Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvurusu Nasıl Yapılır?

YGS’ye başvurular adayların mezuniyet durumlarına göre farklılaşabiliyor. Örneğin; henüz son sınıfta okuyan ve sınava girecek bir aday ile mezun durumundaki bir adayın sınava başvuru yapacağı yerler değişebiliyor.

Adaya göre başvuru merkezleri nereler?

  1. Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapabiliyorlar.
  2. Mezun olanlar:
  1. Başvuru tarihleri arasında zorunlu askerlik görevinde olanlar, ağır hasta olanlar, tutuklu durumdakiler ve yurt dışında bulunanlar YGS sınav başvurularını posta aracılığıyla başvuru formlarını göndererek yapabiliyorlar.

Başvuru sırasında istenen belgeler neler?

Adayların başvuru için dikkat etmeleri gereken önemli noktalar neler?

  1. Başvuru merkezi görevlisinin, bilgilerinizi ve fotoğrafınızı elektronik ortama aktardıktan sonra size vereceği Aday Başvuru Formu çıktısını dikkatle kontrol ediniz ve imzalayarak görevliye veriniz. Başvuru merkezince onaylanmış bu formu özenle saklayınız. Başvurunuz tamamlandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten sorumlu olduğunuzu unutmayınız.
  2. Başvuru sırasında her adaya şifre verilir. Bu şifre adayın kendisine özgüdür. Başvuru bittikten sonra Aday İşlemleri Sistemi’ne girerek bu şifreyi sadece kendisinin bildiği ve başkası ile paylaşmayacağı bir şifre ile değiştirilmeli. Adayların, ÖSYM ile her türlü işlemleri T.C. Kimlik Numarası ve bu şifre üzerinden gerçekleştirildiğinden, size özgü olan bu şifrenin bir başkası tarafından kötü amaçlı kullanılabileceğini unutmayınız.
  3. İşlemleriniz tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemi’ne girerek bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz. Eksik veya değiştirilmesi gereken bilgileriniz var ve bu değişikliğin yapılmasına sistem tarafından izin veriliyor ise değişikliği yapabilirsiniz.
Exit mobile version