Anadolu Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Kuruluş tarihi 1982 yılı olarak bilinmesine rağmen, üniversitenin temeli 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine dayanır. Üniversite oldukça köklü ve eski bir tarihe sahiptir. Öyle ki Anadolu Üniversitesi ülkemizde adı ilk sıralarda anılan üniversiteler arasında. Yunus Emre Kampüsü olarak adlandırılan şehrin merkezindeki ana kampüste akademik birimlerin bir kısmı bulunurken, idari birimler ve sosyal tesislerin de büyük bir bölümü burada yer alıyor. Kampüsün hayat kaynağı sosyal tesisler öğrencilerin ilgi odağı olmuş durumda.

Anadolu Üniversitesinde Eğitim Öğretim Nasıl?

Anadolu Üniversitesinin eğitim öğretim kalitesi ve olanakları adına kendinden söz ettiren bir üniversite olduğu kaçınılmaz bir gerçektir ki; üniversite 2010 yılında gerçekleştirilen webometrik sıralamada, Türkiye’de 6.sırada yer alırken dünya üniversiteleri arasında ise 911.sırada yer almıştır. Anadolu Üniversitesinin bünyesinde yaklaşık olarak 2 milyon 800 bin öğrenci bulunmakta. Bu devasa öğrenci topluluğunun 30 bin 500 tanesi örgün eğitim öğrenci sayısını oluşturuyor. Üniversite bünyesinde; 17 fakülte, 1 devlet konservatuarı, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 9 enstitü ve 30 araştırma merkezi bulunmakta.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin Kampüsünde Hayat Nasıl?

Anadolu Üniversitesi Kampüsü, öğrencilerin kendilerini geliştirebilecekleri, boş zamanlarını kampüs içinde değerlendirebilecekleri ve hobiler edinebilecekleri olanaklara sahip, oldukça renkli ve zengin bir kampüs. Sinema ve tiyatro salonları, öğrenciler için tasarlanan oyun alanları, çeşitli spor dalları için düzenlenen sahalar, yarı olimpik yüzme havuzu, düzenlenen söyleşiler için konferans salonları, sergiler ve teknolojik alanlarla donatılmış bir kampüstür. Tüm bunlara ek olarak; pek tabi öğrenciler için yeri son derece önemli olan bilhassa sınav haftalarının en gözde mekânı kütüphanenin ise 7/24 kullanılabilir olması kampüse bir artı daha ekliyor. Sanki kampüs bütün ayrıntıları düşünülerek öğrenciler için dizayn edilmiş minik bir şehir havası yaşatıyor.

Anadolu Üniversitesi’nde okumayı düşünenler dikkat!

-Gezme zamanları güzel gezilen bir şehir! Doktorlar caddesinin ortasından geçen Porsuk etrafında, çimlerde oturup gitarınızı çalabilir, arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz.

-Yeme içme bakımından güzel bir şehirdir, günün her anı açık olan çeşit çeşit yemek bulunan lokantalar, Es İnci Börek ya da Aden Smith gibi pastaneler, tadına doyum olmayan Köfteci Yusuf ve açık büfe kahvaltı sunan birçok mekan, Eskişehir’de mevcut.

-Ulaşım, özellikle hızlı trenler ile birlikte artık çok daha kolay. Birkaç saat içinde Ankara ya da İstanbul mümkün. 2 saat ötede Kütahya, 3 saat içinde Bursa yapabilirsiniz.

-Kalacak sakin ve merkezi bir yer arıyorsanız, Bağlar ilçesinde ev bakabilirsiniz.

-Bisikleti seven biriyseniz, Eskişehir tam bir bisikletçi şehridir. Tramvay yolundan, bisikletle rahat bir şekilde gidip gelebilirsiniz.

-Son olarak küçük bir uyarı, Eskişehirspor, halk tarafından sahip çıkılan bir şehir kulübü. Eğer Eskişehirspor maçlarının olduğu günlerde, İstanbul takımlarının forması ile gezerseniz sorun yaşayabilirsiniz. Maç günleri zaman zaman bu nedenle olaylar yaşanmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version