Evde Islak Mendil Nasıl Yapılır?

Yaygın kullanılan ıslak mendillerin içeriklerine baktığınızda riskli olabilecek birkaç bileşen içerdiğiniz görebilirsiniz. Bebeklerin alt temizliği başta olmak üzere günlük temizlik ihtiyaçları için ıslak mendilleri tamamen hayatımızdan çıkaramayacağınız için yerine daha güvenli alternatifler kullanmak isteyebilirsiniz. Bebeğiniz ya da kendi hassas cildiniz için tamamen güvenilir ve organik malzemeler kullanarak evde ıslak mendil nasıl yapılır öğrenelim.

Evde Islak Mendil Nasıl Yapılır?

Ev yapımı ıslak mendilin için birkaç farklı yapılış şekli var. Hangisi sizin için daha kolaysa onu tercih edebilirsiniz. Paketli ıslak mendil yerine organik kumaş ve temizleme solüsyonu kullanabileceğiniz gibi, önceden ıslatılmış ve hazır hale getirilmiş mendiller de yapabilirsiniz.

Islak mendil yapmak için malzemeler:

Islak Mendil Yapımı:

Bir rulo kâğıt havluyu keskin ve temiz bir bıçakla ortadan ikiye bölün. Yarım kâğıt havlunun içinde kalan ruloyu dikkatlice çıkarıp uygun ölçülerdeki kaba yerleştirin.

Ardından distile su, sabun, Hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağını bir kapta iyice karıştırın. Kapaklı bir şişeye koyup çalkalarsanız daha iyi karışacaktır. Çay ağacı yağı doğal bir antiseptiktir. Çay ağacı yerine lavanta yağı da kullanabilirsiniz.

Karışımı yavaşça ve olabildiğince eşit şekilde kap içindeki havlunun üzerine dökün. Plastik kabın kapağını kapatıp birkaç kez çevirin. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli husus havlunun çok fazla ıslanmaması gerektiğidir. Her havlunun emiciliği farklı olabilir. Bu sebeple azar azar ıslatmanızda fayda var. Eğer hazırladığınız temizleme solüsyonu arttıysa kapaklı bir şişede saklayabilir, kağıtlar kurursa yeniden nemlendirmek için kullanabilirsiniz.

Havlu, temizleme solüsyonunu tamamen emdikten sonra ortasından bir parça çekerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilerseniz kapağın ortasını biraz kesip rulonun ucunu dışarı çıkararak daha pratik ve hijyenik bir kullanım elde edebilirsiniz.

Kumaştan Islak Mendil Yapımı

Evde ıslak mendil yapmak için kağıt havlu yerine daha yumuşak ve yeniden kullanılabilir bezleri de tercih edebilirsiniz. Kumaştan ıslak mendil yapmak için organik pamuklu yıkama bezleri veya yumuşak emici pamuk bezleri kullanın. Bu bezleri hazır olarak satın alabileceğiniz gibi büyük kumaşları küçük eşit parçalara kesip kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Büyük kumaş parçaları kullanacaksanız, dikiş gerektirmeyen sökülmeyen kumaşları tercih edin.

Hazırladığınız küçük kumaşları sıcak suda yıkayıp güneşte ya da kurutma makinesinde kurutun. Kumaşları üst üste dizip steril bir kaba yerleştirin. Bu kumaşlar yıkanıp tekrar kullanabileceği için ekonomik kullanım avantajı da sağlar. Hazırladığınız kumaşları sadece distile edilmiş suyla ya da  yukarıda tarifini verdiğimiz temizlik solüsyonuyla ıslatarak kullanabilirsiniz.

Exit mobile version