Adnan Menderes Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Adnan Menderes Üniversitesi 1992 yılında kurulmuş ve Aydın’ın Nazilli ilçesinde faaliyete başlamıştır. Üniversite oldukça az sayıda akademik birimle faaliyete geçmesine rağmen, şuan oldukça büyük bir üniversite haline gelmiştir. Kuruluşunda Fen-Edebiyat Fakültesi, Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Ziraat Fakültesi olmak üzere 5 akademik birimden oluşmaktaydı.

Adnan Menderes Üniversitesinin Akademik Birimleri Neler?

Adnan Menderes Üniversitesi, şu an 65 akademik birimde eğitim ve öğretim veren bir kurum haline gelmiştir. Türkçe-İngilizce dillerinde eğitim veren yükseköğretim kurumunda 48 bin öğrenci öğrenim görmektedir. Son 1yılda bünyesine 6 fakülte daha ekleyen bu üniversite büyümeye devam ediyor.

Üniversitenin Akademik Personelleri

Adnan Menderes Üniversitesi akademik personel olarak sayıca yeterli bir durumda bulunmaktadır. Üniversitenin bünyesinde çalışan 242 profesör, 144 doçent, 415 yardımcı doçent, 218 öğretim görevlisi, 107 okutman, 507 araştırma görevlisi ve 34 uzman olmak üzere 1667 akademik personel bulunmaktadır.

Adnan Menderes Üniversitesi Gençlik Sorunları ve Araştırma Uygulama Merkezi

Merkezden yardım almak için şahsen müracaat etmek gerekiyor. Merkezde görevli olan psikologlar tarafından müracaat eden öğrencilere psikolojik destek veriliyor. Üniversitedeki Gençlik Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinde verilen destek için para talep edilmez, hizmet ücretsizdir.

Aynı zamanda, merkezde araştırma ve uygulama birimleri de oldukça aktif olarak kullanılmaktadır. Araştırma-Planlama biriminde danışman eşliğinde üniversite öğrencileri tarafından akademik çalışmalar yürütülüyor. Bu birim aynı zamanda çeşitli projeler yürütürken, aynı zamanda da kitap ve dergi yayını da yapmakta. Üniversite de aktif olan bu Gençlik Sorunları ve Araştırma Uygulama Merkezi çok çeşitli konularda üniversite öğrencilerine destek olmakta, onlara bir çok imkân sağlamaktadır.

Öğrencilerin siyasi görüşleri

Adnan Menderes Üniversitesi büyük bir okul olduğu için, belli bir görüşle özdeşleşmiş bir yer değil. Okulda milliyetçi ideoloji de hakimdir, solcu öğrenciler de yer alır. Herkes dönem dönem farklı eylemler, etkinlikler yapmaktadır. Aday öğrenciler için, göz korkutulacak herhangi bir gerginlik ortamı yoktur.

Kampüsü yeşillikler içinde, renkli bir okuldur. Adnan Menderes Üniversitesi’nde boş zamanlarınızda arkadaşlarınızla keyifli vakitler geçirebilirsiniz.. İşte birkaç yıl önce Twitter’da paylaşılmış bir üniversite görüntüsü…

Kampüsten bir görüntü:

Adnan Menderes Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version