Bebek Kıyafetleri Nasıl Temizlenir?

Kıyafetlerimizin temizliğinde kullandığımız malzemeler ve temizleme yöntemlerimiz oldukça önemlidir. Cilt sağlığımızı korumamız ve kıyafetlerdeki mikroplardan kurtulmamız gerekir. Söz konusu bebek ve çocuklarımız olunca bu konu daha da önemli hale geliyor. Çünkü bebeklerin cildi bize göre oldukça hassastır ve kullanılan temizlik malzemelerinin çoğu onların cildine zarar verebilecek kimyasal içeriğe sahiplerdir. Bebeğinizin sağlığını korumak ve kıyafetleri uzun ömürlü kullanmak için bebek kıyafetleri nasıl temizlenir sorusunun cevabını tüm detaylarıyla öğrenin.

Aynı zamanda bebeklerin cilt ph değerleri yetişkinlere göre daha baziktir. Bu durum, ince ve hassas ciltlerinin mikroplara ve dış etkenlere karşı daha savunmasız olduğu anlamına gelir. Bizim asidik deri ph değerimiz birçok mikrobik canlının derimiz tarafından imha edilmesini sağlar iken bebekler bu savunma mekanizmasını ikinci aydan sonra edinmeye başlarlar. Bu nedenlerle bebek kıyafetleri temizliği yetişkin kıyafetlerinin temizliğine göre biraz daha özen gerektirir.

Bebek kıyafetleri temizliği

Bebeklerinizin elbiselerini temizlerken tüm bu hususları göz önünde bulundurmalısınız. Öncelik olarak deterjan seçimi çok önemlidir. Bu noktada koku ve rengine bakarak değil içeriğini araştırarak karar vermeniz gerekmektedir. Birçok markanın bebekler için özel olarak üretilmiş hassas deterjanlarını ve temizleyicileri marketlerde ve bazı eczanelerde bulabilirsiniz. Bebeğinizin doktoru ile ya da eczacınız ile görüşerek bunlardan birine karar verin. En iyi 5 Bebek Deterjanı Hangisi? 

Genellikle giysileri yüksek sıcaklıklarda yıkama eğilimindeyiz. Fakat son yıllarda yapılan araştırmalar, düşük sıcaklıkların temizlik için yeterli olduğu yönünde. Lekeleri çıkarmak için yüksek sıcaklıkta yıkamak yerine özel leke çıkarıcıları kullanabilirsiniz. Lekeleri giderdikten sonra bebek giysileri, uygun bebek deterjanı ve düşük sıcaklıkta güvenle yıkayabilirsiniz. Çok yüksek sıcaklıklar giysileri küçülmesine ve yıpranmasına neden olacaktır.

Bebeğinizin yıkanan giysilerini güneş ışığında ya da çamaşır kurutma makinesinde kurutun. Kurutma makinelerinin bebek programı bu iş için özel olarak ayarlanmıştır. Kurutma makinesi kullanmak, sık kirlenen bebek giysileri için de işinizi oldukça kolaylaştırır.

Bebek önlükleri, patikleri ve yumuşak oyuncakları için de aynı temizleme özeninin gösterilmesi gerekir. Oyuncaklar Nasıl Temizlenir? yazımızı okuyarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat edilmesi gereken konular;

Exit mobile version