Waffle Nasıl Yapılır?

Belçika mutfağının dünya mutfağına hediye ettiği waffle son on yıldır ülkemizde de oldukça yaygınlaşan, pek sevilen, aranan bir tatlılardan biri.

Damakta bıraktığı nefis lezzeti, çikolata sosları, meyveleri, süsleme seçenekleriyle de ayrı bir özelliği ve güzelliği olan waffle artık kolaylıkla ulaşılabilir hale geldi. Tatlı sever bir millet olmamız bu tatlı türünün tüketimini her geçen gün artırmaktadır.

Dış mekânlarda ulaşıp damağımızı tatlandırdığımız waffle’ ı evimizde de kolaylıkla yapabiliriz. Waffle yapmak için özel makinalar mevcut, ancak herkes evinde bulunduramayabilir, biz evimizdeki yapışmaz tava veya tost makinasını kullanarak dışarıda afiyetle yediğimiz lezzeti elde etmeye gayret edeceğiz.

Hem kendimiz hem ailemiz için hazırlayacağımız, hem de konuklarımıza ikram edeceğimiz waffle’ ımız hamuru ve çikolata sosundan oluşuyor; hamurundan yapmaya başlayalım.

Hamur malzemeleri

Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Vanilyayla birlikte yumurta aklarını bir kaba koyarak beyaz renk kıvamına gelene kadar çırpın. Sonra ayrı bir kapta yumurta sarılarını toz şekerle birlikte çırpın. Arkasından diğer malzemeleri – yumurta akı dışında – un, süt, kabartma tozu, yağ, limonu yumurta sarısını karıştırdığınız kaba ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak yumurta akını da bu kaba dökün ve karıştırın. Karışımı bir süre dinlenmeye bırakın, on dakika kâfidir. Daha önce yağladığınız ve ısıttığınız waffle tavasına ( veya waffle makinasının içine ) hazırlanan karışımı dağıtarak dökün ve tavada yapıyorsanız çevirerek pişirin. Kızardığına emin olduğunuzda makinadan / tavadan çıkarın, tabağa koyun.
Eğer bu işlem için tost makinası kullanacaksanız cihazı iyice ısıtın, yağ ile yağlayın, istediğiniz miktar kadarını makine yüzeyine dökün ve kızarmasını bekleyin.

Waffle’ ın üzerine konulacak malzemeler

Sosun hazırlanması için kremayı bir tencereye koyup kaynatın. Sonra damak zevkinize göre bitter, sütlü veya beyaz çikolata ilave edin. Ateşten aldığınız tenceredeki çikolatayı kremanın sıcaklığında karıştırın, ardından karışımın soğuması için bekleyin.

Pişen hamurun üzerine hazırladığınız soğumuş sosu sürün. Son olarak arzu ettiğiniz meyve veya meyveleri ve yemişleri bu güzel tablonun üzerine yerleştirin. İsteğe göre dondurma da waffle’la birlikte servis edilebilir.

Exit mobile version