Hangi Kahve Nasıl Yapılır?

Bir çok kahve dükkanının açılmasıyla anlamını bilmediğimiz, hatta telaffuzunda bile zorlandığımız kahveler türemeye başladı.  Az buçuk bir kaçı hakkında fikir sahibi olsak da hala nasıl yapıldığını, hangi maddeleri içerdiğini bilmediğimiz bir çok kahve çeşidi var. Bu bilgiler sadece yanınızdakilere hoş görünmek için değil, ne içtiğinizi bilmeniz için de önemli.

Sıcak mı, soğuk mu, tarçınlı mı yoksa sade mi içilir ya da bu kahvenin içine acaba neler koyuyorlar gibi sorular artık sizi yormasın. Çünkü bu yazımızda kahve çeşitlerinin bıraktığı tüm soru işaretlerinin yanında hangi kahve nasıl yapılır sorusuna da artık cevaplar bulabileceksiniz.

Espresso Nasıl Yapılır?

esprsso

Espresso adından da anlaşıldığı gibi preslenerek yapılan bir kahvedir. Hemen hemen tüm kahvelerin annesi konumundadır. Shot olarak içilir. İçine süt ya da başka bir şey katılmaz. Oldukça sert bir tada sahip olan espressoyu shot yaparken çok sıcak olmamasına dikkat edin. Ben bunu evde de yapmak istiyorum derseniz satılan makinelerinden alabilirsiniz.

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

filter_coffee_equipment

Filtre kahve french press yöntemiyle yapıldığı için ince çekilmiş kahve çekirdekleri kullanılmaz. Press haznesine koyulan kahve makineye bağlanır ve sıcak su ile birlikte fincana dolması beklenir. Tadı oldukça serttir. Sert kahvelerden hoşlanmıyorum derseniz az miktarda süt ekleyebilirsiniz. Müptelası olduysanız yine filtre kahvenin de makineleri satılmaktadır.

Americano Nasıl Yapılır?

amricano

Amricano, espressonun su katılmış halidir. İki farklı yöntemle hazırlanır. İlki sıcaklığını koruması için kaynar suyun içerisine esprosso konulan yöntemdir. Diğeri ise tam tersi espressonun içerisine su katılarak yapılandır. Bir çok çeşidi vardır. İncelemek isterseniz Americano Nasıl İçilir? yazımıza göz atabilirsiniz.

Cappucino Nasıl Yapılır?

cappuccino-nasil-icilir

Aslında tüm kahvelerin yapımı gibi cappuccino da espressodan yapılmaktadır. Cappucinoyu diğer türlerden ayıran özelliği ise fincanın neredeyse yarısının süt köpüğünden oluşmasıdır. Hatta bu süt köpüğü kaşıkla espressonun üzerine eklenir ve biraz da taşırılarak servis edilir. Gerçek cappucino içip içmediğinizi buradan anlayabilirsiniz.

Mocha Nasıl Yapılır?

mocha

Mocha en tatlı kahvelerden biridir. İçinde vanilya tozuyla değişik aromalı şuruplar vardır. Sıcak soğuk her türlü servise uygundur. Latteye çok benzese de asla bir latte değildir. Çünkü onda lattede olmayan bir şey vardır; o da çikolata tozu. Çikolatanın kahveyle uyumunu seviyorsanız mocha vazgeçilmeziniz olacaktır.

Frappe Nasıl Yapılır?

Frappe

Havalar çok sıcak ve canınız kahve çekti. Menüye bakmanıza hiç gerek yok. Çok düşünmeyin ve tercihinizi frappeden yana kullanın. Soğuk süt yada suyla yapılan bu kahvenin üzerine dondurma dahi ekleyebilirsiniz.

Latte Nasıl Yapılır?

latte-art (1)

Latte kahvenin en sütlü halidir. Espressoya yavaş yavaş katılan sıcak ya da soğuk sütün keyfine varırken üzerine yapılan çizimler sizi hayran bırakacak. Hatta öyle ki bu alanda yarışmalar dahi düzenleniyor. Farklı milletlerden baristalar, lattenin üzerine yaptıkları sanatı sergileyip yarışıyor. Merak edenler için 2014 yılında yapılan yarışmadan görüntüleri sizler için derledik bile. Kim birinci olmuş bakmak isterseniz bu linkten ulaşabilirsiniz. Ne var bunda ben de yaparım diyenler ise Latte Nasıl İçilir? yazımıza göz atmadan evde denemesin.

Exit mobile version