Bahçeşehir Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Bahçeşehir Üniversitesi Uğur Eğitim Kurumları’na bağlı olarak 1999 yılında vakıf üniversitesi olarak kurulmuştur. Kurucusu Enver Yücel, temelinde eğitmen olarak başladığı hayatına Uğur Eğitim Kurumları’nı inşa ederek üniversiteye odaklı çalışmalarını devam ettirmiştir. Uluslar arası alanda, özellikle son zamanlarda büyük bir ilerleme kaydederek başarılı bir çizgi çizmiştir. Okulun sağladığı İngilizce eğitim ile tercih eden öğrencilerin Avrupa standartlarında kaliteli bir eğitim almasının garantisini vermiştir. Hem İstanbul’un kalbinde bir üniversite olması hem bünyesinde bulundurduğu akademisyenlerin sahip olduğu verimle Bahçeşehir, her bakımdan aday öğrencilerin gözdesi olmaya gönüllü gibi görünüyor.

Şişli Kampüsü

Sayılarla Bahçeşehir Üniversitesi

*8 fakülte, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu bulunmaktadır.
◦4 enstitüde lisans üstü eğitim verilmektedir.
◦Lisans öğrenci sayısı 12.684’dür.
◦Yüksek lisans ve doktora öğrenci sayısı 5911’tür.
◦Ön lisans öğrenci sayısı 1633’dir.
◦1047 akademisyenle eğitim verilmektedir.
◦506 idari personel çalışmaktadır.
◦İstanbul’da 4 kampüsü bulunmaktadır
◦36 farklı ülkeden 193 üniversite ile iş birliği yapmaktadır.
*Bahçeşehir Üniversitesi 2007 yılında “Superbrands of Turkey” ödülü almıştır.

bau tıp

 

Peki nedir BAU’ nun bilinmeyenleri?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, artıları eksilerinden fazla olan bir üniversitenin aday öğrencilerin tercih listesinde üst sıralarda yer almamasına imkan yoktur. BAU da o şekilde bir okul olarak bilindiği için, pozitif yönlerinden bahsetmekle başlayabiliriz. Ana kampüsü çok merkezi olduğu için, Beşiktaş’ta yer aldığı için, öğrencileri fazlasıyla kendisine çekiyor. İstanbul’u bilenlerin de hemfikir olduğu konu Beşiktaş’ın öğrenci semti olmasından ötürü gençlere ve genç kalanlara hitap eden yapıya sahip. Ayrıca şunu da söylemeden geçemeyeceğim, ulaşabileceğiniz her yer birbirine yürüme mesafesi uzaklığında ve asla kaybolmuyorsunuz. Bu uyarı özellikle İstanbul dışından gelecek olan aday öğrenciler içindi. Denize sıfır bir okul olarak görülse de okulun kendi bahçesi özenle muhafaza ediliyorken, boş vakitlerinizi geçirebileceğiniz alanların çok olmasıyla da artı bir puan daha geliyor BAU’ya. Ders çalışabileceğiniz, kitap okuyabileceğiniz, müzik dinleyebileceğiniz sessiz sakin alanlar da mevcut. İçinde bulundurduğu cafeler, çeşitli aktivitelerin yapıldığı kulüp salonları, yıl içerisinde gerçekleşen önemli konferanslara ev sahipliği yapan salonlar okulu daha donanımlı, daha kullanışlı hale getiriyor.

bau binasıbau konferans salonu

Uluslararası alanda BAU,

Bahçeşehir Üniversitesi bünyesine kabul ettiği dünyanın her yanından gelen yabancı öğrencilerle, okulu dünya üniversitesi yapma yolunda ilerleme kaydettiğini de gösteriyor. Bununla birlikte, Erasmus ve World Exchange gibi yurtdışı bağlantılı öğrenci değişim programlarıyla, kendi öğrencilerini de dış dünya ile tanıştırma fırsatı veren BAU, bu konuda en iyi üniversitelerden biri. Ayrıca, okulun çatısı altında Avrupa’da Berlin ve Roma’da olmak üzere 2, dünya çapında ise Washington, Silikon Vadisi, Boston, Toronto ve Hong Kong’da, 5 ayrı şehirde kampüsleri vardır. BAU’ yu seçerseniz, okulunuzun herhangi bir dönemini kabul şartları ilkelerine uyma zorunluluğu olmadan, dünyanın başka bir şehrinde devam ettirebilirsiniz.

bau berlin kampüs

Çeşitli burs imkanları,

Her ne kadar en pahalı vakıf ücretleri arasında yer alan kayıt miktarlarına sahip olan bir üniversite olsa da, yararlanabileceğiniz bir çok burs imkanı ile işleri kolaylaştırmak mümkün. Özellikle yeni faaliyete geçmiş olan Apply BAU sistemi ile ÖSYM puanını almadan önce kendi yetenekleriniz, beklentileriniz, sosyal alanınızdaki çeşitliliğiniz gibi kriterlerle başvurarak belli oranlarda burs kazanmayı mümkün kılıyor. Bu sistem ile Avrupa standartlarında bir üniversite olduğunu tekrar kanıtlayan BAU, kaliteli öğrenci yetiştirme amacında olduğunu pekiştiriyor. Ayrıca, ÖSYM bursları ile beraber devam ettiğiniz eğitim-öğretim yılı içinde, ortalama notunuzu yükseklerde tutarsanız okulun sağladığı bazı burs imkanlarıyla da, okul ücretini düşürmüş olursunuz.

Kütüphane ve laboratuvar imkanları,

Beşiktaş’ta bulunan en kapsamlı kütüphane olarak da bilinen Barbaros Kütüphanesi, diğer okullardan veya dışarıdan üyeliklerle de hizmete açık. Ders çalışma ortamları özellikle final zamanlarında dolu olan bu kütüphane, içerisinde barındırdığı kitap, dergi, film arşivleriyle öğrencilerin uğrak mekanı olarak da biliniyor. Bunun yanı sıra, okulun içinde bulunan son teknoloji ürünleriyle donatılmış bilgisayar ve fen alanlarındaki laboratuvarlarıyla, derslerinizi en iyi şekilde alabileceğinizin garantisini veriyor. Okulun kendi kampüsleri arasında ring yapan servisleri ile deniz üzerinden ve kara üzerinden ulaşım sağlamak mümkün.

bau laboratuvar

4

Türkiye’de en zor hazırlık sınıfı koşulları Bahçeşehir Üniversitesi’nde görülüyor gerçeği ki maalesef doğru, çoğu öğrenci çok iyi derecede İngilizce bilemeden bölüme geçiş yapamıyor. Resmi sitesinde de yazdığı üzere, eğitim dili neredeyse bütün bölümlerde İngilizce olduğu için, hazırlık sınıfındaki zorluk seviyesi en üst sıralarda. Bu gibi etkenler sizin okulu tercih etmenizde engel olmasın, zira hazırlık hocaları gayet sıcakkanlı, sevecen ve vizyonlu kişiler olarak bilinir. Eğer ki yabancı dile yatkınlığınız hat seviyedeyse, korkmanızı gerektirecek hiçbir durum yok.

Bahçeşehir Üniversitesi Tanıtım Filmi:


İstanbul’un merkezi lokasyondaki bu üniversiteyi seçmeniz için size sebepleri sıraladım. Tercihlerinizi Avrupa düzeyinde üniversite olarak yapmak istiyorsanız, BAU’yu üst sıralara koymamak için hiçbir sebep yok.

Exit mobile version