Kışın Bebekler Nasıl Giydirilmeli?

Bebekler, ilk doğdukları andan itibaren 3 ay içerisinde ter bezleri gerektiği kadar çalışmadığı için kendilerini serinletemezler ve bu durum da vücutlarını fazla sıcak tutmaları anlamına gelir. Sıcaktan bunalırlar ve sıcak ortamda huzursuz olurlar. Bebeklerin rahat etmesi için ideal oda sıcaklığı 22-24 derece, bebeğin vücut ısısı da 36-37 derecede olmalıdır. Bu nedenle kış aylarında bebeklerin kıyafetleri seçilirken bu konuya da özen göstermek gerekir. Bu durumda ev sıcaklığına ve dışarıda ki sıcaklığa göre farklı kalınlıkta kıyafet tercihi gerekebilir.

Kışın Bebekler Ev Ortamında Nasıl Giydirilmedir?

Kış mevsiminde ev ortamında bebeklerin giyimleri pamuk olup, özellikle ilk üç ayda çok sıcak tutacak kıyafetlerden kaçınmak gerekir. Bek üşüdü ise elleri ve yanakları soğur. Üşümesi ile ilgili şüphe duyuluyor ise vücut sıcaklığı ölçülebilir. 36 dereceden düşük bir sıcaklık ölçerseniz; bebeğinizin üşüdüğünü anlayabilirsiniz. Böyle bir durumda çok sıcak olmamak şartı ile üzerinde ki kıyafetin üstüne, yumuşak, ince bir yelek ya da tulum tercih edilebilir.

Kışın Bebekler Dışarıda Nasıl Giydirilmelidir?

Kış mevsimlerinde dışarıda giydirilecek bebek kıyafetleri, içlerine orta kalınlıkta giydirilen pamuklu kıyafetin dışına giydirilecek soğuk ve yağmur geçirmeyen dış kıyafetleri olmalıdır. Haricen dışarıda kalan el yüz ve ayakların üşümemesi için patik, atkı, şapka gibi önlemler alınabilir.

Bebekler, ciltleri henüz tam anlamı ile gelişimini tamamlamadığı için oldukça hassas olurlar. Bu nedenle giydirilecek kıyafetlerin doğal kumaşlardan olması, yumuşak ve saran özelliğinin olması çok önemlidir. Fakat doğal kumaşlarda kuzu yünü gibi yün kıyafetler bazı bebeklerde alerji yapabileceği için dikkatli alınmasında fayda vardır. Bunların haricinde pamuklu kıyafetlerde bebekler için uygun kumaşlardan üretilmişlerdir.

  • Bebeklerin hassasiyeti düşünülerek ve kış mevsiminin soğuğu hesaba katılarak alınan kalın kıyafetler, ince, yumuşak ve pamuklu kıyafetlere göre sıkar, terletir ve ağır geldiği için bebek rahat hareket edemez. Bu nedenle sıcak tutacağı düşünülerek alınan kalın giysiler bebeğin sağlığı açısından iyi değildir. Bunların haricinde;
  • Bebeğe iç kıyafet olarak zıbın önerilebilir.
  • Kıyafetlerin uzun kollu olması uygundur. Bunun üzerine tulum giydirilebilir.
  • Isınmadığı ya da üşüdüğü düşünülürse pamuklu bir yelek ilavesi yapılabilir.
  • Ayaklarında muhakkak patik bulunmalıdır.
  • Kış günlerinde, özellikle bebek yeni doğmuşsa evde penye, dışarıda yumuşak tüysüz fakat yünlü ya da polar şapka düşünülebilir.
  • Yeni doğan bebeklerin uyurken üzerinin örtülmesine gerek yoktur. Ev ısısı ideal sıcaklıkta ise uyurken pamuklu pijama veya pamuklu tulum giydirilmelidir.
  • Dışarıya çıkarken hava ile temasının engellenmesi için battaniyeye sarılması, korunması açısından önemlidir.
  • Dar kıyafetleri tercih etmemek gerekir.
  • Kıyafetlerin kolayca giydirilip çıkarılması açısından çıtçıtlı olması tercih edilmelidir.
  • Dışarıya çıkarken de evin ısısına göre iç kıyafet giydirilip dışını kalın tutmak daha mantıklı olacaktır.
Exit mobile version