Ucuza Avrupa Seyahati Yapmanın 7 Yolu

Avrupa seyahatleri yol, konaklama, yiyecek içecek masrafları göz önüne alındığında son derece büyük maddi külfet yaratabilir. Ancak birtakım kesintiler yaparak hem ucuza seyahat edebilir hem de yolculuğunuzu renklendirebilirsiniz. Masraflarınıza alternatif çözümler getiren bu değişiklikler ile Avrupa seyahatinizi ödediğiniz ücretlerle değil geçirdiğiniz inanılmaz anlar ile anımsayacaksınız.

İyi Planlama, Erken rezervasyon Hayat Kurtarır

Tatil sezonları turistler için son derece büyük masraflara mal olan dönemlerdir. Ancak sezondan önce kalacak yer ve uçak rezervasyonu yaptırarak bu masrafı neredeyse yarı yarıya azaltabilirsiniz. Gideceğiniz yeri belirleyin ve internet üzerinden en uygun otel ve ulaşım olanaklarını ayrıntıları ile inceleyin. Böylece paranızı seyahat için değil eğlenmek ve daha çok yer gezmek için kullanabilirsiniz.

Ucuz Otelleri Ve Hostelleri Tercih Edin

Avrupa seyahatine çıktığınızda en az zaman geçireceğiniz yer konakladığınız alan olacak. Bu nedenle konaklama masrafını ne kadar azaltırsanız diğer konulara ayıracak o kadar fazla paranız olacak. Çok pahalı, lüks oteller yerine küçük hosteller, ucuz otel ve pansiyonlarda kalarak Avrupa seyahatinizi küçük bir meblağa kapatabilirsiniz.

ucuza-avrupa-seyahati-yapmanın-7-yolu

Bol Bol Yürüyün, Otostop Çekmeyi Deneyin

Avrupa seyahati için büyük külfet olan bir diğer masraf ise yol masrafıdır. Uçak fiyatları düşünüldüğünde Avrupa seyahatini yalnızca bir yerde kalarak geçirmeniz bile sizin için büyük lüks haline gelir. Ancak gideceğiniz alanlara otostop çekmeyi denemek ucuz olduğu kadar eğlenceli de olacaktır. Şehir içinde ise her yere yürüyün. Çünkü Avrupa sokaklarında her türlü ayrıntıyı yürüyerek görebilir aynı zamanda taksi ve araç masrafından kurtulabilirsiniz.

ucuza-avrupa-seyahati-yapmanın-7-yolu

Yemek Masrafından Kurtulmak İçin Alternatif Çözümler Üretin

İtalya, Fransa gibi zengin dünya mutfaklarını tadabilmek için büyük şehirlerde pahalı ücretler ödemek gerektiği acı bir gerçek. Bu nedenle Avrupa’da ucuz tatil yapmak istiyorsanız yiyecek içecek masrafınızı da en aza indirmenin bir yolunu bulmalısınız. Bu yollardan en kestirme olanı ise süpermarketlerden alışveriş yaparak hazır yiyecekler satın almak. Ayrıca kaliteli Avrupa peynirleri ile hazırlanmış sandviçler, sokak satıcılarının sunduğu alternatif lezzetler de yiyecek içecek ücretlerini yarı yarıya düşürecek seçenekler arasında bulunuyor.

ucuza-avrupa-seyahati-yapmanın-7-yolu.3

Seyahatinizi Ucuz Dönemde Yapmayı Tercih Edin

Erken rezervasyon şansı bulamadıysanız herkesin tercih ettiği tatil sezonlarında Avrupa’ya gitmek oldukça pahalı olacaktır. Bu nedenle tatil planınızı yaz sonu, ilkbahar başı gibi sezon sonlarında yapmaya özen göstermelisiniz.

ucuza-avrupa-seyahati-yapmanın-7-yolu

Havaalanlarında Konaklayarak Birçok Farklı Yere Gidebilirsiniz

Avrupa seyahati tek bir ülke veya tek bir şehir ile sınırlı kalamaz. Birden fazla yere gitmek ise konaklama ücretini kat kat arttırır. Buna çözüm bulmak ise geceleri havaalanlarında geçirmek. Böylece uçağa binene kadar kalacağınız yer ekstra ücret ödemek zorunda kalmazsınız.

ucuza-avrupa-seyahati-yapmanın-7-yolu

Eğlence İçin Lüks Gece Kulüplerini Tercih Etmeyin

Avrupa şehirlerinde gece eğlencesine katılacaksınız lüks gece kulüplerinde bütün tatil paranızı harcayabilirsiniz. Bu nedenle daha ucuz hatta ücretsiz mekânları seçin ve alkolü dışarıdan temin ederek eğlenceye erken başlayın.

Exit mobile version