Güneş Kremi Nasıl Seçilir? En İyi Güneş Kremi Önerileri

Güneş ışınlarının zararlı etkileri artık hepimiz tarafından bilinen bir gerçek. Cildimizi bu etkilerden korumak için yaz kış güneş kremi kullanmanın önemi, uzmanlar tarafından uzun zamandır belirtiliyor. Peki güneş kremi seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Piyasada kolaylıkla bulabileceğiniz en iyi güneş kremi markalarını ve özelliklerini listeledik.

Güneş Kremi Ne İşe Yarar?

Genellikle yaz aylarında daha sık ihtiyaç duyduğumuz güneş kremi ya da diğer adıyla güneş koruyucular, cildi güneşin zararlı etkilerinden korumayı amaçlayan ve çeşitli bileşenlerden meydana gelen koruyucu ürünlerdir. Cildimiz, bu zararlı etkilere yılın 12 ayında da maruz kalsa da bizler genellikle koruyucu ürünleri yazın kullanmayı tercih ederiz. Ancak dermatoloji uzmanları güneş kremlerinin mevsimden ya da sıcaklıktan bağımsız olarak her dönemde kullanılmasını, özellikle sık güneş alan el ve yüz bölgelerine uygulama yapılmasını tavsiye etmektedir.

SPF Nedir?

SPF, “Sun Protection Factor”ün baş harflerinden oluşan ve Türkçe karşılığı “Güneş Koruma Faktörü” (GKF) olan bir terimdir. Bir kremin SPF değeri sizi güneşten ne kadar koruyacağını gösterir. Bu koruma, kullandığınız SPF’e bağlı olduğu kadar kremi ne zaman; ne sıklıkta ve ne yoğunlukta sürdüğünüze göre de değişmektedir.

Güneş kremlerinin faktörü 15, 30, 50+ gibi numaralarla gösterilir. Daha önceleri 60, 80, 90 gibi kavramlar kullanılsa da Dünya Sağlık Örgütü, tüketiciyi yanılttığı gerekçesiyle bu kavramların kullanılmasına kısıtlama getirmiştir. Bu faktörler, güneşin altında kızarmadan kalınabilecek süreyi belirtmektedir. Kullanılan faktör arttıkça güneş altında kızarmadan geçirilecek süre de artış gösterir.

Yapılan araştırmalar, 15 faktörlük ile 50 faktörlük güneş kremlerinin arasında çok büyük farklar olmadığını kanıtlamıştır. 15 faktörlük güneş kremleri yaklaşık %93 oranında cildi korurken 30 faktörlük kremler %97, 50 faktörlük kremler ise %98 oranında koruma sağlamaktadır. Uzmanlar, yetişkinler için 30 SPF’in ideal olduğunu söylerken çocuklar için ise koruma faktörünün biraz daha yükseltilebileceğini belirtmektedir.

UVA ve UVB Işınlarının Farkı Nedir?

UVA ışınları tüm yıl boyunca yeryüzüne ulaşan ışınlardır. Bulut ve camlardan kolaylıkla geçebilen bu ışınlar derinin alt katmanlarına kadar ulaşabilir. Cildin lekelenmesine, yaşlanmasına ve kırışmasına sebep olabilir. UVB ışınları ise cildin üst tabakasını etkileyen ışınlardır. Camdan geçemezler ve deri yanıklarından cilt kanserine kadar giden ciddi sorunlara neden olur. Yoğunluğu mevsime, saate ve konuma göre değişiklik göstermektedir.

İdeal Güneş Kremini Seçmek

Güneş kremi kaç faktör olmalı?

Tüm bu bilgiler ışığında söyleyebiliriz ki tercih edeceğiniz koruyucunun öncelikle en az 30 faktörlü olmasına ve hem UVA hem de UVB filtresi bulundurmasına özen göstermelisiniz. Böylece güneşin zararlı etkilerinden daha çok korunabilir ve muhtemel cilt sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

Cilt tipine uygun seçim yapın

Bir diğer dikkat edilmesi gereken konu ise cilt tipinize, ten renginize ve güneşe karşı olan hassasiyetinize uygun ürünleri seçmek. Beyaz tenli kişilerin güneş hassasiyeti daha yüksek olduğundan yüksek faktörlü kremleri tercih etmesi gerekir. Koyu tenlilerde bu hassasiyet daha az olduğu için düşük faktörlü kremleri de kullanabilirler. Yağlı ciltlere su bazlı kremler öneren uzmanlar kuru ciltlere daha yoğun formlu ürünleri tavsiye edilmektedir. Ayrıca hassas ciltler için, akneli ciltler için, lekeli ciltler için, kanserli ciltler için, hamileler için, bebek ve çocuklar için ya da yaşlanma karşıtı olan krem çeşitleri arasından size en uygun olanı tercih etmelisiniz.

