Bebeklerin Altı Nasıl Temizlenir?

Bebeklerin alt temizliği bebek bakımının en önemli aşamalarından biridir. Ortalama olarak günde 6-7 kez değiştirilmesi gereken bezler düzenli olarak değiştirilmediği takdirde hassas olan bebek cildinde problemlere sebep olur. Hava almayan ve dışkıyla yıpranan cilt, pişiklere neden olur. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için bebeğinizin altını düzenli olarak değiştirmeli ve bakımlarını yapmalısınız. Bebeğinizde pişik oluşumunu önlemek için almanız gereken önlemlerle ilgili bilgiyi bebeklerde pişik nasıl önlenir yazımızdan okuyabilirsiniz.

Erkek ve kız bebeklerde farklılık gösteren alt değiştirme işlemini sizler için adım adım anlatmak istedik.

Bebeklerin Altı Nasıl Temizlenir?

Günümüzde tek kullanımlık bezler oldukça yaygın olmasına rağmen yıkanabilir kumaş bezler de kullanılmaktadır. Hazır olarak satılan bu bezlerden edinebildiğiniz gibi evde kendinizde dikebilirsiniz. Kare olan bu kumaşlardan dışkının giysiye bulaşmaması için naylon altlıklarla yada naylon külotlarla birlikte kullanılması gerekir. Kumaş bezlerin temizliğine dikkat edilmeli, kabası alınıp kaynar suda yıkandıktan sonra deterjan ve yumuşatıcılarla tekrar durulanması gerekirse yıkanması gerekir. Bu işlemler bebeğin cilt ve genel sağlığı için oldukça önemlidir.

Bebeğinizin altını değiştirmeden önce malzemeleri hemen ulaşabileceğiniz mesafeye koyun. bir elinizle bebeği tutarken diğer elinizle malzemelere erişebilmelisiniz. Boşta kalan bebek düşme tehlikesi yaşayabilir.

Bebeğinizin altını değiştirmeye gerekli malzemeleri hazırlayarak başlayabilirsiniz. Temiz bez, ıslak mendil (temizleyici losyon da kullanılabilir), pişik önleyici krem yada nemlendirici, alt değiştirme minderi, kağıt mendil, temiz giysiler, kirli bezin konulacağı çöp poşeti, pamuk gibi malzemeleri hazırlayın.

Bebeğin Altını Değiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kız bebeğin altını değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler: Kız bebeklerinin genital yapısı sebebiyle idrar yolu iltihaplanmasının oluşma riski oldukça fazladır. Bu yüzden kız bebeklerinin altları değiştirilirken temizleme işlemi yukarıdan aşağıya doğru yapılmalıdır. Böylece dışkının idrar yollarına bulaşması önlenmiş olur.

Erkek bebeğin altını değiştirirken dikkat edilmesi gerekenler: Erkek bebekler içinse öncelikle anüs bölgesini daha sonra sünnetsiz deriyi çekmeden testisleri yavaşça silinir. Kaka yada idrar bulaşmış bez değiştirilmeli bir daha kullanılmamalıdır.

Exit mobile version