Veteriner Şeçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

veteriner seçimi

Evimize aldığımız hayvanlar, her zaman en yakın dostlarımızdır. Enerjileri, tatlılıkları ve karşılıksız sevgileri, hayattaki en büyük yardımcımız olur çoğunlukla. Ancak onlar da bizim gibi canlıdır ve bazen hastalanabilirler. Bu gibi durumlarda iyi veteriner tercihi, hayvan dostlarımızın sağlığı için azami öneme sahiptir. Yanlış bir tercih, her zaman büyük sorunlara yol açmasa da, pişman olunacak şeylere sebep olabilir. Aşağıda, veteriner seçiminizde size yardımcı olacak bazı önemli noktalar bulunuyor. Veteriner seçimi hastalık zamanları olduğu kadar rutin aşılama, bakım gibi gereksinimler için de oldukça önemlidir.

Eve Yakın Olmasına Özen Gösterin

Veteriner seçiminde genellikle, hastaneler veya eve yakın olan klinikler tercih edilir. Bu tercih, arabaya hapsolmak istemeyen kedi gibi hayvanlar için elverişli, sizin için pratiktir. Ayrıca, acil durumlarda, hemen müdahale edilebilmesini sağlar. Hem sizi, hem kedinizi strese sokmaması açısından, oldukça yerinde bir tercih olacaktır.

veteriner şeçerken dikkat etmemiz gerekenler

Arkadaş Tavsiyesine Kulak Verin

İyi bir veteriner seçmek için, daha önce hayvan beslemiş veya hali hazırda hayvan beslemekte olan arkadaşlarınızdan, komşularınızdan, akrabalarınızdan ve yakınınızda bulunan, bu konuda tecrübe sahibi kişilerden yardım alabilirsiniz. Çevrenizde böyle insanlar yoksa veya aldığınız cevaplar sizi tatmin etmeye yetmediyse, bir yetiştirici veya hayvan barınağı çalışanları, bu konuda size yardımcı olabilirler. Üniversitelerin veterinerlik fakültelerine giderseniz, bölgenizde bulunan veteriner kliniklerini içeren bir liste verip sizi buralara yönlendirebilirler.

Veterinerle İyi Dialog Kurun

Evinizdeki hayvanın da bir canlı olduğunu ve sizin ihtiyaç duyduğunuz şeylerin bazılarına, onların da ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Hayvanların da rutin sağlık kontrolleri ve tamamlanması gereken aşıları vardır. Bunun için, düzenli olarak veteriner kliniklerine götürmelisiniz. Ancak, götürdüğünüz klinikteki veterinerlerin, hayvan ile kurdukları ilişki, onun korkmaması ve kendini rahat hissetmesi için oldukça önemlidir. Hayvanla ilgilenecek kişinin, gönlünü hoş tutarak, onu baskı altına almayarak yaklaşması gerekir.

Doktorun hayvanla kurduğu ilişki kadar, hayvanın sahibi ile kurduğu ilişki de oldukça önemlidir. Önce siz veterinerinizle iyi ilişkiler kurunki en yakın arkadaşınızı ona teslim edebilin. Böylece hastalık gibi istenmeyen durumlarda güvendiğiniz, aranızda iyi bir diyalog bulunan bir veteriner tercih etmeniz, sizin için de hayvanınız için de önemlidir.

Veteriner Şeçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araştırma Yapın

İnternette yapacağınız aramalarda, daha önce deneyimler yaşamış insanların yaptıkları yorumlar, tercihinizde size yardımcı olabilir. Bunun için, iyi araştırmalı ve kullanıcıların ve hayvan sahiplerinin yorumlarını değerlendirmeniz, yararlı olacaktır.

Veteriner hekimlerin de, insan hastalıklarına bakan doktorlar gibi, oldukça zor ve aynı derecede zaman alan bir eğitimden geçtiklerini unutmayın. Deneyimli, iyi eğitim almış ve alanında uzmanlaşmış bir veteriner, insan hastalıklarında olduğu gibi, bu durumlarda da tercih edilebilir.

Eğer kliniği karşılayacak imkanınız yoksa, yerel hayvan barınakları ya da hayvan kurtarma dernekleri gibi ekonomik seçenekleri tercih edebilirsiniz. Bununla beraber, pet sigortası hizmeti veren firmalar da iyi bir tercih olabilir.

Exit mobile version