Plaj için suya dayanıklı güneş kremi tercih edin

Tüm bunların yanı sıra eğer plajda kullanmak için bir güneş kremi arayışındaysanız suya dayanıklı ürünleri kullanmanız yerinde olacaktır. Böylece güneş kreminiz havuzda ya da denizde olduğunuz anlarda da sizi korumaya devam eder. Ancak sudan çıktıktan ve kurulandıktan sonra kreminizi yenilemeyi sakın ihmal etmeyin.

Son olarak seçtiğiniz güneş kreminin son kullanma tarihine ve kullanım süresine dikkat etmeyi unutmayın. Son kullanma tarihi geçen ve ürünün üzerinde yazan kullanım süresini aşan kremleri asla kullanmayın. Tıpkı gıda ürünlerinin olduğu gibi kozmetik ürünlerinin de birer son kullanma tarihi vardır ve buna dikkat etmediğiniz takdirde yararından çok zararla karşılaşmanız olası.

Hala daha hangi kremi satın alacağınız konusunda kafanız karışıksa buyurun size alanında en başarı 10 markanın en iyi güneş kremi ürünleri:

Solante Güneş Kremi

Cilde kullanılan her ürün cildin yapısına ve ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde tercih edilmelidir. Yanlış seçimler, cilt üzerinde daha büyük sorunlara yol açabilmektedir. Farklı cilt tiplerine ve farklı cilt sorunlarına yönelik geliştirdiği ürünlerle bilinen Solante markası, her ihtiyaca cevap veren geniş güneş ürünü yelpazesiyle yanınızda!

Solante güneş ürünleri, farklı cilt tiplerine ve farklı ihtiyaçlara yönelik çözümler sunar. Sorunlu ciltler için uygun ürünlere sahip Solante; cilt yanığı, lekelenme, çillenme, kaşınma, kızarma gibi problemlerle de mücadele etmeye yardımcı olur. Bebeklere, çocuklara, hamilelere özel tasarladığı güneş ürünlerinin yanı sıra lazer epilasyon ve estetik müdahaleler sonrası kullanıma uygun olan “Solante Laser-Peel SPF 50+ Losyon”, kırışıklık, kızarıklık ve ince çizgi oluşumunu önlemeye yardımcı “Solante Antiox SPF 50+ Anti-Aging Etkili Güneş Koruyucu Losyonu”, cilt üzerindeki fazla yağı emerek akne ve sivilcelerin kurumasını sağlayan “Solante Acnes SPF 50+ Akneye Karşı Etkili Güneş Koruyucu Losyon” ve deri kanseri riskine karşı önlem sunan “Solante Immuna SPF 50+ Deri Kanserini Önlemeye Yardımcı Güneş Koruyucu Losyonu” da mevcuttur. Markanın ürünlerini daha ayrıntılı olarak inceleyerek kendinize en uygun güneş kremini bulabilirsiniz.

Sebamed Güneş Kremi

1957 yılında kurulan Sebamed, bünyesinde yer alan cilt, saç, anti-aging, güneş koruyucu ve bebeklere özel ürünleri ile yıllardır tüketicisinin güvenle alışveriş yaptığı markalardan. En hassas ciltlerde bile alerji yapmayan Sebamed, uzmanlar tarafından da tavsiye edilen birçok ürüne sahip.

Aşırı hassas ve düşük toleranslı ciltler için geliştirilen “Sebamed Güneş Koruyucu Losyon SPF 50+”, sprey formuyla kolay uygulama sağlayan ve cilt üzerinde beyaz iz bırakmayan “Sebamed Güneş Koruyucu Sprey SPF 30”, bebeklerin hassas ciltlerine uygun olarak geliştirilen “Sebamed Bebek Güneş Koruma Spreyi SPF 50” mutlaka incelemeniz gereken ürünlerden.

