Yurt Dışı Seyahatlerinde Ucuza Konaklamanın Yolları

Seyahatlerimizi planlarken; nasıl giderim, nerede kalırım, ne yer ne içerim, nereleri gezerim gibi faktörleri göz önünde bulundurarak bir rota çizeriz. Herkesin seyahat planlarında kişisel tercih ve beklentilerine göre bu soruların cevapları değişir. Bu yazımızda seyahati sırasında konaklamaya çok yüksek ücret ödemek istemeyen seyahatseverler için önemli ipuçlarından bahsedeceğiz. Yurt dışında ucuza konaklama yollarını, uygun ve güvenilir tatil yapmanın püf noktalarını okumadan seyahatinizi planlamaya başlamayın.

Erken rezervasyon yaptırın

Oteller sezon dışındaki dönemlerde erken rezervasyon vasıtasıyla elde ettikleri nakitleri kullanırlar, o dönemlerde otellerde konaklayanların sayısı az olduğundan verdikleri hizmet azalmakta, dolayısıyla maliyetleri düşmekte. Erken konaklama rezervasyonlarındaki fiyatların son derece uygun olmasının nedeni bu.
Şehir merkezinden uzakta olan oteller çoğunluk daha uygun fiyatları olanlardır.

Oda ücretine nelerin dahil olduğuna dikkat edin

Ekstra ödeyecekleriniz sonra sizin için sürpriz olmasın. Hafta sonundan ziyade hafta içi konaklamalara özen gösterin. Otellerin doluluk yüzdeleri hafta içinde hafta sonuna göre %50’lere kadar düşüş gösterir, bu da fiyatlara ve pazarlığa yansır.

Risk almayı sevenlere son anda rezervasyon

Son dakika yapılan rezervasyonlar da çok ucuza mal olabilmekte. Oteller geceleri boş tutmaktansa son ana kadar beklettikleri odaları çok uygun fiyata kiralayabilmekte.
Kalabalık bir grupla seyahate çıkacaksanız ve size de uyarsa villa, ev, oda kiralayabilirsiniz. Airbnb sitesi bu yöntemi uygulayacakların üye olduğu web ortamı. Siteye üye olun, bütçenize uygun konaklayabileceğiniz mekanı seçin, mekan sahibi ile web ortamında irtibata geçin ve anlaşın.

Guest house ve hostelleri deneyin

Yurt benzeri ucuz ve uygun ortamlar sunan hostellerde odalar / ranzalarda kalabilir, yatabilir, ortak mekanları kullanabilirsiniz.
Yardımcı olabileceğiniz işlerin mutlaka bulunacağı çiftlik türü yerleri tercih edebilirsiniz. Eğer elinizden bu tür işler gelebiliyorsa ve size uyarsa çiftlik ortamı hem ucuza kalabileceğiniz hem de farklı deneyimler yaşayabileceğiniz yerler olabilir.
Yine buna benzer şekilde, günde belirli bir saat çalışmanız karşılığında konaklama imkanı sunan işletmeleri de araştırabilir, yararlanabilirsiniz.

Homestay deneyin

Tek başına yaşayanların bir kısmı evlerinin odasını veya odalarını kiraya verebiliyorlar.
Herhangi bir nedenle evlerinde olmayan ev sahipleri boş kalmaktansa mülklerini kiraya verebiliyorlar. Bir günden bir aya kadar değişen sürelerde bu tür evleri bulabilmek mümkün.

Kamp Yapın

Kamp yapmak halen revaçta olan bir konaklama şekli. Doğayla aranız iyiyse ister deniz kenarına, ister ağaçlık alana, kuracağınız çadırda keyifli günler, geceler geçirebilirsiniz.

Dünyanın her yerinde ücretsiz konaklama imkanı: Couchsurfing

Couchsurfing üyesi olun ve dünyanın hemen hemen her yerinde bedavaya konaklama imkanı elde edin. Couchsurfing yapmak isteyenleri buluşturan web sitesi vasıtasıyla evini misafirlere açan kişilerle internette buluşabilir, anlaşabilir ve evlerinde konaklayabilirsiniz. Aynı imkanı siz de sizin gibi konaklama arayışı içinde olanlara evinizi açarak sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version