Adıyaman Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Adıyaman Üniversitesi, 2006 yılında kurulmuş genç bir üniversitedir. 17 Mart 2006 tarihli gazetede kurulduğu yayımlanan Adıyaman Üniversitesi 3 fakülte, 2 enstitü, 1yüksekokul, 4 meslek yüksekokuluna sahipti. Türkiye’de ki üniversiteler arasında oldukça önemli bir ayrıcalığa sahip olan Adıyaman Üniversitesi ISO 9001 belgesi alan 2. Üniversite olmuştur.

Adıyaman Üniversitesinde Aktif Olan Birimler Neler?

Adıyaman Üniversitesi’nde eğitim öğretim de şuan aktif olan akademik birimler şöyle sıralanır;

Saymış olduğumuz akademik birimlere sahip olmasının yanı sıra 20 binin üzerine öğrenci kapasitesi bulunuyor.

Üniversitenin Eğitim Olanakları Ne Durumda?

Oldukça hızlı bir şekilde Türkiye’de ki üniversiteler arasında tercih edilen, kendinden söz ettiren üniversiteler arasında yerini aldı. Adıyaman Üniversitesi’nde araştırma ve uygulama merkezleri de bulunuyor. Çeşitli sayıda projelerin tamamlanması, yeni fikirlerin türetilmesi konusunda da oldukça aktif olan bu üniversite gün geçtikçe şehre de oldukça fazla katkı sağlayıp şehrin gelişmesinde önemli paydaya sahiptir. Üniversite kampüsünde bulunan kütüphane eğitim ve öğretim dönemlerinde hafta içi 09.00-21.00, hafta sonu 09.00-16.00 iken, tatil dönemlerinde ise hafta içi 09.00-12.00,hafta sonu 13.00-17.00 olarak belirlenmiştir.

Üniversitenin Sosyal Aktiviteleri Neler?

Adıyaman Üniversitesinde, öğrencilerin hem keyifli zaman geçirebilecekleri hem de kendilerini geliştirebilecekleri oldukça fazla sayıda öğrenci toplulukları bulunmakta. Dans, çeşitli spor dalları, edebiyat, kültür, dil,teknoloji,tarih,astronomi ve daha başka öğrenci toplulukları üniversitedeki öğrencilerin hem boş zamanlarını daha aktif, verimli geçirmelerini sağlarken hem de pek çok konu hakkında bilgi sahibi olan donanımlı bireyler haline getiriyor.

Üniversitedeki en sıra dışı olay olarak adlandırılan logo değişikliği üniversitenin kuruluşunun 10. Yılında gerçekleştirildi. Bazı gruplar tarafından eleştirilirken bazı gruplar tarafından beğenilen hilalli logoya geçildi.

Üniversitenin rektörü M. Talha Gönüllü, renkli bir kişiliğe sahip, ilginç bir sima olarak biliniyor. Kendisini Twitter’dan takip etmek istiyorsanız, adresi @talhagonullu

Adıyaman Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version