Bebek Deterjanı Nasıl Olmalı? En iyi 5 Bebek Deterjanı

Bebeklerin o birbirinden sevimli rengârenk giysileri, tulumları, önlükleri, yatak takımları, çocuklu bir evde en sık yıkanan çamaşırlar arasında bir numara olabilir. Gün içinde birkaç kez değiştirme gereği duyulan ve sürekli kirliye atılan bebek çamaşırları için şu soruyu soruyor olabilirsiniz. Gerçekten bebek deterjanı kullanmaya gerek var mı? Evet, uzmanlar yoğun kimyasal içeriklere sahip deterjanlarla yıkanan giysilerin, bebeklerin hassas ciltlerine zarar verdiğini söylüyor.

Bebek Deterjanı Nasıl Olmalı?

Bebeğiniz ve tüm aileniz için güvenle kullanabileceğiniz çamaşır deterjanları belirli özelliklere sahip olmalı. Bebek giysilerini yıkamak için deterjan satın almadan önce etiketi dikkatli okumaya ve şu özellikleri içerip içermediğini kontrol etmeye özen gösterin.

Hipoalerjenik ibaresi olan ürünleri satın alın. Bebeklerin ciltleri dış etkenlere açık olduğu için kimi zaman alerji ya da egzama gibi deri problemleri ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle böyle bir sorun tespit edildiyse mutlaka hipoalerjenik deterjan kullanmanız önerilir.

Parfüm ve boya içermeyen deterjanları tercih edin. Boya ve parfüm içerikleri bebeğinizin cildini tahriş edip alerjilere sebep olabilir.

Organik ya da bitki bazlı ürün tercih edebilirsiniz. Kimyasal içermemesi nedeniyle birçok deterjandan daha güvenlidir.

Sıvı deterjan ya da granül sabun kullanın. Toz deterjanlar, sıvılara oranla daha zor durulanır ve giysilerin üzerinde kalıntı bırakabilir. Tablet deterjanlardan kaçının. Çünkü az miktardaki bebek kıyafetlerini tek başına yıkadığınızı düşündüğümüzde bir tablet deterjan aşırı deterjan kullanımı anlamına gelir. Bu da bebeğin cildine ekstra zarar verir.

Değişimleri gözlemleyin. Bebeğinizin giysileri için kullandığınız deterjanı değiştirmek durumunda kalırsanız bebeğinize etkisini gözlemlemenizde fayda var. Deterjan değişimleri kimi zaman cilt üzerinde reaksiyonlara sebep olabilir. Bebek giysilerini yıkarken dikkat etmeniz gereken püf noktaları öğrenmek için tıklayın.

En İyi Bebek Deterjanı Markaları

Bebek deterjanı çeşitleri çoğunlukla benzer içeriklerle ve özelliklerle üretilir. Ebeveynler tarafından en çok tercih edilen, temizleme kapasitesi yüksek ve güvenilir bebek deterjanlarını sizin için araştırdık.

Siveno Baby Doğal Çamaşır Sabunu

Bebek çamaşırları için en çok tercih edilen ürünlerden biri olan Siveno Baby çamaşır sabunu, doğal içeriği ile dikkat çekiyor. Fosfat, boya, parfüm, ağartıcı, alkol gibi zararlı içerikler içermiyor. Siveno doğal çamaşır sabunu, Hindistan cevizi yağı, portakal kabuğu yağı, gül ağacı yağı vanilya yağı, karbonat ve gliserin içeriği ile güvenli kullanım sunuyor.

Uni Baby Çamaşır Deterjanı

Bebek bakım ürünlerinde kendini kanıtlamış bir marka olan Uni Baby, deterjan kategorisinde de aynı kalite ve güvenilirliği sunuyor. Fosfat, paraben, ağartıcı, boya, parfüm, klor içermiyor. Kullanıcı yorumlarını incelediğimizde Uni Baby bebek deterjanının güvenilir oluşunun yanı sıra leke çıkarmada da oldukça etkili olduğunu görebiliyoruz.

Green Clean Baby Çamaşır Deterjanı

Green Clean bebek çamaşır deterjanı, ekolojik formülü ile güvenle tercih edebileceğiniz deterjanlar arasında yerini alıyor. Tüm üretim aşamaları organik sertifikalı olan Green Clean, hiçbir zararlı kimyasal madde içermiyor.

Dalin Doğal Sabun Bazlı Sıvı Deterjan

Bebek bakım ürünlerinin lider üreticilerinden biri olan Dalin’in elinden çıkan doğal sabun bazlı deterjan, ebeveynler tarafından en çok beğenilen ürünler arasında yer alıyor. Bitkisel kaynaklı yağlardan elde edilen sabun bazı kullanılarak üretiliyor. Zararlı kimyasal içermez. Hipoalerjeniktir.

Dalan Granül Sabun Bebekler İçin

Temiz içeriği ile güvenle tercih edebileceğiniz deterjanlar arasında yer alan Dalan Granül Sabun, %100 zeytinyağlı bitkisel sabundan üretiliyor. Granül sabun, bebeğinizin çamaşırlarını temizlemek için en güvenilir ürün formlarından biri olmasının yanı sıra leke çıkarma konusunda da etkili bir performans sunuyor.

 

Exit mobile version