Yalnız Seyahat Etmenin Kişisel Gelişiminize Katacağı 10 Özellik

Tek başına seyahat etmek kimileri için korkutucudur. Seyahate yalnız çıkmanın çeşitli nedenlerle pek de uygun olmayacağına dair genel bir kanı vardır. Oysa yalnız çıkılacak bir yolculuğun kişiye katacağı o kadar çok pozitif tarafı var ki. Bu tür bir gezi / gezilerin size kazandıracaklarını 10 maddede özetlemeye çalıştık.

Sizin dışınızdakilerin aldığı kararları kabullenmek, kısıtlamalara boyun eğmek, planlara uyum sağlamak gibi bir zorunluluğunuz olmayacak.

Karar Verme Yetkisi Tamamen Sizde Olacak

Karar verme ve uygulamaların sahibi siz olacaksınız, bu süreçte her şeyin yolunda gitmediği zamanlar da olabilecek. Korku ve endişelerinizle yüzleşeceğiniz bu zamanları atlatmanız öz güveninizin yükselmesine eğitici, öğretici misyonu ile inanılmaz katkı sağlayacak.

Kendiniz Olacaksınız

Bir başkasıymış gibi davranma zorunluluğunuz olmayacak; her kim iseniz, kendiniz gibi düşünecek, duygulayacak, yaşayacaksınız.

Kendinizi Tanıyacaksınız

Seyahatiniz süresince hem zayıf, hem de güçlü yanlarınızın neler olduğunu daha iyi görebilecek, bu deneyimlerinizi yaşamınıza yansıtabileceksiniz.

Ekonominizi Yönetmeyi Öğreneceksiniz

Bütün bu süreçte zamanın ve ekonomik koşulların yönetimi sizin elinizde olacak, bütçe ve zaman yönetiminde deneyim kazanmış olacaksınız.

Sosyalleşeceksiniz

Seyahatiniz esnasında katılımcı olduğunuz etkinlikler yeni arkadaşlar kazanmanızı sağlayacak. Seyahatiniz bittiğinde çok farklı kültürlere sahip çok sayıda arkadaş edinmiş olacaksınız.

Ufkunuz Genişleyecek

Farklı kültürlere ve kişiliklere sahip insanlarla karşılaştıkça, tanıştıkça, kişisel yaşamınızda, eğer varsa dar kalıpları aşacak, takıntınız olan kimi negatif duygu ve düşüncelerden arınacaksınız.

Sonsuz Huzuru Bulacaksınız

Seyahat partneriniz / partnerleriniz olmayacağı için gereksiz sohbetler söz konusu olmayacak, kafanızı dinleyeceğiniz an dilimlerini kitap okuyarak değerlendirmek gibi bir avantajınız olacak.

Daha Fazla Sorgulayacaksınız

Tek başına geçireceğiniz seyahatte geride kalanların özlemi olacak ve tabi değeri, belki bir sabah melteminin, belki bir akşam ay ışığının esintisinde, dinginliğinde hayatı sorgulama, tartma, değerlendirme fırsatını yakalayacaksınız.

Sorumluluk Sahibi Olacaksınız

Seyahat sürecinde alacağınız ve uygulayacağınız yanlış kararlar da olabilir; bunun sorumluluğunu günahıyla, sevabıyla hissetmek ve üstlenmek de kişisel gelişim için önemli adımlardan biridir.

Eşsiz Tecrübeler Kazanacaksınız

Bu süreçte size her an yardımcı olabilecek birinin varlığı söz konusu olmayacağı için, seyahat planlaması konusunda uzman değilse bile epey deneyimli bir kişi olup çıkacaksınız. Bu tür bir deneyim hayatınızda planlama gerektiren diğer birçok konuya da yardımcı olacak.

Exit mobile version