Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi eski adıyla Ağrı Dağı Üniversitesi 2007 yılında kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Üniversitenin adı, kampüsün yapılanmasını ve yapımını tümüyle üstlenen iş adamı İbrahim Çeçen’den gelmektedir. Üniversitenin kampüsü için çeşitli çalışmalar hala devam etmektedir. Geçen zamanla birlikte oluşumunu tamamlıyor da denebilir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi aynı zamanda Kafkasya Üniversiteler Birliği üyesidir.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin Akademik Birimleri Neler?

Akademik birimlere ek olarak çok sayıda kurullar, komisyonlar ve koordinatörlükler bulunmaktadır.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde Hayat Nasıl?

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, oluşumunu ve yapılanmasını tamamlama aşamasında olan bir üniversite olduğunda zamanla kampüste kampüse yenilikler gelmekte ve bu durum da kampüsün etkinliklerini ve öğrenci aktivitelerini etkiliyor. Kampüs hayatının daha aktif ve evrimli bir hale getirilmesi için çeşitli öğrenci toplulukları kurulup bir çok aktivitelerle öğrenci yaşamını canlandırmaktadır. Yapılanması henüz tamamlama aşamasına giren bir kampüs için aslında bu durum yadırganamaz. Gerek konumu gerekse yapı eksikliğinin kampüs sosyalliğini de etkilediği bir gerçek. Sosyal alanların arttırılması, spor branşlarının uygulama alanlarının geliştirilmesi, öğrenci topluluklarının ve kulüplerinin sayısının ve çeşitliliğinin arttırılması ve kişisel gelişim için öğrencilere daha fazla imkan tanınıp hobilerine uygun, becerilerini geliştirebilecekleri alanlar oluşturulası bir kampüse sahip aslında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi. Öyle ki bu öğretim kurumu farkındalığıyla her geçen gün değişmekte ve gelişmektedir.

Ekşi Sözlük’te Ağrı İbrahim Çeçen yorumları

Yılın büyük bir bölümünde soğuk olan bu şehir için, ‘biraz daha yüksek puan yapıp, Erzincan’ı yazın’ yorumlarını sıkça görüyoruz. Kampüsün güzelliği ise ayrıca belirtilmiş, eğer okul yeni açıldı, ya da ismi çok duyulmadı diye kampüsünün çok iyi olmadığını düşünüyorsanız, sosyal medyadaki fotoğraflarına mutlaka bakın. İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin gerçekten güzel bir kampüsü var.

Bunun dışında okul içi torpil iddiaları can sıkıcı boyutta. Ekşi Sözlük’ ten bir yazar; ana bilim dallarına öğrenci yerleştirmelerinde torpillerin söz konusu olduğunu yazmış, bunu pek tabi ki bilemeyiz ,ancak iddia edilmesi dahi kötü bir etki bırakıyor aday öğrencilerin üzerinde.

Kösedağ manzaralı, 2007 yılında kurulmuş bu taze üniversitede güzel bir öğrencilik dönemi geçirebilirsiniz. Tabii ki öğrenciliğiniz süresince, kütüphaneden olsun, diğer etkinliklerden olsun, kendinizi geliştirmek adına çabalamanız gerekiyor.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version