için kampüsüne gideniniz varsa, Santral Kampüsü adaylarını kendisine fazlasıyla çeker. Bahçesinde bulunan cafeler, yeşillikler ve öğrencilerin vakitlerini geçirecekleri özel alanlar İstanbul’daki çoğu vakıf üniversitelerinin yerini sollar cinstedir.

bill

Uluslararası Alanda Bilgi,

Bilgi, Amerikan işbirlikleri içinde büyüyen yapıya sahip bir üniversite olarak bilinir. Bu nedenle, Uluslararası alanda büyük pay alır. Öğrencilerini Erasmus, World Exchange gibi programlarda ve daha bir çok iş birliği yaptığı Amerikan ve İngiliz okullarında eğitim almaları konusunda desteklerler. Bilgililer, kendilerini yabancı platformlarda hiç rahatsız hissetmezler, zira eğitim olarak ingilizceyi baz alan bir üniversitenin öğrencileridir. Ayrıca, okul da kendi bünyesinde dünyanın dört bir yanından öğrencileri kabul eder. Böylelikle sadece İstanbul’un merkezinde değil, dünyanın merkezinde bir okulda eğitim veriliyormuş hissi yaratılır

Bilgi Üniversitesi, aralıklarla okulda verdiği konferanslara Dünyaca ün yapmış şirketlerin CEO’larını, başkanlarını davet edip öğrencilerini profesyonel anlamda iş hayatına hazırlar. İş imkanı açısından sıkıntı duyumsamayacağınız bu üniversiteyi seçerken dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de iş hayatında çok bağlantıları olmasıdır. 

santral bilgi

Bilgi’de Burs İmkanları,

Hepimizin bildiği üzere tercih döneminde yaptığınız her Bilgi bölümü için alacağınız bir ÖSYM bursu mevcut. ÖSYM bursunu, yaz okulu hariç, öğrenci olduğun sürece hazırlıkta iki yıla, lisansta altı yıla, ön lisansta üç yıla kadar kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında, Bilgi’nin kendi bursları da mevcut. Gerekli kriterleri de yerine getirirseniz, ikinci ve üçüncü sınıfın sonunda bir sonraki sene için öğrenim ücreti yüzde 50 indirimli oluyor. Lisede uluslararası bakalorya (IB, Abitur, Matura, Fransızca IB, Fransız Lisesi Diploması, Maturita) programından mezun olduysanız, Bilgi’deki öğreniminiz boyunca yüzde 20 oranında karşılıksız burs alırsınız. Ailede kardeşlerinizden birisi Bilgi mezunu veya Bilgi’de okuyorsa, yüzde 10 oranında indirime sahipsiniz demektir. Öğretmen çocuğu iseniz, öğrenim ücreti yüzde 10 indirimli olur. Anneniz ya da babanız İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde 3 yıldır tam zamanlı çalışıyorsa, öğrenim ücretinin yalnızca yarısını ödersiniz. Maddi açıdan zorluk yaşıyorsanız, en az 1. sınıfı bitirmiş olmak ve ortalamanın en az 2.50 olması koşuluyla, İhtiyaç Bursları’na başvurabilirsiniz. Eğer Bilgi önlisans veya lisans mezunuysanız, yüksek lisansa başvuru yaparken aklınızda bulunsun, yüzde 20 mezun indirimi alıyorsunuz.

02

Sosyal Alanda Bilgi,

Santral Kampüsünde bulunan Bilgi Kütüphanesi, kitap, e-kitap, dergi, e-dergi, CD, DVD, Blu-ray, e-kitap okuyucu, tablet, nota ve akademik internet kaynaklarından oluşan zengin bir koleksiyona sahiptir. Ayrıca, Türkiye’de ilk kez Bilgi Hukuk Fakültesi’nde uygulanmakta olan Hukuk Kliniği dersinde öğrenciler, öğretim üyelerinin gözetiminde, gerçek vakalarda hukuki bilgi verici ve yön gösterici nitelikte klinik çalışmalarına katılabiliyorlar. Kütüphane veya labaratuvar imkanlarının dışında da, aynı hobiler, meraklar ve hayaller etrafında diğer öğrencilerle bir araya gelebileceğiniz, dostluk kurabileceğiniz ve beraber etkinliklere imza atabileceğiniz 100’ü aşkın öğrenci kulübü mevcut. 

Bilgi Üniversitesi’nin resmi tanıtım filmi:


Eğer siz de Bilgi’li olmak ve bütün imkanlarından yararlanmak istiyorsanız, tercih döneminizde Bilgi’yi üst sıralarınıza yazabilirsiniz.

Exit mobile version