Avène Güneş Kremi

Tam ismi Eau thermale Avène olan marka adını, Fransa’nın güneyinde yer alan Avène kasabasından alır. Kasabadan çıkan termal suyun yatıştırıcı ve tahriş giderici özelliklerinin keşfedilmesiyle markanın temeli atılmış olur. Dünyanın en köklü ve bilinen markalarından olan Avène, ürünlerinin birçoğunda bu şifalı suya yer verir. Avene Termal Suyu hassas ve toleransı düşük ciltlerin de kullanımına uygundur.

Avène, içeriğindeki özel formül ile güneşe karşı üstün koruma sağlar. UVA uygunluk sertifikalı ve suya karşı ekstra dayanıklı “Avène Crème 50+”, hafif ve renkli yapısıyla cilt tonunu eşitleyen ve pompalı şişesiyle uygulama kolaylığı sağlayan “Avène Fluide Tinted 50+” ya da cilt yüzeyinde beyaz iz bırakmadan koruyan ve nemlendirme özelliği bulunan “Avène Lait SPF 50+” arasından size en uygun olanı seçerek güneşin keyfini çıkartın.

Bioderma Güneş Kremi

Eczacı olan Jean-Noël Thorel tarafından yaratılan marka, “Biyolojiden güç alan dermatoloji” sloganını benimseyerek dermokozmetiğe yeni bir soluk getirmiştir.

En iyi güneş kremi ürünleri içinde yer alan Bioderma, farklı cilt tiplerine ve farklı cilt sorunlarına yönelik geliştirdiği ürün serileri ile her ihtiyaca cevap vermeyi amaçlıyor. Siz de markanın hafif ve renksiz özelliği ve sprey formuyla tüm ailenin kullanımına imkan veren “Photoderm Max Spray SPF 50+”, üst düzey UVA ve UVB filtresi ile hücreden başlayan bir koruma sağlayan “Photoderm Max Lait SPF 50+”, dudak ve kulak çevresi gibi hassas bölgeler için özel olarak üretilmiş “Photoderm Max Stick SPF 50+” ürünlerini keşfedin.

La Roche Posay Güneş Kremi

Sadece eczanelerde bulunan ve cilt doktorları tarafından da sıklıkla önerilen bu Fransız markası, en hassas ciltler başta olmak üzere tüm cilt tiplerine özel bakım ve ürünler sunuyor. Neredeyse tüm ürünlerinin içeriğinde bulunan özel termal suyunun mineral ve vitamin dolu yapısı ile daha etkili ve sağlıklı bir bakım sağlıyor.

Hassas ciltlere uygun olan ve göz çevresine uygulanabilmesi ile diğer güneş kremlerinden ayrılan “Anthelios Ultra Cream SPF 50+”, makyajla uyumlu yapısı ve parlama karşıtı etkisi ile “Anthelios SPF 50 Anti-shine” ya da cilt tonunu eşitleyerek cilde aydınlık görünüm veren “Anthelios Pigmentation SPF 50+” arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Hamilton Güneş Kremi

Dünyanın ilk güneş koruyucu markası olan Hamilton, Avustralya’dan çıkıp 85 yıldır sürekli geliştirdiği formüller ile en hassas cilt üzerinde bile etkili bir koruma hedefler. Avustralya standartlarında bir güneş kreminin suya dayanıklılık onayı alması oldukça zor olmasına rağmen Hamilton bu testlerden başarı ile geçerek kullanıcılarına güvenli ve etkili bir koruma sağlamaktadır.

Siz de yeni bir güneş kremi arayışındaysanız Hamilton ürünlerine göz atmayı ihmal etmeyin. Cilde mat bir görünüm sağlayan ve bu özelliği ile makyaj öncesi için ideal bir baz görevi gören “Hamilton Everyday Face SPF 50+” yağlı ve akneye meyilli ciltler için oldukça uygun bir seçim olacaktır. Eğer ki sporla uğraşan ve çok sık terleyen biriyseniz “Hamilton Sport Lotion SPF 50+”, 4 saat suya ve tere dayanıklı formülü ile en yakın arkadaşınız olacak. Güneş kremi tercih ederken bebeğinizin hassas derisinin özel bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın. “Hamilton Toddler Lotion SPF 50+” 6 ayın üstündeki bütün bebek ve çocukların kullanımı için özel geliştirilmiş olup hassas ve yüksek koruma sağlayan bir formül içermektedir.

