Doğum Çantasını Hazırlarken Bilmeniz Gerekenler

Doğum çantası ani gelişen doğumlarda hayat kurtardığı gibi planlı doğumlarda ise en büyük yardımcı rolü oynar. İçerisinde anne ve bebek için ayrı ayrı birçok eşyanın bulunması gereken doğum çantasını doğumdan aylar önce hazırlayarak kolayca bulabileceğiniz bir yere koyarak doğum anındaki kaostan bir nebze olsun kurtulabilirsiniz. Ancak çantanızı hazırlarken dikkat etmeniz gereken pek çok nokta olduğunu unutmamalısınız.

Doğum Çantası Hem Anne Hem De Bebek İçindir

Doğum çantasında anne için gerekli eşyalar bulunacağı gibi bebek için de eşyalar bulunmalıdır. Doğumdan sonra hastanede geçecek süre için oldukça önemli olan bu eşyalar aynı zamanda annenin doğum öncesi ve sonrası dönemde de rahat etmesini sağlamak için etkili olacaktır.

dogum-cantasi-hazirlarken-bilmeniz-gerekenler

İhtiyaçlarınızı Baştan Aşağıya Gözden Geçirin

Doğum öncesinde, esnasında ve sonrasında ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz her türlü eşyayı doğum çantanıza ekleyin. İhtiyaçlarınızı daha net görebilmek için liste yapmayı deneyin. Doğum çantasını hazırlarken ne eksik kalsın ne de yük olsun isteriz. O sebeple planlı hareket etmekte, yakın zamanda doğum yapmış arkadaşlarımızın deneyimlerinden ya da internetten faydalanmakta yarar vardır.

Doğum Çantasını Kolaylıkla Ulaşabileceğiniz Bir Yere Koyun

Doğum başladığında evde olursanız hastaneye gitmek için kısa bir süreniz olacağını unutmayın ve doğum çantasını kapıya yakın, kolayca bulunabilecek bir yere yerleştirin. Sizinle birlikte yaşayan eşinizi ya da annenizi doğum çantasının yerinden haberdar etmeyi unutmayın.

Anne İçin Gerekli Giysileri Koyun

Hamile kadının en önemli ihtiyaçlarından biri içinde rahat edeceği giysilere sahip olmaktır. Doğum sonrasında da bu durum değişmez. Bu nedenle doğum çantasının en önemli parçaları anne için koyulacak rahat gecelik, pijama, sabahlık, iç çamaşırı, saç bandı, tişört ve pantolonlardır.

Kişisel Bakım Malzemelerini Es Geçmeyin

Doğum oldukça yorucu bir süreçtir. Doğum sonrasında ise hastanede kendinizi düzene sokmak için fazla fırsatınız olmayabilir. Bu nedenle doğum çantasına deodorant, saç fırçası, diş fırçası gibi kişisel bakım ürünlerini mutlaka ekleyin. Doğum bittikten sonra stresten ve bir süre susuz kalmaktan dolayı cildiniz, özellikle de dudaklarınız kuruyabilir. Yanınıza mutlaka yüz kremi ve dudak koruyucusu alın.

dogum-cantasi-hazirlarken-bilmeniz-gerekenler

Önemli Numaraların Bulunduğu Bir Listeyi Çantada Bulundurun

Acil durumlarda aranması gereken kişilerin adlarını ve numaralarını bir kâğıda yazarak çantanın bir köşesine iliştirmeyi unutmayın.

Her Olasılığı Düşünerek Nakit Para Bulundurun

Doğum çantanızda bir miktar nakit para bulundurmak acil bir durum veya ihtiyaç için son derece etkili bir çözüm olabilmektedir.

Doğum Çantasını Hazırlarken Bilmeniz Gerekenler

Emzirme Sütyeni Ve Gerekli Kremleri Yanınıza Alın

Bebek doğduktan sonra hemen emzirmeye başlamanız gerektiğini unutmayın. Hastanede rahat edebilmek için yanınıza iki adet emzirme sütyeni ve sızıntı pedlerinden alın ve başlangıçta ortaya çıkabilecek tahrişler için yara merhemlerini yanınızda bulundurun.

Terlik Ve Çorap Koyun

Doğum öncesinde veya sonrasında hastane odasında kendinizi üşütmemek için bir çift kalın çorabı doğum çantasına ekleyin. Ayrıca rahat hareket edebilmek için kaymayan geniş terlikler edinin. Kalın tabanlı havlu terlikler oldukça rahat ve kullanışlıdır. Hastane sonrası yıkayıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

Bebek İçin Gerekli Giysileri Alın

Bebeğinizin doğduktan sonra giyeceği zıbın, şapka, çorap, eldiven gibi giysilerini en az iki farklı çeşit olmak üzere doğum çantası listesine ekleyin. Ayrıca yeni doğan bebek bezi, bebek mendili ve pişik kremi almayı unutmayın.

dogum-cantasi-hazirlarken-bilmeniz-gerekenler

Islak Mendil, Hijyenik Ped, Peçete Gibi Temizlik Malzemelerini Unutmayın

Bebek doğduktan sonra veya önce temizlik maddelerinin elinizin altında bulunması için doğum çantasında mutlaka bu ürünleri bulundurun.

Bebek İçin Hırka, Battaniye Ve Çarşaf Ekleyin

Bebeğin doğduktan sonra üşümemesi, rahat etmesi için çantanıza battaniye, çarşaf ve bir hırkayı mutlaka koymalısınız.

Ana Kucağı Veya Puseti Unutmayın

Bebeğinizi güvenle taşıyabilmek için ana kucağı ve puseti doğum çantasının yanına ekleyin.

Bebek İçin Gerekli Kişisel Bakım Ürünlerini Yerleştirin

Bebek için gerekli olabilecek pudra, mendil, krem ve yağları doğum çantanıza koymayı unutmayın.

Anı Ölümsüzleştirin

Doğumu, bebeğinizin dünyadaki ilk dakikalarını ölümsüzleştirmek isterseniz doğum çantanıza fotoğraf makinesi ve kamera da koyabilirsiniz.

dogum-cantasi-hazirlarken-bilmeniz-gerekenler

Exit mobile version