Doğum Günü Partisi Hazırlarken Bilmeniz Gerekenler

Yaşlandıkça doğum günleri sizin için daha az anlam ifade etmeye başlasa da çocuklar için doğum günü ve doğum günü kutlamasının ne denli önemli olduğunu bilmeyen yoktur. Öyle ki bir çocuğu yaklaşmakta olan doğum gününün heyecanı oldukça uzun bir zaman önceden sarmaya başlar.Çocuğunuza güzel bir doğum günü partisi hazırlamak demek, ona unutmayacağı anılar ver demektir.

Güvenlik İlk Sırada

Parti hazırlıklarına başladığınızda mutlaka aklınızda bulundurmanız gereken detay, ortamın çocuklar için elverişli hale getirilmesidir. Ev veya dış mekân fark etmeksizin öncelikle, çocuklar için tehlike arz eden faktörler ortadan kaldırılmalıdır. Aksi takdirde istenmeyen durumlar oluşabilir.

Davetli Listesi Yapın

Çocuğunuzun arkadaşlarından herhangi birini atladığınız noktada, o yaşlarda bir kişi için travma yaratıcı bir sonuca neden olabilirsiniz. Bu nedenle, özellikle okulundan alacağınız sınıf listesi benzeri bir liste yardımıyla; kimseyi atlamamaya özen göstererek konukları çağırın.

images-1

Çocuklar İçin Uygun Lezzetler Seçin

Söz konusu pastalar ve şekerlemeler olduğunda çocukların nasılda doyumsuz olabileceğini bilirsiniz. Bu nedenle parti için seçeceğiniz lezzetlerin onları cezbedecek ancak sağlıkları açısından sorun oluşturmayacak özellikte olmasına dikkat edin.

dogum-gunu-partisi-hazırlarken-bilmeniz-gerekenler

Pastaya Önem Verin

Bir doğum gününün olmazsa olmazı kesinlikle pastadır. Bu nedenle pasta seçimine büyük önem vermenizde fayda var. Çocuğunuzun ilgi alanına yönelik butik bir pasta seçimi son derece eğlenceli olacaktır.

dogum-gunu-partisi-hazırlarken-bilmeniz-gerekenler

Partinize Konsept Belirleyin

Çocuğunuz herhangi bir çizgi film ya da masal kahramanına hayranlık besliyor olabilir. Bu durumda o masaldan bir sahne parti için son derece etkileyici bir konsept olacaktır.

dogum-gunu-partisi-hazırlarken-bilmeniz-gerekenler

Fotoğrafçı Olmazsa Olmaz

En başta da belirttiğimiz gibi doğum günü programının asıl amacı, çocuğunuza unutmayacağı bir anı kazandırmak olduğuna göre, bu eğlenceli anları en güzel şekilde ölümsüzleştirecek bir fotoğrafçı ile anlaşmayı ihmal etmeyin.

SONY DSC
SONY DSC

Çocukları İletişime Teşvik Edin

Birçok partide görülen mekanik oyuncaklar yerine masa oyunu veya grup oyunlarını denemelerini sağlayın. Bu sayede hem birbirleriyle daha yakın olmalarını hem de daha doğal bir ortam oluşmasını sağlayabilirsiniz.

Anı Objeleri

Abartıya kaçmamak koşulu ile partiye katılan çocuklar için, küçük hediyelikler hazırlayın. Böylece onlarda da bu özel günden bir anı kalmasını sağlayın.

dogum-gunu-partisi-hazırlarken-bilmeniz-gerekenler

Abartıdan Uzak Durun

Organizasyonunuzun sadece küçük bir çocuğun doğum günü partisi olduğunu unutmayın. Bu nedenle gereksiz harcamalar ve abartıdan kaçınarak ona da bunun sadece iyi vakit geçirmek için yapılan bir aktivite olduğunu iyice aşılayın.

dogum-gunu-partisi-hazırlarken-bilmeniz-gerekenler

Mutlaka Yardım Alın

Bazen tek bir çocuk ile baş etmek dahi oldukça zorlayıcıyken, onlarcası için mutlaka yardım almanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Exit mobile version