Ardahan Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Ardahan Üniversitesi 2008 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Ardahan’ın gözdesi bu üniversite, en güzel direniş ve kuruluş hikâyesine sahip üniversitelerdendir. Kurucu rektör Prof.Dr. Ramazan Korkmaz kendini tamamen üniversiteye adamıştır. Başarılı kurucu rektör Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, Ekim 2012 tarihinde yapılan İngiltere Oxford’da düzenlenen ‘Oxford Liderler Zirvesi’’ toplantısında yılın rektörü seçilmiştir. Böylesine emek veren ve çabalayan başarılı bir rektör de Ardahan Üniversitesi için büyük şanstır.

Ardahan Üniversitesinde Eğitim Öğretim Nasıl?

Ardahan Üniversitesi yılmayan bir çabanın ve büyük bir emeğin ürünü olan gelişmeye ve imkânlarını arttırmaya büyük bir hızla devam eden, aynı zamanda Kafkas Üniversiteleri Birliği’nin de başkanlığını yürüten üniversitedir. Üniversitenin bünyesinde eğitim veren akademik birimler ise; 5 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu olarak bütünleşir. Ardahan Üniversitesi eğitim öğretiminde görevli akademik personellerin yelpazesi de zamanla büyümektedir. Eğitim aşığı rektör Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, üniversitenin eğitim seviyesini en üst düzeylere taşımak ve onu uluslar arası bir başarıyı üniversiteye kazandırmak için tüm olanakları değerlendirmektedir.

Ardahan Üniversitesinde Hayat Nasıl?

Ardahan Üniversitesi’nin kuruluş zamanlarında yerleşkesi için gelişimi şuanki konumu kadar elverişli olmayan yerleşke olarak önerilse de, üniversite Yenisey yerleşkesine kuruldu. Üniversitenin kurulması için önerilen yerleşke ise her sene sular altında kalıyor. Rektör Prof.Dr. Ramazan Korkmaz’ın çabalarıyla kurulan Yenisey Yerleşkesi ziyaret edenleri doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakıyor. Öğrenciler kulüpler ve öğrenci topluluklarına katılımlarıyla oldukça aktif rol oynuyor. Tarihten edebiyata, müzikten fotoğrafçılığa çok sayıda kulübe katılımla keyifli ve verimli vakit geçirmek mümkün. Bilimsel araştırma projeleri ile çeşitli çalışmalarda akademik personeller ve öğrenciler birlikte yer almaktadır. Üniversitenin her geçen gün kaynakları artan, gelişen kütüphanesi de öğrencilerin kullanımına açık. Herkesin gelişimi için bin bir emek harcadığı bu üniversitede olabilir ve siz de doğa harikasının ortasında ‘ışığa karışın’…

Bir Ardahan Üniversitesi öğrencisinin gözünden okul, şehir ve yaşam!

ardahan-nasil-bir-yerdir

Peki Ardahan nasıl bir yer?

ardahan-nasil-universitedir

Gelelim Ardahan Üniversitesi’ne!

ardahan-universitesi-nasil-bir-okul

Ardahan Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version