Uçak Korkusunu Yenmek İçin 9 Yöntem

Uçuş korkusu (aviofobi) birçok kişinin ortak kâbusu. Uçak yolculuğunun mesafeleri büyük oranda kısaltması bile çoğu kişinin uçak yolculuğunu tercih etmesi için yeterli bir neden değil. Ancak uçak korkusu tedavi edilemeyecek bir fobi değil yeter ki siz bu fobiden kurtulmak isteyin.İşte sizi fobinizden kurtarmaya yarayacak çocuk oyuncağı kadar kolay yöntemler;

Uçak Korkusunu Gözünüzde Büyütmeyin Fobiyi Yenmek İçin Hazır Olun

Psikolojide en önemli şey hastanın kendi durumunu kabullenmesi ve korkusu ile savaşmayı arzu etmesidir. Uçak korkusu konusunda da korku sahibi bireyin bu duyguyu alt etmek istemesi ve bu konuda kararlı olması büyük önem taşıyor. Böylece ciddi aşama kaydedilmiş oluyor ve kişinin kendini ikna etmesi kolaylaşıyor.

Doğru Uçak İle Doğru Yerde Uçun

Eğer uçak korkunuz var ise uçtuğunuz taşıtın güvenliğini ve konforunu kendiniz belirleyerek bu histen uzaklaşmayı deneyebilirsiniz. Yeni sistemler ile uçuşunuzu ne tip bir uçakla gerçekleştirdiğinizi seçebilirsiniz. Eğer imkânınız varsa uçak korkunuzu yenmeye karar verdiğiniz ilk uçuşta birinci sınıfta uçmayı deneyin. Böylece konforlu ve geniş alanlı koltuklarda kendiniz çok daha rahat hissedecek ve stres alanınızı böylece daraltmış olacaksınız.

uçak-korkusunu-yenmenin-yolları

Uçuş Görevlilerinden Yardım İsteyin

Uçuş görevlileri son derece rahat, nazik ve güler yüzlü kişilerden seçilir. Uçuş boyunca onları gözlemlemek uçuş korkunuzu hafifletebilecek bir yöntemdir. Ayrıca kendinizi rahatsız hissettiğinizde onlar ile iletişime geçerek biraz daha rahatlama imkânı bulabilirsiniz.

Sarsıntılara Hazırlıklı Olun Ancak Onlara Odaklanmayın

Uçuş esnasında türbülanslar, sarsıntılar yaşanması oldukça mümkündür. Bu nedenle kendinizi bu durumlara hazırlamalı ve türbülansların normal olduğu konusunda kendinizi ikna etmelisiniz. Ancak bütün uçuş boyunca sarsıntıları dinlemek ve bunlara odaklanmak korkunuzu pekiştireceği gibi kendinizi kaygı altında hissetmenize neden olacaktır. Bu nedenle aklınızı meşgul etmenin yollarını bulmalısınız.

Uçuş Sırasında Kafanızı Dağıtacak Etkinlikler Yapın

Uçuş korkunuzu yenmek istiyorsanız korkunuz dışında bir şey ile ilgilenerek kafanızı dağıtmanızda fayda var. Örneğin müzik dinleyebilir veya ilginizi çeken sürükleyici bir kitap okuyabilirsiniz. Bu şekilde aklınız tamamen yaptığınız şey ile meşgul olacağından yolculuğun nasıl bittiğini bile anlamayacaksınız.

uçak-korkusunu-yenmenin-yolları

Korkunuzdan Kaçmayın Üzerine Gidin

Psikolojide korkuyu yenmenin en etkili yöntemi korku yaratan şeyin üzerine gitmektir. Eğer uçuş korkunuz varsa ve bundan kurtulmak istiyorsanız sık sık uçağa binerek bu korkunuzun üstesinden gelmeyi hedefleyin.

Uçuş Sırasında Uyumanın Yollarını Bulun

Uyku esnasında vücut gevşer ve korkular ortadan kalkar. Uçağa binmeden önce erken uyanmaya ve az uyumaya özen gösterin. Böylece uçuş sırasında uykunuz gelecek korkunuz da azalacaktır.

uçak-korkusunu-yenmenin-yolları

Derin Nefesler Alın Ve Zihninizi Başka Şeylere Yönlendirin

Korku tamamen zihninizin yarattığı bir illüzyondur. Aslında uçak yolculuğu sıradan bir otobüs yolculuğundan çok daha güvenlidir. Bu nedenle zihninizi korkunuzdan uzaklaştırmak için sık sık derin nefesler alın ve zihninizi sizi mutlu edecek, kafanızı dağıtacak konulara yönlendirin.

Sesleri Dinlemeyin

Uçak korkunuz var ise ufacık bir çıtırtı bile size büyük bir patlama gibi gelebilir. Bu nedenle seslere odaklanmayın ve ufak sarsıntılar için kendinizi hazırlayın.

Exit mobile version