Aksaray Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Aksaray Üniversitesi,
Niğde üniversitesi ile bağlantısı kesilip Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne 2006 yılında bağlanmış ve kurulması kabul edilmiş devlet üniversitesidir.

Aksaray Üniversitesi, Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesidir. 2013 URAP verilerine göre, Aksaray Üniversitesi 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri arasında ilk sırada yer alır.

Aksaray Üniversitesi’nin Akademik Birimleri Nelerdir?

Üniversiteye bağlı olan Fen ve Sosyal Bilimler Enstitüsünde lisansüstü eğitim sürdürülüyor. Aksaray Üniversitesi oldukça hızla büyüyen, akademik birimlerine yenilerini ekleyen, öğrenci kapasitesini ve eğitim seviyesini yukarılara taşıyan bir üniversitedir.

Son yıllarda öğrenci sayısı 21 bine, akademik personel sayısı 700’e, doktora programlarının sayısı da oldukça artmış, bu rakam 53’e yükselmiştir.

Aksaray Üniversitesi’nde Hayat Nasıl?
Üniversitenin kurulu olduğu yerleşke çok yönüyle aktif bir kampüs. Birbirinden farklı ve yoğun etkinlikleriyle öğrenciler ve akademik personeller iç içe bulunuyorlar. Öğrencilerin de katılımlarıyla düzenlenen ve gerçekleştirilen faaliyetlerin varlığı katılanların iyi zaman geçirmelerini sağlıyor. Üniversitede yapılan geleneksel spor şenlikleri de gözde aktiviteler arasında yer almakta. Aksaray Üniversitesinde bulunan yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonuyla üniversite öğrencilerine güzel imkanlar sunulmakta.

Üniversite aynı zamanda eğitsel etkinliklere de oldukça önem vermekte. Paneller, konferanslar ve sempozyumlara yapılan ev sahipliği öğrencilerinde ilgisi ve katılımıyla verimli hale geliyor. Çok sayıda öğrenci gurubu ve kulübü kampüsün daha hareketli olmasını sağlıyor. İsteklere ve öğrenci eğilimlerine göre yenileri eklenen kulüplere ilgi öğrencilerin kendilerini daha bilinç ve donanımlı hale getirirken, keyifli zaman geçirmelerini sağlıyor. Aksaray Üniversitesi her geçen eğitim-öğretim yılında kampüsü geliştirerek hem eğitim şartlarını hem de sosyal şartları iyileştiriyor.

Aksaray Üniversitesi coğrafi konum açısından oldukça avantajlıdır. Nevşehir’e 45 dakika, Niğde’ye 1 saat, Kırşehir’e 1 saat, Kayseri ve Konya’ya 1 saat 30 dakika, Ankara ve Adana’ya ise 2 saat mesafededir.

Sosyal Medyada Aksaray Üniversitesi

Sözlüklerde yer alan Aksaray Üniversitesi ile ilgili en büyük eleştiri, ulaşımın oturmamış olmasıdır. Şehre giden minibüslerin zamansız şekilde gitmesi, belli aralıklarla olmaması ve düzensizliği, öğrencilerin tepkisini çekmiştir.

Genel olarak kulüpleri, etkinlikleri ve Aksaray gibi sakin bir şehirde olması ile, Aksaray Üniversitesi keyifli bir eğitim yuvasıdır.

Exit mobile version