Uygun Fiyatlı Ve Vizesiz Gidebileceğiniz 20 Ülke

Yurt dışı seyahatlerde vizeye ihtiyaç duyulmaksızın uygun bütçeyle gezilecek, görülecek çok sayıda vize istemeyen ülke mevcut. Vakit kaybetmeden seyahat planlarınıza mutlaka birkaçını ekleyin.
Balkan ülkeleri yakınlığı nedeniyle ilk akla gelenlerden

Bosna Hersek

Kendinizi evinizde gibi hissedebileceğiniz, Balkanların en güzel ülkelerinden biri. Osmanlı’nın çok sayıda eser bıraktığı Saraybosna ve Mostar şehirleri turistlerin gözdelerinden. Mostar’daki Neretva Nehri Köprüsü, köprünün yanındaki Tara Kulesi ve Eski Köprü Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Müslüm Bey Konağı, eski bir Osmanlı evi olan Biscevica Evi ilk akla gelenlerden. Saraybosna’da ise 15. Yüzyılda yapılan Başçarçı, 1753 tarihli Başçarçı Sebili, Moriça Han, Bezistan sizi tarihin derinliklerine götürecek.

Makedonya

Deniz ilk tercihim değil; ağaç, çiçek, böcek isterim diyenler için ideal bir karasal ülke. Büyük İskender’in vatanı Makedonya Balkanlarda gidilecekler arasında İlk sıraya konabilecek güzellikte. Ayrıca, 600 yıl Osmanlı egemenliğinde kalan ülkede görülecek çok sayıda Osmanlı eseri mevcut. Vardar Ovası türkümüze konu olan Vardar nehrinin ikiye böldüğü Üsküp şehri, Atatürk’ün Askeri Lise’yi okuduğu ikinci büyük şehri Manastır, en fazla turist çeken yerlerden Ohrid şehri ve Ohrid Gölü mutlaka görülmesi gerekenlerden.

Karadağ

Adriyatik Denizi’ne kıyısı bulunan ülkenin Przno ve Becici plajları’nda serin suların keyfini yaşayabilir, Cetinje şehrinde müzeleri ziyaret edebilir, tarihi Budva şehrinde gece eğlencelerinin tadını çıkarabilir, nefis görsel manzaralar sunan Sveti Stefan Adası’nı gezebilir, Kotor şehrinin labirentimsi daracık sokaklarında bambaşka bir atmosferi soluyabilirsiniz.

Kosova

Ilıman kara iklimine sahip ülkede ziyaret edilebilecek çok sayıda tarihi yapı mevcut. Başkent Priştine’de Fatih Cami, Sultan Murad Türbesi, Etnoğrafya Müzesi, Ulusal Kütüphane, Gracanica Manastırı, alış veriş mekanı Nena Teresa Caddesi, Germia Park, çok sayıda Türk’ün yaşadığı Prizren şehrinde ise Sinan Paşa Cami, Kalaja Kalesi, Arnavutluk Müzesi, şadırvan gezilecek yerler arasında.

Biraz Asya’ya uzanalım:

Lübnan

Kadim uygarlıkların vatanı, cana yakın ahalisi, eğlenceli geceleri, enfes mutfağıyla Beyrut’u mutlaka görmelisiniz.

Hindistan

Dünyanın en büyük ve en ucuz ülkelerinden biri. Gezilecek destinasyonlar arasında Mumbai, Jaipur, Agra, Goa, Varanasi, Delhi şehirleri ilk akla gelenlerden. Mumbai’de Bolywood sineması, Jaipur’da Hawa Mahal, Agra’da Tac Mahal, Goa’da Okyanus keyfi, Varanasi’de Ganj Nehri, Delhi’de Jama Mescidi gezilecek, görüleceklerden. Ayrıca, zengin Hint mutfağını deneyimleyin, fil turuna katılın, ülkenin egzotik geleneklerini, kültürünü yerinde yaşayın.

