Farklı Tasarıma Sahip Su Şişeleri

Gündelik hayatta karşılaşılan su şişelerinin tasarımları genelde hep birbirlerine benzer diye düşünürüz. Ne kadar uğraşsak da malesef marketlerde satılan değişik tarzda, farklı tasarıma sahip bir su şişesi görmemiz ülkemizde pek mümkün olmaz. Bu durumun nedeni ekonomik olarak süper güç bir ülke olamadığımızdan mıdır, yoksa su şişesine tasarım karıştırmanın üretim ve dağıtım için maliyet getireceğinden midir bilemeyiz ama yabancılarda durum bizimkinden biraz farklı.

Sizlere bu farklılığı göstermek için bulduğumuz yüzlerce farklı tasarıma sahip su şişeleri arasından en beğendiklerimizden bir liste hazırlamak istedik. Suyun faydaları her ne kadar tasarım şişede değişmese de yine de göze hoş ve değişik geldiği gerçeği inkar edilemez.

En değişik tasarımlı su şişeleri

Kartondan su şişesi

kagittan_su_siseleriBrandimage tasarım firmasının “360 water bottle” ismini verdikleri kartondan su şişesi tasarımı bizleri çok etkiledi. Bol ödüllü %100 geri dönüşümlü ve gıda dostu malzemeden yapılması ve 6’lı paketlerinin de düşünülmüş olması büyük bu kartondan yapılmış şişelere olan hayranlığımızı arttırdı.

Tüp şişeler

tup-siseBir tasarım yarışmasında Kanadalı bir tasarım firması tarafından tasarlanmış ödüllü laboratuvar tüpü konseptli çalışma. Tasarımcısı: Guime

Kendine yeten su şişesi

Dopper_su_sisesiSu içmek için ihtiyacınız olan her şeyi üzerinde barındıran tasarımı bizi çok etkiledi ve tarafımızca da gerçekte “Dopper” olan ismi “kendine yeten” şeklinde değiştirildi.

Başına hiçbir şey gelmeyen su şişesi: Bübi

bubi_bottle_su_sisesiSizleri en sıcak ya da en soğuk sıvıyı bile koysanız ya da elinizle buruşturmaya çalışsanız da başına gerçekten de hiçbir şey gelmeyen Bübi ile tanıştırmak isteriz.

Limonatam olmadan asla diyenler için: The Citrus Zinger

citrus_zinger_bottleSürekli limonata içip, pek nezle olmayan insanlara özenen bir tasarımcının “The Citrus Zinger”‘ı tasarladığına inanmak istiyoruz.

Dünyanın en pahalı su şişesi: Aurum 79

en_pahali_su_sisesi_AURUM-79Dünyada sadece 3 adet üretilen ve ilk defa bu sene Suudi Arap Emirlik’lerindeki Big Boy Toys Exhibition’da görücüye çıkan $900.000 değerinde dünyanın en pahalı 113 tane elmasla süslü altından su şişesi. Muhtemel parayı su gibi akıtan bir Arap prensi tarafından satın alınmış ve 500ml. lik içi altın yaprakları içeren bu su şimdiye kadar çoktan içilmiştir. İyi haber ise, bir su şişesine 900 bin dolar verecek kadar çok paranız varsa eğer, aynı firma muhtemelen size aynısından tekrar üretecektir. Bakmayın siz 3 adet üretildi dediğine, bunlar hep pazarlama hilesi.

Havadan nem kapan su şişesi: Air Water Collector

air_water_collectorEvet yanlış duymadınız. Air Water Collector isimli bu su şişesi havadan nem kapıyor ve kaptığı su buharını ve topraktan emdiği suyu haznesinde biriktirip içime hazır hale getiriyor. Kullanmadığınız zamanlarda ise şemsiye ile benzer bir katlanabilir yapısı da çantanızda az yer kaplamanızı sağlıyor. Eğer işiniz gereği sürekli çölü olan ülkelere seyahate gidiyorsunuz bundan bir tanesini her seyahatinizde yanınızda götürmenizi tavsiye ederiz. Ne olur ne olmaz di mi?

Tarzına düşkün çevre dostları için: Memobottle

memobottle-a4-su-sisesiTarzına düşkün, çevre dostu ve çantasının düzenine dikkat eden biri iseniz hayatımıza bir fikir olarak girip gerekli yardım Kickstarter’da toplanarak gerçek ürüne de dönüştürülmek üzere olan Memobottle tam size göre.

memobottle-a4-a5-a3-su-sisesi

Jesse Leeworthy, Jonathan Bryt isimli Avustralyalı iki girişimci tarafından tasarlanan Memobottle, çantanızda kamufle olabilecek şekilde düz ve yatay olarak tasarlandı. A3, A4 ve A5 boyutlarında tasarlanan şişeler, her türlü çantaya sığarak sizi su şişesini elde taşıma külfetinden de kurtarıyor. Çantada taşınabildiği için tasarımında sızdırmazlığa önem verilen ve plastiklerde kullanılan zararlı BPA maddesini içermeyen Memobottle çevre dostu bir tasarım anlayışı ile plastik şişe kullanımını azaltmak üzere geliştirilmiş.

İçmesi kolay su şişesi: Easy Drink

icmesi_kolayPet şişelerin kapak kısımları aslında easy drinkteki gibi tasarlansa içmesi ve doldurması ne kadar daha kolay olurdu bir düşünsenize?

Düşünemiyorsanız hemen size yardımcı olalım.
easy-refillable-water-bottle
easy-drink-water-bottles

Su şişesinden sanat yapan marka: Kor

kor_designKafayı genelde su saklama ve içme ürünleri ile bozmuş ABD’li firma KOR ilginç tasarımlı su şeşeleri konusunda inovasyon kelimesini tam anlamıyla uygulayan bir firma. Her ürününde müşterilerin feedbacklerini alıp yeni ürünler piyasaya sürmek onların galiba misyon ve vizyonları içerisinde geçmekte. Biz Kor firmasına ve ürünlerine bayıldık. Umarım sizler de beğenirsiniz!

Kor – Delta Modeli:

KorDelta_7
KorDelta_5
KorDelta_1
KorDelta_4

Şakalar komiklikler ile büyüyen nesiller için su şişesi: H2EAU

H2EAU-bardak-bardak-ustune-siselerBardak bardak üstüne binmiş ama aslında hepsi bir şişe ve en üstteki bardak sadece bardak görevi görüyor. Kafanız karıştı di mi? İlk başta bizim de karıştı ama H2EAU’nun bir Fred & Friends ürünü olduğunu anladığımız an hemen olaya ayıldık. Muzip tasarım markası Fred & Friends’in H2EAU isimli bu tasarım su şişesi masasında biraz komiklik arayanlar için.

Exit mobile version