Bağırsaklar Nasıl Temizlenir?

bağırsaklar nasıl temizlenir

Bağırsaklar bilinenin aksine vücutta bir çok fonksiyona sahip olan organlardır. Özellikle kalın bağırsak vücutta sadece boşaltım görevini üstlenen organ olarak bilinse de bunun dışında daha bir çok göreve sahiptir. Boşaltımın dışında besinlerin emilimini sağlayan kalın bağırsak enerji verme, ısıtma ve besinleri faydalarına göre ayırma gibi işlevlerde bulunmaktadır.

Günümüzde besinlerin vitamin ve mineral değerlerinin oldukça düşmesi, stresin üst seviyelerde yaşanması, solunan havanın ve içilen suyun kalitesinin bozulması sağlık açısından bir çok problem oluşturmaya başlamıştır.

Bağırsaklar bu gibi dış etkilerden oldukça etkilenen organlardır. Bu nedenle kolon kanseri günümüzde hızla artışa geçmiştir. Aynı zamanda uzmanlar, obezite hastalığının bir nedeni olarak da kalın bağırsağın işlevinin yeterince yerine getirmemesi görmektedir. Kalın bağırsak temizliği günümüzde bu nedenlerden dolayı önemli bir hal almaya başlamıştır. Haliyle yaşanan sağlık sorunları bağırsaklar nasıl temizlenir sorusunu akıllara getirir.

Bir çok uzman kalın bağırsak temizliğinin vücut için faydalı bakterileri de yok edeceğini söylese de bilimsel araştırmalar kalın bağırsak temizliği sayesinde vücudun bir çok mikro organizmadan arındığını ve daha sağlıklı bir yaşam sağlandığı kanıtlamıştır. Bir çok yöntemle yapılan bağırsak temizleme sizi hastalıklara karşı daha dirençli yapacağı gibi kilo problemi çekenlerin de zayıflamalarına yardımcı olacaktır. Sizler için bu yazımızda bağırsak temizliğinin nasıl yapılacağını araştırdık.

Bağırsaklar Nasıl Temizlenir?

Bitkisel kürlerle bağırsak temizleme

Evde hazırlayacağınız bitkisel kürlerle bağırsak temizliğini yapmanız mümkündür.

Bunun için gerekli olan malzemeler;

Bağırsak temizleme kürünün yapılışı;

Lavman yoluyla bağırsak temizleme

Lavman uygulayarak da bağırsakların temizliğini yapmanız mümkün. Bunun için eczanelerde satılan lavman setlerini almanız yeterli olacaktır. Eczacınızdan uygulama yöntemi hakkında bilgi alarak lavman yapabilirsiniz. Lavman nedir sorusunun cevabına ise bu linkten ulaşabilirsiniz.

Doğru Beslenme

Yapacağınız doğru beslenme ile doğal yollarla bağırsak temizliği yapmanız mümkündür.

Bunun için lifli yiyecekler tüketin. Suda çözünen lifli yiyecekler vücutta ve bağırsaklarda bulunan toksinleri çözerek vücuttan uzaklaştırır. Yulaf ezmesi, fasulye, bir çok meyve ve bezelye suda çözünen lifli yiyeceklerden bir kaçıdır.

Çözünmeyen lifli yiyecekler ise bağırsak duvarında bulunan zararlı bakterileri ve toksinleri dışkıyla beraber vücuttan uzaklaştırır. Bu yiyeceklere ise ıspanak, fındık, meyve kabukları ve kepekli besinler örnek olarak verilebilir.

Hazır gıdadan ve şekerden uzak durmanız da bağırsak temizliği için oldukça etkilidir. Bunun yerine tüketeceğiniz lifli yiyeceklerin yanında toksin atıcı besinler yemelisiniz.

Ve bol bol su tüketmelisiniz. Suyun vücut için bir çok faydası bulunmaktadır. Bunların bir kaçına göz atmak isterseniz su nasıl içilir yazımızı inceleyebilirsiniz.

İlaç ya da bitki kapsülleri yoluyla bağırsak temizleme

Uygulayacağınız bu yöntemlerin dışında eczanelerde satılan bitkisel kapsülleri kullanarak da bağırsak temizliğini yapmanız mümkün. Uzmanlar tarafından onaylı bu bitkisel ürünler, bağırsak temizliğini yaparak vücuttaki toksin atışını arttırdığı gibi zayıflatma etkisiyle de vücuda bir çok faydası bulunmaktadır.

Exit mobile version