Bebek Bakım Çantasında Mutlaka Olması Gereken 7 Eşya

Doğumdan sonra bebek bakımı uzun ve ayrıntılı bir süreci kapsar. Bu süreçte ihtiyacınız olan her şeyin bulunduğu bir bakım çantası hazırlamak gideceğiniz her yerde hayatınızı kurtaracak. Bebek bakım çantasında olması gereken, ihtiyacınız olacak bütün eşyaları bilirseniz her türlü aksiliklerin üstesinden gelebilirsiniz.

bebek-bakım-cantasında-olması-gerekenler

Bebeğin En Önemli Gereksinimi Bebek Bezleri

Bebek bakımı denince akla gelen ilk eşya kuşkusuz bebek bezi olmalıdır. Bebeğiniz ile gideceğiniz bir yerde altını değiştirme ihtiyacının ne zaman doğacağını asla bilemezsiniz. Bu nedenle bebek bakım çantanızda, yapacağınız gezinin uzunluğunu hesaba katarak en azından üç dört adet bebek bezi bulundurmalısınız. Bu şekilde bebeğiniz altına yaptığında yedek bezleri kullanarak onun rahat etmesini sağlayabilir pişik ve tahriş gibi ihtimalleri de ortadan kaldırmış olursunuz.

Biberon, Emzik Ve Mama Malzemelerini Unutmayın

Bebeğinizi emziriyor olsanız bile bebek bakım çantasında bir biberon mutlaka bulundurmalısınız. Mamaya geçtiyseniz sizin için tek bir biberon gerekli olmayacaktır. Bir mama, bir su ve birde diğer sıvı gıdalar için üç ayrı biberonu çantanızda bulundurarak işinizi sağlama alın. Ayrıca mama önlüğü, katı mamalar için mama kaşığı da bebek bakım çantasında bulunması gereken eşyalar arasında bulunuyor. İlk aylarda tercih etmeniz önerilmiyor olsa da bebeğinize emzik veriyorsanız bir emzik ve bir yedek emzik de bakım çantanızda yerini alması gereken ürünler arasında yer alıyor.

Yedek Giysiler, Şapka, Eldiven Ve Çorap

Bebeğiniz küçük ise mama yedikten sonra kusması oldukça yüksek bir ihtimal. Her şeye hazırlıklı olun ve bebeğiniz ile dışarı çıkarken en az iki ayrı yedek giysiyi yanınızda bulundurun. Bunun yanı sıra şapka, eldiven ve yedek çoraplar da çoğunlukla hayat kurtarır.

bebek-bakım-cantasında-olması-gerekenler

Bebek Battaniyesini Çantanızdan Çıkarmayın

Bebeğinizin uyku saati geldiğinde üzerini örtmek için bir şeyler aramanıza gerek kalmaması için bebek bakım çantası içine sığabilecek boyutlarda, kullanışlı ve bebeğin üşümesine engel olacak kalınlıkta bir bebek battaniyesine mutlaka yer vermelisiniz.

Islak Mendil, Pudra, Bebek Yağı Ve Pişik Kremlerini Çantanıza Ekleyin

Bebeğin altını değiştirirken temizlemek için cilde zarar vermeyen kimyasallardan arındırılmış bir ıslak mendil paketini mutlaka bebek bakım çantanızda bulundurun. Ayrıca pişikleri önlemek için pudra ve diğer gerekli durumlar için bebek yağını da unutmayın. Her olasılığa karşı çantanızda mutlaka pişik kremi de bulundurun.

Bebeğin İhtiyaçlarına Göre Diş Kaşıyıcı Ve Oyuncaklar

Diş çıkaran bebeğiniz için bebek bakım çantasında bir diş kaşıyıcı bulundurun. Ayrıca bebeğinizin zaman geçirebilmesi ve rahatlaması için en sevdiği oyuncağını da çantaya ekleyin.

bebek-bakım-cantasında-olması-gerekenler

Süt Pompası, Mama Ve Diğer Gıdalar

Bebeğinize her yerde her şeyi yediremeyeceğinizi unutmayın. Eğer emziriyorsanız acil durumlar için taşınabilir bir süt pompasını bakım çantanıza ekleyin. Eğer ek besinlere geçtiyseniz bebeğiniz için uygun mama ve ek gıdaları da çantanızda bulundurmayı ihmal etmeyin.

Exit mobile version