Üçüncü Göz Nasıl Açılır?

Üçüncü göz aynı zamanda alın çakrası olarak bilinir ve rengi çivit mavisidir. Sezgilerimiz, duru görü, hayal gücümüz için gereken enerjiyi sağlar. Hipofiz bezi ile bağlantılıdır. Bu bezin işlevi, büyümeyi ve metabolizmayı kapsayan hormonları salgılamaktır. Bu çakra, hem fiziksel, hem de spritüel anlamda görme ile doğrudan bağlantılıdır.

Hepimiz doğarken üçüncü gözümüz açık olarak dünyaya geliriz. 10-11 yaşlarına geldiğimizde  kötü beslendiğimiz, kalitesiz sular içtiğimiz ve hiç kullanmadığımız için uyku durumuna geçer.

Hiçbir toplum, kültür veya eğitim sistemi üçüncü gözümüzün açılması için faaliyete geçirmeye yardımcı olmaz. Üçüncü göz olarak adlandırdığımız altıncı duyu merkezimiz iki gözümüzün arasında yer alır. Eğer kişi önceki hayatında çok meditasyon yapmışsa bu göz daha aşağılardadır, meditasyon geçmişi yok ise iki kaşımızın ortasında alnımızın üst kısmına daha yakındır.

‘Bilinçli Farkındalık Merkezi’ olarak da bilinen üçüncü göz çakrası, beş duyu ötesi algıların, zaman ve mekanı aşan düşüncenin merkezidir.

Bu çakranın fonksiyonu, barış ve huzurun doğal bir şekilde tezâhür ettiği odaklanmayı sağlamaktır. Bu çakrayla bağlantılı olarak zihin, gerçek olana yönelir.

Zihin, ikiliğin ötesindeki birlik haline odaklandığında, rasyonel aklın sınırlamaları aşılmış olur. Kişi, içe doğma, sezgisel biliş gibi psişik halleri deneyimlemeye başlar. Kendi gerçeğinin farkına vararak, içsel gücünün rehberliğinde, realitesini yaratmada aktif bir rol oynamaya başlar.

Gerçek motivasyonlarımızın kaynağı olan bu çakra, davranışlarımızı ve böylece yaşamımızı belirleyen üst bilinç seviyesini temsil eder. Bu bilince erişen kişi, fizik alemindeki her olguyu, ilgili varlık birimlerinin ortak düşünce alanının bir tezahürü olarak görür. Bütün çakralarınızı açmak ve çakra meditasyonu yapmak için çakralar nasıl açılır adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.

artworks-000058989030-956rtl-original

Üçüncü gözümüzü (alın çakramızı) açma meditasyonu;

Exit mobile version