Amasya Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Amasya Üniversitesi’nin 2006 yılı kuruluş tarihi olarak bilinmekle beraber, yükseköğretim kurumunun tarihi 1974-1975 öğretim yılında açılan Eğitim Enstitüsüne dayanmaktadır. 1982 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesiyle bağlılığı olmasının ardından, 2006 yılında özlük haklarıyla kurulan bir devlet üniversitesidir Amasya Üniversitesi.

Amasya Üniversitesi’nin Akademik Birimleri Nelerdir?

Kuruluşundan itibaren sayısı her geçen öğretim yılıyla beraber oldukça artan akademik birimler;

Amasya Üniversitesi’nde Yaşam Nasıl?

Amasya Üniversitesi’nde de sayısı çok fazla öğrenci topluluğu ve kulüpler bulunuyor. Birbirinden farklı konularda kampüste öğrencilerin aktif olarak bulundukları tam 56 tane kulüp var . Üniversite çatısı altında öğrenciler pek çok faaliyetlerde bulunuyor. Spordan tarihe, müzikten çevreye kadar geniş bir konu dağılımına sahip. Düzenlenen konferanslarla öğrenciler daha bilinçli birer birey haline geliyor. Düzenli olarak yapılan psikolojik danışmanlık kapsamındaki sempozyumlarla öğrencilerin kendi bilinçlerini yönlendirmelerinde daha başarılı olmaları sağlanmak isteniyor.

Amasya Üniversitesi’nin Kütüphanesi yeni olmasına karşın, öğrencilerin ve öğretim elemanlarının desteğiyle zengin bir kütüphane haline geldi. Kütüphaneyi diğer kütüphanelerden ayıran en önemli özellik ise, kütüphane içerisinde görme engelli öğrencileri için hazırlanmış çalışma odası. Görme engelli öğrencilerin zorlanmamaları ve eğitim öğretim hayatlarının kolaylaştırılması için oldukça faydalı olan bu çalışma alanı kütüphaneyi daha geniş bir kullanım kitlesine açmakta. Kütüphanede bulunan okuma cihazı ile az görenler dokümanı büyüterek okuyabilmekte ve hiç görmeyen öğrenciler ise bu cihazlardan sesli olarak dinleyebilmektedirler. Bu cihaz sayesinde dokümanlar dijital ortamda saklanabilmektedir.

Amasya Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version