Biberon Nasıl Temizlenir?

biberon nasıl temizlenir

Bebek beslenme gereçleri içinde en sık kullanılan biberonun temizliği bebeklerin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Bütün bebek malzemeleri gibi iyi temizlenmeyen biberonlar da bakterilerin oluşumu için gerekli ortamı yaratırlar. Ve bu tarz bakteriler ishal ve ateş gibi hastalıkların oluşumunu tetikleyerek bebeğinizi hasta edebilir.

Biberon temizliği yaparken biberonda bulunan yemek artıklarının tamamen gittiğine emin olmalısınız. Biberon kapağında, biberonun emzik kısmında ve şişesinde kalan artıklar bakterilerin üreyerek çoğalmasını tetikleyecektir. Hemen hemen her biberonun yanında verilen biberon temizleme fırçalarını kullanarak en ufak kalıntıyı dahi temizlemeniz mümkün.

Biberon temizliği yapmak hastalıklara karşı alınan bir önlem değil bebeğin sağlığı için gerekli olan bir işlemdir. Her mamadan önce ve sonra biberon temizliğini uygun adımlarla yapmalı bebeğinizin sağlığını tehlikeye atmamalısınız.

Biberonları temizlemek için bir çok yöntem bulunmaktadır. Sizler için biberon nasıl temizlenir? sorunun cevabını araştırdığımız bu yazıda biberon temizleme yöntemlerini sıralamak istedik.

Biberonu strelize etmeden önce ön bir temizlik yapmanız biberonun daha iyi bir şekilde temizlenmesi için önemlidir.

Biberon nasıl temizlenir

Biberon temizliği için yöntem 1-

  1. Ön temizlik yaptığınız biberon ve tüm parçalarının gireceği derin bir tencere seçin. Bu tencereyi başka bir amaçla değil sadece biberon temizliğinde kullanın.
  2. Daha sonra içine su doldurduğunuz tencereyi yüksek ateşte kaynatın.
  3. Kaynayan suyun içerisine tüm biberon parçalarını açıkta yüzey kalmayacak şekilde atın ve 10-15 dakika boyunca parçaları kaynatın.
  4. Kaynattığınız tüm parçaları maşa yardımıyla tencereden alın. Biberonda ki tüm bakteriler bu şeklide yok olmuş olacak.

Biberon temizliği için yöntem 2-

Bir diğer temizleme yöntemi ise buharla yapılan temizliktir. Buhar biberondaki tüm bakterileri yok ederek bebeğin sağlığı için gerekli strelizasyonu sağlayacaktır. Biberon temizleme cihazları yada biberon strelizatörü olarak geçen bu aletler oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Bir çok bebek mağazalarından bu ürünleri satın alabilir ve bebeğinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

Biberon temizliğinde dikkat edilecekler;

Exit mobile version