Akdeniz Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Akdeniz Üniversitesi 20 Temmuz 1982’de kurulduğunda Antalya, Burdur ve Isparta’da ki yüksek öğretim kurumlarını da kapsayan bir devlet üniversitesidir. Sonraları Antalya dışındaki birimler Süleyman Demirel Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne devredilmiştir. Üniversite aynı zamanda Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesidir.

Akdeniz Üniversitesi’nin Akademik Birimleri Neler?

Akdeniz Üniversitesi Türkiye genelinde de düşünüldüğünde yüz ölçümü büyük üniversiteler arasında yer almaktadır. Çok sayıda akademik birimi bulunan üniversite ulusal ve uluslar arası düzeyde çok sayıda başarı yakalamıştır. Akdeniz Üniversitesinde bulunan akademik birimler ise şöyle;

19 fakülte 7 enstitü ve 1 devlet konservatuvarı

Üniversite de bulunan bu akademik birimlerden 4 tanesi eğitim ve öğretime başlamamıştır. Bu fakülteler;

Henüz öğrenime başlamayan birimlere ek olarak, eğitim ve öğretimde aktif olmayan bir birim daha var ki o da; kapatılan Ayşe Şak Uygulamalı Bilimler Yüksekokuludur. Tüm bu akademik birimlerde eğitim ve öğretim gören öğrenci sayısı ise 58.000 gibi oldukça fazla bir sayı. Öğrenci sayısı üniversitenin büyüklüğünü ve birim fazlalığını temsil etmektedir.

Akdeniz Üniversitesi’nde Hayat Nasıl?

Akdeniz Üniversitesinde oluşturulan öğrenci kulüpleri ve toplulukları en güzel boş zaman araçları. Her zevkten her fikirden her beceriden öğrencinin kendisini ifade edebileceği ve aynı zamanda geliştirebileceği kulüpler ve topluluklar var. Spor branşları, kültür ve edebiyat kulüpleri, sağlık kulüpleri, çeşitli müzik toplulukları, dans kulüpleri, tiyatro ve el sanatları gibi çok sayıda kulüp ve öğrenci topluluğu kampüsü renklendiriyor ve keyifli bir hale getiriyor. Bu sosyal aktivitelerin yanı sıra üniversitenin kampüsü de içinde zaman geçirilesi bir yer. Akdeniz Üniversitesi’nde kütüphanenin kullanılabilir olduğu belirli zaman dilimleri gibi bir kısıtlama söz konusu değil kütüphane 7/24 açık ve kullanılabilir. Üniversite tarafından çeşitli yayınlar yapılmakta. Bütün bunlara ek olarak, kütüphanenin tez bankası da mevcut yapılan bütün tezlerini bulabileceğiniz araçları sağlayabilmektedir. Böylesine dolu eğitim programı ve kampüs yaşamı bulunan Akdeniz Üniversitesi’ni tercih listenizde ön sıralara koymamak mümkün değil.

Sloganı: Mutlu üniversite

Akdeniz Üniversitesi’nin sloganı, ‘Mutlu üniversite’dir. Antalya’nın ünlü Konyaaltı plajına çok yakındır, şehir gerçekten beklentilerin çok üzerinde, hele ki eğer Antalya dışından geliyorsanız. Bunun yanı sıra bir dönem Antalyaspor da maçları üniversite içerisinde oynanıyordu.

Estetik cerrahideki başarıları ile isminden söz ettiren Akdeniz üniversitesi, birçok konuda gözde bir okul olarak sayılıyor. Hem turizm hem sanayi şehri olan Antalya’da, kendinizi geliştirmeniz için imkanlar tahmin ettiğinizden fazlaca.

Akdeniz Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version