Nivea Güneş Kremi

Ülkemizin en popüler markalarından olan Nivea oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip. Kadın ve erkeklere yönelik birçok ürünü bünyesinde barındıran Nivea farklı yaş gruplarına ve cilt tiplerine göre tasarladığı ürünleriyle tüketicisinin karşısına çıkıyor.

Güneşten korunurken bronzlaşma süreciniz yavaşlamasın. “Nivea Sun Koruma & Bronzluk Bronzluk Artırıcı Güneş Spreyi” UVA ve UVB filtresiyle yüksek koruma sağlarken içeriğinde yer alan doğal pro melanin özleri ile cildin doğal bronzlaşma sürecini aktifleştirir. Böylece sağlıklı ve uzun süren bir bronzluk yaşarsınız. “Nivea Sun Koruma & Ferahlık Transparan Güneş Spreyi” ise serinletici etkisi ile ciltte ferah ve rahatlatıcı bir his yaratır. %100 transparan formülüyle iz bırakmayan ve hızlı emilerek yağlı hissi önleyen güneş kremini satış noktalarından temin edebilirsiniz.

Mustela Güneş Kremi

Anne ve bebek bakımıyla ilgili akla gelen ilk isimlerden olan Mustela, hassas ciltlere uygun formülü ile annelerin en çok güvendiği ürünleri bünyesinde barındırıyor. Doğal ve doğal kökenli içeriklerden yararlanan marka, aynı zamanda hipoalerjenik yapısıyla da alerji riskini düşürecek şekilde formüle edilmiştir.

Siz de gözünüzden sakındığınız bebeğiniz için kullanım kolaylığı ile öne çıkan “Protective Spray SPF 50+” ı tercih ederek onun ekstra hassas cildini doğumdan itibaren koruma altına alabilirsiniz. Kuru ciltler için uygun olan “Protective Milk SPF 50+” ise içeriğinde bulunan avokado yağı ile kuruluğu engelleyerek hem sizin hem de bebeğinizin cildini yumuşacık yapar.

Babe Güneş Kremi

Babe, 1994 yılında iki eczacı tarafından kurulan ve ülkemizde de tercih edilirliği oldukça yüksek olan bir İspanyol markasıdır. Ana çıkış noktası temel cilt problemlerine çözüm üretmek olan marka, dermokozmetik kavramının güzellikle ilgili olduğu kadar sağlıkla da ilgili olduğunu savunarak tıbbi bir bakış açısı benimsemiştir.

Bitkisel formülü ile ciltte tahriş yaratmayan “Babe Facial Sunscreen Güneş Koruyucu Krem Spf 50+” akne ve sivilce oluşumunu da engelleyerek sizin için güvenli bir koruma sağlar. Eğer suya girip çıktıktan sonra güneş kremi sürmek için tamamen kurumayı bekliyorsanız Babe’de bunun da bir çözümü var! Islak cilt tarafından da emilebilen yepyeni bir teknoloji ile üretilen “Babe Transparent Sunscreen Wet Skin Spf 50+” nemli ya da kuru tüm cilt yüzeylerine rahatlıkla uygulanabilir, etkin bir koruma sağlar.

Vichy Güneş Kremi

İsmini Fransa’daki Vichy şehrinden alan marka, 1931 yılından beri bizlerle buluşan oldukça köklü bir isim. Bünyesinde barındırdığı yüz, saç, vücut için bakım ürünlerinin yanı sıra çıkardığı makyaj ürünleri ile de oldukça geniş bir tüketici kitlesine sahip. Ürünlerinde termal su kullanan Vichy, böylelikle cilde doğal bir bakım yaparak daha parlak, canlı ve nemli bir tene sahip olacağınızı vadediyor.

Ürün yelpazesi oldukça geniş olan markanın güneş koruyucu ürünleri de sıkça tercih ediliyor. Parabensiz, hipoalerjenik formüllü “Vichy Idéal Soleil Yüksek Korumalı Yüz Ve Vücut Sütü SPF 30” ile siz de güneşin zararlı etkilerinin cildinize ulaşmasını engelleyebilir, hassas ciltleri ile ekstra özen isteyen çocuklarınız için ise “Vichy Idéal Soleil Yüksek Korumalı Köpük SPF 50+”ı tercih ederek tüm güneş yanığı ve hasarlarından güvenle koruyabilirsiniz.

Exit mobile version