Afyon Kocatepe Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kuruluş tarihi resmi olarak 1992 olarak bilinse de, aslında üniversite 1974 yılında Anadolu Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. 1992 yılında Afyonkarahisar’da üniversite halini almıştır. Üniversite yapılanma olarak pek çok üniversiteye nazaran daha iç içe denilebilir. Ahmet Necdet Sezer Merkez Kampüsü, Ali Çetinkaya Kampüsü ve Ahmet Karahisari Kampüsü bulunuyor. Kurucu rektörün ardından şuan 5. Rektör olan Mustafa Solak görev yapmakta.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Akademik Birimleri Neler?

Aslında üniversite 3 kampüs alanına oldukça fazla sayıda akademik birim sığdırmış. Üniversitenin akademik birimleri şöyle ki;

Üniversite toplamda 42 akademik birimle öğrencilerine eğitim ve öğretim vermektedir. Üniversitenin gelişimi ve büyümesine adına rektöründen öğrencisine kadar, oldukça samimi bir emek sarf edilen bu üniversite, giderek daha donanımlı bir hale geliyor.

Üniversitenin logosunda bulunan Atatürk silueti ise, Ulu Önder Mustafa Kemal’in Büyük Taarruz’dan önce Afyonkarahisar’ı tepeden görmek için çıktığı Kocatepe sırtlarındaki halinden esinlenerek yapılmıştır.

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Hayat Nasıl?

Üniversite kampüsünde çeşitli aktiviteler ve sosyal etkinlikler için hazırlanmış kültür merkezleri, toplantı salonu ve öğrencilerden akademik personeline kadar yoğun bir ilgi gören sergi salonu bulunuyor. Hem öğrencinin kendini geliştirmesi hem yeni bakış açılarıyla tanışıp ufkunu genişletebilmesi için önemli olan unsurlar üniversitede yer alıyor.

afyon kocatepe üniversitesinde sanat etkinliği
afyon kocatepe üniversitesinde sanat etkinliği

Gezi etkinlikleri ve kurulan her geçen zamanda yenileri eklenen öğrenci kulüpleri ve eğitici kurslar ile üniversite öğrencileri boş zamanları verimli geçirip eğitim dışında da kendilerini geliştirebilmektedirler. Kampüste bulunan Mediko sağlık birimi ve hastanesiyle üniversite aynı zamanda sağlık hizmeti de verebilmektrdir.

üniversitede kan verme etkinliği
üniversitede kan verme etkinliği

Üniversite bünyesinde yapılan çeşitli süreli yayınlar, kitap ve dergiler ile bu alanda da aktifliğini gösteriyor.

Eleştiriler

Farklı fakülteden öğrencilerin içeri alınmadığı yıllar önce sözlüklerde belirtilmişti. Şu anki durumun ne olduğu bilinmese de, Afyon Kocatepe Üniversitesi; yasakçı bir okul olarak akıllara kazındı. Bunun yanı sıra, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin 2009 yılında tüm öğrencilerden 25 TL bağış istediği gündeme gelmişti.

30 bin civarında öğrencisi bulunan okul için, 25 tl gibi bir rakam toplamında büyük bir para ediyor.. Kimi öğrencilerin memnun, kimilerinin ise pişman olduğu okul, Afyon şehrine ve öğrencilere her anlamda birçok şey katıyor. Sonuç olarak, diğer okullar gibi ‘mezun olanın özlediği’ bir eğitim yuvası…

Afyon Kocatepe Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version