Tayland

Güney Asya’da doğunun batıyla sentezlendiği bir ülke. Tay masajının ünlendiği, yüzlerce Budist tapınağın yer aldığı, Okyanus kıyısındaki nefis plajlarda keyif çatılan, bin bir çeşit gece eğlencesinde kaybolunan renkli bir ülke. Başkent Bangkok’da Budist Şafak Tapınağı, Zümrüt Buda Tapınağı, Kraliyet Sarayı, Patpong bölgesinin eğlenceli dünyası gidecekleriniz arasına ilk sırada yer alabilir. Doğal güzelliklerinde Krabi, Koh Phi Phi’de Maya Plajı, Phuket plajları, Ao Phang Nga Ulusal Parkı’ndaki adalar, eğlencenin tavan yaptığı Pattaya gezinizin olmazsa olmazları arasında.

Afrika’ya ne dersiniz?

Tunus

Fenike, Roma, Bizans ve Osmanlı’nın bir zamanlar adımlarının yankılandığı başkent Tunus’ta bu uygarlıkların izlerini görmek mümkün. Bardo Müzesi, Katakomblar, St. Luis Katedrali, Sidi Yusuf Cami, Denizcilik Müzesi, Byrsa Tepesi görülecekler arasında. Hammamet bölgesi ise Tunus’un plajlarıyla gözde mekanlarından. Diğer taraftan, antik Roma kenti Dugga, amfi tiyatro El – Cem, ilginç mimarisinde Keyrevan şehri, beyaz evlerinde Sidi Bou Said kasabası, Fenikelilerin kurduğu Kartaca şehri önde gelen turistik yerlerden. Tunus mutfağının lezzetlerini tatmayı, çöl safarisine katılmayı da ihmal etmeyin.

Fas

Hem modern yüzünde, hem tarihi, dokusunda, hem de mistisizminde akılda bulunması gerekenlerden. Rabat’ın maviye boyalı evleri, Sultan V.Muhammed Mozolesi, Endülüs Bahçeleri, Udayas Kalesi, Hasan Kulesi. Kazablanka’nın zengin kültürel ögeleri, Atlas Okyanusu kıyısındaki plajları, mimarisi. Medina Bölgesi ve eski Fransız kolonisi devrinde inşa edilen Gueliz Bölgesi olarak iki ayrılan ve Tanrı’nın yeri anlamına gelen Marakeş’in Majorelle Bahçeleri, El-Fna Meydanı, kırmızı taş evleri. Fes’in Dünya kültür mirası listesindeki Fes El-Bali bölgesi, surlarla çevrilmiş eski meydanı, Riad Konakları Fas gezinizde listenin ilk sırasında yer alacaklardan. Ayrıca, Atlas Dağları ve Sahra Çölü Fas’ın diğer turizm zenginliklerinden.

Sırada Güney Amerika var:

Peru

Otantik kültürel unsurları, son derece ucuz bir ülke olması, antik yerleşimleri ve ihtişamlı doğası Peru’yu ayrıcalıklı kılıyor. Başkent Lima’daki müzeler, Saint Francis Katedrali ve diğer katedraller mutlaka ziyaret edilmesi gerekenlerden. İnka Uygarlığı’nın merkezi olan ülkede çok sayıda ören yeri mevcut. Bunların başında tabiiki olağan üstü Macchu Picchu geliyor. And dağları’nın etkileyici görüntüsü ve Beyaz Şehir Arequipa’daki volkanik tepelerin seyri ise ülkenin ayrı değerleri.

Arjantin

Köklü kültürü, tangosu, gece hayatı, eski ve yeni mimarisi, doğal güzellikleri ile Arjantin gezilesi, görülesi ülkelerden. Başkent Buenos Aires ise turistik açıdan ülkenin en çok talep gören şehri. Buenos Aires’te uğranılması gereken yerlerin başlıcaları şunlar; La Boca Semti, Malba Müzesi, Florida ve Lavalle caddeleri, tarihi binalarıyla San Thelmo semti, doğa koruma alanı Reserva Ecologia, İtalyan esintisi mimarisinde Puerto Madero semti, kafeleriyle Plaza Serrano, Japon Bahçesi, 110 metre genişliğinde Dokuz Temmuz Caddesi, Caminito Sokağı’nda tango gösterileri, hükümet binası Casa Rosada, Plaza del Mayo Meydanı, ilginç mimarisinde Recoleta Mezarlığı.

Honduras

Oldukça ucuza getirebileceğiniz bir destinasyon. Turizmin yoğun olmadığı, olağan üstü doğasıyla eşsiz güzellikler sunan bir ülke.

Exit mobile version