En Lezzetli Limonata Nerede İçilir?

Sıcak bir yaz günü, taze limonlar, nane yaprakları, ekşi ve tatlının uyumu limonata denilince akıla ilk gelenler arasındadır. Yapımı oldukça kolay gözükse de limonatanın da aslında kendine has bir tarzı vardır. Limonların tazeliği tadını etkilese de yapım şekli ve saklama koşulları da iyi bir limonata için olmazsa olmazlar arasındadır.

Soğuk bir limonata içmeye karar verdiniz ve kendinizi sokağa attınız. İşte bu noktada sunumu, servisi, lezzeti derken limonatanın hakkını veren bir mekan aramaya başladınız. Bizde işinizi kolaylaştıracak bir liste yapıp biraz olsun sizlere yardımcı olmak istedik. 

En lezzetli limonata nerede içilir?

1-) BAYLAN/İSTANBUL

baylan-pastanesi
Cumhuriyetle yaşıt bu pastahane, İstanbul’un en eskisi olma unvanını elinde barındırıyor. Lezzetli ev yapımı limonatanın yanında harika kurabiyeleri ve tatlılarıyla damak zevkine düşkün herkesi kendine çekmekte. Kadıköy’de ve Bebek’te şubeleri bulunan bu pastahaneyi gidip görmeli limonatasından bir bardak içmelisiniz.

2-) THE HOUSE CAFE/İSTANBUL

photo-album-bosphorus-the-house-cafe-ortakoy-1_m

İstanbul’da yedi şubesiyle hizmet veren bu kafenin tüm ürünleri gibi limonataları da oldukça lezzetli. Özellikle Ortaköy şubesi muazzam bir manzaraya sahip.

3-) AKMAN/ANKARA

11914369_wPsgdwqRjvK7oa3zwFQkQSh2zfe3iMA-44lXRgbznLU
Akman Pastahanesi, Ankara’nın bozacısı olarak da bilinir. Limonatası bozası kadar efsane olmamışsa da Ankara’da içebileceğiniz en iyi limonata burada diyebiliriz.

4-) GREN CAFE/BURSA

gren-cafe
Fotoğraf kafesi konseptiyle karşımıza çıkan Gren, her ay düzenlenen fotoğraf sergileri ile bir çok kişiyi ağırlamaktadır. Limonatası diğer tüm ürünleri gibi oldukça lezzetli olsa da fotoğraflara dalıp limonatanızı ihmal edebilirsiniz.

5-) BAYRAM EFENDİ OSMANLI KAHVECİSİ/ANTALYA

bayram efendi
Antalya dışında da bir çok şubesi bulunan bu kafe Türk kahvesiyle ünlenmiş durumda. Sıcaktan bunalıp bir bardak soğuk limonata içmek isteyenler kesinlikle Bayram Efendinin limonatasını tatmalı.

6-) LİMONATA/İSTANBUL

limonata-downtown-akaretlerde-2
Mekanın adından anlaşılacağı üzere limonata onların işi. Konsept olarak oldukça sıcak bir havaya sahip olan Limonata, en çok tercih edilen mekanların başında gelmektedir.

7-) PARK ZİRVE/ADANA

zirve
Adana’nın en iyi manzarasına sahip diyebileceğimiz mekanların başında gelmektedir Park Zirve. Soğuk limonatanızı yudumlarken aynı zamanda manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

😎 REYHAN/İZMİR

reyhan
İzmir’de bulunan bu pastahane yıllardır verdiği hizmetle beraber harika limonatalarıyla da bir çok kişi tarafından sıkça tercih edilmeye devam ediyor.

9-) LİMONLU BAHÇE/İSTANBUL

limonlu-bahce
Limonlu Bahçe adından anlaşılacağı üzere işi limonla olan mekanlardan biri. Limonatanın en tatlı halini aldığı bu kafe de ister yalnız olun ister arkadaşlarınızla çok güzel saatler geçirebilirsiniz.

 10-) KANTİN/İSTANBUL

kantin-in-istanbul
Mahallenin lokantası anlayışıyla yola çıktıklarını söyleyerek büyük bir üne kavuşmuş olan Kantin, yemeklerinin yanında lezzetli mi lezzetli ev yapımı limonatasıyla daha uzun yıllar vazgeçilmez olmaya devam edecekmiş gibi duruyor.

Exit mobile version