Anne Sütü Nasıl Arttırılır?

Anne sütü, bebek dünyaya geldiği andan itibaren beyin tarafından salgılanan prolaktin hormonu ile oluşmaya başlar. Bebeğin dünyaya gelmesinin ardından ilk bir saat içerisinde bebeğin emzirilmesi ile çoğalmaya devam eder. Bu özel andan itibaren bebek doğum sonrasında ilk olarak anne sıcaklığını hisseder ve kendisini güvende bulur.

Emzirme anları annenin bebeği ile paylaşacağı en duygusal anlardır. Bu nedenle bebeğin beslenme zamanı hem bebek, hem de anne için çok önemlidir. Emzirmenin bebek ve anne için kaliteli bir zamana dönüşmesi, anne sütünün verimi ile de pekiştirilmektedir.

Emziren anneler sütün bebeğe yetip yetmediği, doyup doymadığı ile ilgili sürekli bir endişe halindedir. Emzirme dönemi boyunca da anne sütü arttırma, sütü kaliteli hale getirme arayışında olurlar. Anne sütünün daha verimli hale gelmesi ise sütün miktarı ve besleyici değerinin yüksekliği ile yakından ilgilidir. Bebeğin iyi beslenmesi de kilosu ile değil sağlıklı olması ve gelişimi ile belli olmaktadır.

Anne sütü nasıl arttırılır?

Bilinmesi gereken ilk şey her annenin sütünün bebeğine yetecek durumda olduğudur. Erken doğum gibi bir durum yaşandığı takdirde ya da sütün yetmediği düşünüldüğünde bile ek gıda için mutlaka doktora danışılmalıdır.

Anne Sütünün Artması İçin Kullanılabilecek Doğal Besinler Nelerdir?

Exit mobile version