Ankara Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Ankara Üniversitesi, ülkenin kalbinde konumlanması şöyle dursun, temelleri Ulu Önder Atatürk tarafından atılmış gözde bir devlet üniversitesidir. Resmen kuruluşu 1946 yılında tamamlanan Ankara Üniversitesinin kuruluş hikâyesi 1925 yılında Hukuk Mektebinin kurulmasıyla başlar. Geçmişten gelen bir miras, tarihin hediyesi olan bu üniversitenin kampüsü öylesine farklı kültürden insanlarla doludur ki, insan her geçen gün başka bir hayata dahil olduğunu hissediyor.

Ankara Üniversitesinde Eğitim Öğretim Nasıl?

Ankara Üniversitesi her geçen eğitim öğretim yılında eğitim seviyesini biraz daha yukarılara taşıyor. Akademik birimlerin sayısı artıyor. Üniversitenin bünyesinde; 17 fakülte, 1 devlet konservatuarı, 1 yüksekokul, 10 meslek yüksekokulu ve 13 enstitü bulunmaktadır. Tüm bu akademik birimlerde eğitim ve öğretim gören 66 bin 500 öğrenci yer alıyor. Akademik personel kadrosu da bir o kadar geniş ve donanımlı olan bir üniversite Ankara Üniversitesi. 2006 yılında yapılan Avrupa Üniversiteler Birliği’nin incelemesi ardından gerçek bir Avrupa Üniversitesi olduğu tespit edilmiştir.

Ankara Üniversitesi’nin Kampüsünde Neler Oluyor?

Öylesine köklü bir tarih ve gelişmiş bir yapıya sahip olup dillere pelesenk bir üniversiteden bahsediliyorsa, kampüs hayatı da bir o kadar hareketli ve dolu dolu olmalı. Elbette ki Ankara Üniversitesinin kampüsü de akademik birimleri gibi büyük bir özenle öğrenciler için her detay düşünülerek tasarlanmaya devam ediliyor. Çok çeşitli sosyal aktiviteler için üniversitenin öğrencilerine sunduğu imkanlar bir yana dursun öğrencilerde öylesine aktif ve yeniliğe hazır bireyler olarak kampüsün gelişimine her geçen gün biraz daha fazla katkıda bulunmaktadır. Sıcacık, samimi bir kampüste aynı zamanda bütün imkanları bulabiliyor olmak, Ankara Üniversitesinin ayrıcalığını gözler önüne seriyor deyim yerindeyse. Kampüs gibi şehir de öğrenci için bir o kadar yaşanası bir yer. Önceleri karıştırdığınız yollardan sonra nereye gitmek isterseniz isteyin bilmeniz gereken Kızılay Meydanı ve bir simidin bu kadar lezzetli gelebileceği Güvenpark…

Bilinmeyen Yönleri İle Ankara Üniversitesi

Sınav dönemlerinin uzun sürdüğü yönünde bir eleştiri var. Bir yazar okul için finalleri en erken başlayan, en son biten, yani sınavları en uzun süren okul demiş!

İnanılmaz bir havuzu olduğu söyleniyor. Ankara’nın en iyi kapalı olimpik havuzu Ankara Üniversitesi’ndeymiş… Eğer yüzmeyi seviyorsanız, iyi anlaşacağınız kesin.

Sınavlarda geçme notu 70 olduğu için, bitirmesi zor bir okul deniyor. Yüksek lisans başvurularında ise en az 3.00 ortalama istediği için, kendi öğrencileri genellikle yüksek lisansa zor başvurabiliyor.

Ve tabii ki, geçmeden edemeyeceğiz, Türkiye’nin en köklü siyasal bilgiler fakültesine sahiptir! Birçok politikacı, ünlü isimler mezunları vardır.

Ankara Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version