Abant İzzet Baysal Üniversitesi Nasıl Bir Üniversite?

1992 yılında Bolu’da kurulan Abant İzzet Baysal Üniversitesi, vakıf destekli, ancak kanunla kurulmuş ilk üniversite olarak bilinir. Şehrin önde gelen isimlerinden İzzet Baysal tarafından açılmış bir üniversite olarak bilinir.

Rakamlarla Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Personel kadrosu yaklaşık 1900 kişiden oluşan üniversitede, 1000’e yakın akademisyen görev yapıyor. İzzet Baysal Üniversitesi’nde 10 fakülte, 6 yüksek okul, 4 enstitü ve 5 meslek yüksek okulu yer alıyor. Abant İzzet Baysal’da kaç öğrenci var diye soracak olursanız, öğrenci nüfusu bakımından büyük üniversiteler arasına giriyor diyebiliriz. Toplamda 20 binin üzerinde öğrencisi bulunuyor.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde bulunan fakülteler

İzzet Baysal Üniversite nasıl bir okul?

İlk olarak şunu kesinlikle söylemek lazım ki, Abant-Bolu gerçek bir doğal yaşam alanı. Bozulmamış güzel doğasını görmek için çevre illerden her yıl on binlerce yerli turist, buralara akın ediyor. İzzet Baysal Üniversitesi de Abant’ın, Bolu’nun eşsiz güzelliği içinde yer alıyor.

Sosyal aktivitelerin çok yoğun olduğu bir okul olmamasından şikayetçi kişileri internette görsek de, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, dış etkinlikleri bir kenara bırakırsak oldukça sosyal bir kampüse sahip.

Üniversitenin sosyal olanakları

Merkez kampüste spor olanakları, bunun yanı sıra yüzme havuzu bulunan üniversite yerleşkesinde aynı zamanda alışveriş merkezi de bulunuyor. Şok Market, Türkiye İş Bankası, Filiz Pastanesi, PTT, Expres Bolu Seyahat ve Nilüfer Turizm yazaneleri gibi günlük ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her şey bu yerleşke içinde yer alıyor.

Merkez kampüste aynı zamanda kütüphane, camii, tenis kortu, lojman, botanik bahçe gibi yerler de bulunuyor.

Yüzme havuzu

Abant İzzet Baysal Üniversitesi kapalı yüzme havuzu, haftanın 6 günü açıktır. Kadınlar ve erkekler için özel seansların da olduğu bu hizmetten herkes faydalanabiliyor. Üniversite öğrencilerinin 1 saat için 5.5 TL ücretle faydalandığı kapalı yüzme havuzu, dışarıdan gelen misafirlere ise saatlik 10 TL.

İzzet Baysal Üniversitesi ile ilgili bilmeniz gerekenler!

Gezilecek görülecek yerler!

Gelelim okulun en güzel kısmına.. Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin vazgeçilmezi olan yerleri sıraladık! Aynı zamanda aşağıda yer alan yerlere Bolu dışından da binlerce kişi geliyor!

 

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tanıtım Filmi:

Exit mobile version