Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

Adana’nın, Çukurova Üniversitesi’nin ardından 2. kamu üniversitesi olarak bilinen Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çukurova’nın hemen yanı başında kurulmuştur. Kuruluş amacı olarak yalnızca Çukurova’nın yükünü azaltmak değil, farklı bir üniversite bakış açısı ile yenilikçi bakış açısında sahip idealist mezunlar yetiştirmektir.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde hangi fakülteler var?

Aşağıdaki fakültelerin yer aldığı okulda, eğitim yüksek bir seviyede başlamıştır. Yeni kurulan standart üniversiteler ile bir tutmamak gerekiyor. Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi, şehir tarafından çok iyi karşılanmış, şehir tarafından desteklenen bir eğitim yuvasıdır. Aşağıdaki fakülteler şu an için aktif:

Eğitim dili nedir?

Adana Bilim ve Teknik Üniversitesi’nin olanaklar bakımından çok üst seviyede bir yer olduğunu söylememiz gerekiyor. Ancak hepsinin de ötesinde, eğitim dili ile bir fark yaratacağı şimdiden belli. Okulda ağırlıklı olarak İngilizce eğitim dili hakim. Türkçe eğitimin de olduğu okulda, ingilizce bilen mezunlar verilecek ve bu eğitim onlara hayatın her alanında ciddi bir avantaj olarak geri dönecektir.

Aynı zamanda labarotuvarlar da göz dolduruyor. Gerçek bir teknik okul konsepti karşımıza çıkıyor. İşte labarotuvarlar…

adana bilim ve teknoloji ünv labarotuvarları
adana bilim ve teknoloji ünv labarotuvarları

Rektörler ve dekanlar öğrenci odaklı

Okulun sosyal medyada, ekşi sözlük’te aldığı yorumlar dikkat çekici, bununla birlikte şu ana kadar ciddi bir eleştiri görülmeyen Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin rektörleri ve dekanları için öğrenci odaklı, gelişime her daim açık insanlar olduğu belirtiliyor.

Olanaklar, imkanlar ne durumda?

Adana Bilim ve Teknoloji’nin, devlet üniversitesi olmasının yanı sıra, diğer yeni açılan devlet okulları gibi üniversite sınavında insanların okula kaydını özendirmek için belli burs uygulamaları bulunuyor. İlk 1000’e girerek bu okulu yazanlara ve ilk 20 bine girerek bu okulu yazanlara, 2013-2014 eğitim yılında 2000 TL aylık burslar verilmişti, ancak 2015-2016 için ve 2016-2017 eğitim yılı için derece ile okula gelenlere verilen burslar ne durumda bilinmiyor.

Çukurova Üniversitesi’nin komşusu!

Adana’nın köklü üniversitesi Çukurova ile komşu olması, hem bir avantaj hem de ileride tatlı bir rekabete yol açabilecek bir detay. Hacettepe ile ODTÜ rekabetine benzer bir rekabet oluşabileceğini vurgulayan Adanalılar, iki üniversitenin şehrin eğitim düzeyine artı puan olacağı yönünde hem fikir.

Çukurova’da araştırma görevlisi ve akademisyen olmak isteyenler için de, bir ‘arka bahçe’ benzetmesi yapılan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, araştırma görevlisi olarak birçok yeni mezunun girmek istediği bir okul.

Adana Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version