Hamilelikte Cilt Temizliği

Hamilelikte hormonlardan kaynaklı bir çok cilt problemi oluşmaktadır. Bu problemler hamileliğin ilk döneminde oluşmaya başlar ve sonlarına doğru artış gösterir. En sık karşılaşılan cilt problemlerinin başında ciltteki renk değişimi gelmektedir. Bu tür renk değişimleri hormonlardan kaynaklandığından anne adayları telaşlanmamalıdır. Yine yüz ve el bölgesinde de çeşitli cilt problemleri oluşabilir. Gebelikten sonra ise kademeli olarak bu şikayetler azalmaya başlar.

Bebeğin ve annenin sağlığı için hamilelik döneminde cilt temizliği özellikle doğal ürünlerle düzenli olarak yapılmalıdır. Aynı şekilde hamilelik sonrasında anne cildinin eski sağlıklı haline dönmesi için de bu tür uygulamalar sıklıkla yapılmalıdır. Bu yazımızda sizler için doğal yollarla hamilelik döneminde cilt temizliği hakkında bazı atlanmaması gereken önemli gördüğümüz bilgiler vermek istedik.

Hamilelikte Cilt Nasıl Temizlenir?

Hamilelik döneminde bebeğin gelişimiyle orantılı olarak vücutta bir takım çatlaklıklar meydana gelmektedir. Bu çatlakları önlemek için her gün duştan sonra tüm vücuda bebe yağı ya da badem yağıyla masaj yapılmalıdır.

Hamilelikte en sık karşılaşılan cilt problemlerinden biri de elde meydana gelen kuruluk ve çatlaklardır. Bu çatlaklar genellikle kılcal damarların genişlemesinden kaynaklanmaktadır. Bu yüzden dermatologların ve jinekologların önerdiği nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Leke oluşumu da hamilelikte sıkça karşılaşılan problemlerden biridir. Bu tarz problemlerden kaçınmak için güneşin yaydığı UV ışınlarına özellikle dikkat etmelisiniz. Yatmadan önce cildinizi mutlaka temizlemeli su bazlı doğal ürünler kullanmalısınız. Yine güneşe çıkmadan önce de güneş koruyucu kremlerden sürmeniz gerekmektedir.

Cilt temizliği için hamilelik döneminde mümkün olduğu kadar kendi hazırladığınız  doğal peelingleri tercih etmelisiniz. Sizlere sunacağımız bu tarifleri doktorunuza danışmadan uygulamamanızı önermekteyiz.

Yarım litre kaynar suyun içerisine iki çorba kaşığı lavanta ilave edip demleyin ve üç gün boyunca yatmadan önce temizleme toniği olarak kullanın.

Cildinizin nemlenmesini sağlamak içinse rendelenmiş bir kabağın yarısıyla birlikte bir çorba kaşığı yoğurt, bir tatlı kaşığı kabak çekirdeği yağı ve bir çorba kaşığı kili karıştırıp yüzünüze maske olarak uygulayın. Yirmi dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Bu karışım cildinizi besleyeceği gibi nemlenmesine de yardımcı olacaktır.

Hamilelik döneminde sivilce ve akne oluşumu da yine en sık görülen cilt problemlerinden biridir. Sivilce oluşumunu önlemek için ilk olarak yapmanız gereken şey cildinizi sürekli temiz tutmaktır. Onun dışında yapacağınız karışımlarda sivilce oluşumunu engelleyecektir. Yüzünüzü demlenmiş adaçayı ve ebegümeci ile silin. Bir tutam reyhan otunu toz haline getirin ve bir limon suyuyla birlikte karıştırarak boza kıvamına getirin. Sivilcelerin üzerine uygulayarak ılık suyla durulayın. Bu karışımlar büyük ölçüde sivilce ve akneyi önleyecektir.

Hamilelikten sonra alıştığınız eski rutin cilt temizlik yöntemlerine dönebilirsiniz. Cilt temizliğinin püf noktaları yazımızda unuttuğunuz detayları bulabilirsiniz.

Exit mobile version